Chci otěhotnět-plodné dny

Anonymní
30.12.14 19:14

chci otěhotnět-plodné dny

Ahoj holky, chtěla bych moc otěhotnět, počítám si plodné a neplodné dny, nevím, zda si je počítám správně, našla jsem si to na netu, může mi prosím někdo poradit, měla jsem menstruaci 21.12. a skončila mi 24.12, kdy mám tedy plodné dny? děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
30.12.14 19:17

To záleží na tom, jak dlouhý máš cykly. Nejlepší je podle mě si měřit bazální teplotu. Třeba já jsem měla cykly v průměru 29 dní, ovulace byla 17.DC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.12.14 19:20

Počítat to nelze. Ale ovulujuš pravděpodobně mezi 10.-16. dnem PŘED následující menstruací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 19:23

Dostávám menstruaci pravidelně za ten měsíc

• Citovat
  • Upravit
69235
30.12.14 19:29

Tak hele, když zvládnete soulož každý druhý den, maximálně každý třetí ode dneška, tak se prostě musíte trefit, i kdybyste nechtěli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
30.12.14 19:30

Jestli nechceš hned skočit po procedurách jako měření BT, nebo po ovulačních testech, tak by mělo stačit sexovat každý druhý den cca mezi tím 10-16dnem…
můžeš se pokusit taky vysledovat „ovulační hlen“ (víc info o tom najdeš tady všude na emimču - stačí zadat do vyhledávače)…
Ovulaci může narušit stres, únava, nemoc… takže se může posunout na pozdější dny, nebo může být cyklus dokonce bez ovulace, ale to jen na okraj.

Tak hodně štěstí! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
30.12.14 19:30
@Anonymní píše:
Dostávám menstruaci pravidelně za ten měsíc

Tak bys ještě měla zjistit, kdy ovuluješ a v těch dnech se snažit. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.12.14 19:39

No právě, už jsme z toho zmatená, počítám to přesně podle internetu nevím, zda je to správně, vychází mi to, že plodné dny mám pátek, sobota, neděle, pondělí ovulace a uterý plodn den, nevím, zda mám tomu věřit

• Citovat
  • Upravit
6534
30.12.14 19:46
@Anonymní píše:
No právě, už jsme z toho zmatená, počítám to přesně podle internetu nevím, zda je to správně, vychází mi to, že plodné dny mám pátek, sobota, neděle, pondělí ovulace a uterý plodn den, nevím, zda mám tomu věřit

Jenže internet tvoje tělo a jeho příznaky ovulace nezná. Holky ti radí dobře, pokud si nechce měřit bazální teplotu, tak se snažte 10-16 dní před očekávanou MS obden. Ne každý den (nejsem si jistá, ale asi proto, aby byly zralý spermie :oops: fakt nevím) Nebo sleduj poševní sekret, jak se mění jeho konzistence, barva, hojnost. Dobrý je taky sledovat čípek - pozor, vždy ve stejnou hodinu. Nejvíc ti ale stejně řekne bazální teplota. Akorát to chce teda víc než 2 cykly, abys měla s čím porovnávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.12.14 19:51
@Anonymní píše:
No právě, už jsme z toho zmatená, počítám to přesně podle internetu nevím, zda je to správně, vychází mi to, že plodné dny mám pátek, sobota, neděle, pondělí ovulace a uterý plodn den, nevím, zda mám tomu věřit

Nevěř, internet ti na vaječníky nevidí! Pokud to chceš takhle přesně, tak jedině měřit bazální teplotu, nebo chodit na ultrazvuk. Orientačně ovulační testy. Ale rozhodně se nedrž kalkulačky na netu. To byste se mohli pokoušet až do menopauzy a ty bys odovulovala vždycky dva dny před tím než ukazuje kalkulačka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
30.12.14 19:53

Na nějaké kalkulačky z netu se vyprdni, to se nedozvíš vůbec nic a je to úplně k ničemu. Obecně platí, že ovulace je nějaký 14 - 16 den před příchodem MS, protože fáze od ovulace do MS, nazývaná luteální, se nemění. Pokud máš pravidelné cykly, můžeš zkusit ovulační testy, nejlepší je měření bazální teploty anebo zkrátka souložit třeba obden a doufat, že se trefíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
30.12.14 20:03

Obecně to většnou bývá 10.-14. den cyklu, při 28denních cyklech, ale pravidlo to není. já naposledy otěhotněla po styku 8. den cyklu, při 30denních cyklech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9819
30.12.14 20:25
@terinka4444 píše:
Tak hele, když zvládnete soulož každý druhý den, maximálně každý třetí ode dneška, tak se prostě musíte trefit, i kdybyste nechtěli.

Tak tohle je dobra rada :lol: :potlesk: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.15 17:58

Ahoj holky, tak jsu tak nedočkavá, už bych si nějraději udělala test, ale zároveň se moc bojím, že budu zklamaná, jaké vy jste měly pocity, když jste takto čekaly?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.1.15 16:47

Holky, tak se to napoprvé povedlo, jsem těhotná a tak šťastná, teda podle testu, mám dvě čárky:-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex