Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@xvercax Při stimulaci není potřeba, hodně záleží na tom jak se budeš cítit. Já třeba při stimulaci PN neměla. Lékař mi doporučil, alepoň 3 dny po odběru vajíček, po emryotransferu prý není nutná, ale byla mi doporučena, mám dost stresovou práci.
Já mám právě fyzicky trochu náročnou práci a právě po prvních třech pokusech iui, jsem nemohla ani chodit, natož mít sex nebo jít do prace…pak už to bylo dobrý, asi si tělo zvyklo
a kolik jste platily za jeden cyklus ivf? A bolí odběr vajíček?
@xvercax Můžu se zeptat co děláš? IUI jsem já třeba zvládala uplně v pohodě.
Samotný odběr je v narkóze, takže samotný odběr prospíš… V den odběru jsem nedělala vůbec nic, spíš než bolest bych řekla, že spíš zvýšená citlivost, třeba jsem si musela pomalu sedat a zvedat se. Druhý den už lepší, ale třeba cesta ke tchýni, kterou běžně zvládám za 5 minut mi trvala 20 min… Třetí den už v klidu. Ale neboj se, je to u každé jiné…
Nás první pokus vyšel na 20 000 Kč. Vše se ale odvíjí od stimulace, toho kolik ti odeberou vajíček a jakým způsobem jsou oplodněna, jestli se provádí prodloužená kutlivatce atd… Na stránkách tvého CAR určitě budou mít ceník…
Ano, už jsem koukala na ceny…dělám v automobilce, ve výrobě, 12tky…no uvidíme, co mi zítra řeknou jako další postup…ale asi to co si myslím…ivf..a jak vy ted pokračujete?
@xvercax Však uvidíš jak se budeš cítit… Já třeba měla nemocenskou poprvé po 4 letech, tak to by takový vítaný odpočinek.
Teď se chystáme do druhého IVF a čekáme na výsledky testů…
Když tě bude cokoliv zajímat, klidně piš ![]()
Ahoj holky, tak dnes máme za sebou poslední iui, pak už jen ivf, ale to uvidíme, jak se domluvim s dr. A třeba to nedostanu, kéž by ☺ spermio dnes na 1, a cerstve po ovu tak je velká šance, ted to čekání ☺uz abych šla makat, at mám jiné myšlenky ☺a ty, Štěpánko, kdy budete mít výsledky?
Ahoj, omlouvam se za delsi nepritomnost… Frmol v praci…
Dneska jsem se konecne dovolala svemu lekari, pro vysledky testu si jdu v patek tak uvidime…
A co ty @xvercax jak se citis?
Ahoj, též mám za sebou 6 iui, tedka 21.6 byla 6tá a ještě nás čeká jedna hrazená pojištovnou (měla jsem jednu v prosinci minulého roku) máme problém se spermijkama, prý je ivf jistota, že se povede, na tu jdeme nejpozději v září ![]()
@Pavucinkaa ahojky, nechapu, jak ti může někdo tvrdit, že IVF je jistota…
![]()
@Janička 1211 mame u ni rapidne vyssi sanci nez u iui, takze tomu verim. Otehotn3la jsem i z iui, jen to brzy skoncilo. Tak je to ted ma jedina nadeje.
@Pavucinkaa i já ti to moc přeji, ale jak píše @Judithkaj neupínej se na to… ![]()
@Judithkaj @Janička 1211 to už bohužel dávno nejde
věřím tomu jako ničemu na světě. je to pro mě jediná možnost
v březnu jsme potratili a zapomenu až když znovu otěhotním, každý to máme jinak
léta už jsem si užila, byli dvě dovči, jedna na chatě a jedna na moravě, tedka už se věnovat zase jen oplodnění ![]()
@Judithkaj byli jsme na dvou dovcach a to je vse.. Kdyz jsem s pritelem tak delame furt neco spolu, kdyz jsem sama tak je to horsi.. Nemam zadne konicky, me skoro nic nebavi ![]()