Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
6tt, plod málo roste..Ahoj Holky..
Mám takovou prozbu, na prohlidky jsem začala chodit docela brzo, furt měl problém to najít, když jsem si to zpočítala měla jsem být něco přes 3tydny těhotná, což je opravdu brzo, obědnavá si mě po týdnu, na uz, což mě taky bylo divny..asi v 5tt, mě oznamil, že to od minula moc nevyrostlo a že je to špatny
, nechápu jak tohle muže tvrdit hned na začátku, pravdou je, že jsem k němu stratila veškerou duvěru a mám tam strach chodit, ted jsem se šprajcla a pujdu až za 14dnu a pak se uvidí, jo, jinak krevní hodnoty mi rostou…máte někdo podobnou zkušenost??
Děkují Daniela
Taky mi doktorka zpocatku rikala ze plod malo roste, pak to dohnal a byl vetsi o tri dny. Nestresuj se!
Proč chodíš takhle ze začátku po týdnu? Pokud jsi 6tt, tak jsou to 2 týdny od vynechání menses a už jsi byla na 2 kontrolách? ![]()
Jestli nemá lékař super UTZ, tak tam sotva něco uvidí a měl by Ti to i tak říct. Můj objednává až od 8tt, dřív to nemá žádnou výpovědní hodnotu.
Ja chodila taky po tydnu protoze se prave sledovalo zda roste! Pak uz se interval kontrol prodlouzi. Jen ja tam chodim casto kvuli problemum.
Já vím a děkují na nazor
, celou dobu jsem na netu a zkoumam to, hrozně se bojím, že není něco v pořádku, občas ty dok fakt nechapu, jestli si vubec uvědomují, jak tu ženskou stresujou..nešpiním ani nekrvácim, tak si říkam, že snad dobry, ale když už ti to takhle řeknou, je to hruza!! ![]()
@Brouk Pytlik Já jsme taky chodila každý týden…nepřijde mi to zas tak divné. Prvně nebylo vidět nic, další týden dutinky a ten třetí už srdíčko ![]()
Určitě všechno doženete a mimi bude v pořádku ![]()
Já byla taky u doktora hned v 5.týdnu, menzes mám hodně nepravidelný a tak jsem nevěděla jak dlouho můžu být těhotná - no a na další prohlídku mě pozval za 10 dní.. takže asi tam něco vidí.
Ale zakladatelko nestresuj, to bude dobrý
Nějakej ten milimetr co by „to“ mělo povyrůst opravdu poznat nemusí ![]()
Našla bych si doktora optimistu, zbytečně tě straší!
Měla jsem to podobně a začátku druhého těhotenství, lékaře jsem změnila a tomu mimoděložnímu a poté špatě rostoucímu skoro potracenému plodu jsou 4 roky a narodil se před termínem jako čtyřkilové miminko. Nikdy více bych nechtěla zažít podobný stres, dělal mi i 3 utz týdně a pokaždé se mu něco nezdálo.
Nechala bych to ty dva týdny (pokud nemáš jiné potíže) a popř. změnila lékaře.
@daninnka nezlob se na mne, ale proč chodíš tak brzo ke gyn? Oni to obecně nemají rádi, protože takhle brzká těhotenství v podstatě nic neznamenají.
Já sice poslední těhotenství taky byla brzo( 5 tt) ale čistě ze zdravotních důvodů, musela jsem urychleně řešit těhotenství s hematologem. To ale nic nemění na tom, že si mne gyn objednala na další vyšetření až za měsíc.
Co by se stát mělo, by se stejně stalo, to už ona neovlivní.
Já jsem minule chodila taky týden něco, ale je to spíš asi proto, že tam maminky přijdou hned na uplném začátku..
Teď mi to vychází, že jsem na začátku 6 tt, volala jsem si tak před týdnem a řekl mi, že stačí když přijdu až tak mezi 7,8 týdnem, že dřív stejně takto nic nevidí- jestli tam je, že to někdy vidět prostě neni i když tam je, a jestli vůbec tluče srdíčko atd..
Brouk pytlik
Já měla za sebou potrat ve 21tt, tak jsem tam šla brzo, hned po vynecháni, čekala jsem, že si mě pozve třeba až za měsíc, ne, podle něj furt zkoumal krev a tyden po tydnu kontroly, spodkem, což se mi taky nezdalo…že v 5tt si je jistej, že je to špatny, říkal, za tyden znova, ale ja tam pujdu až za těch 14dnu…to bych měla byt 8 plus 3.
Také jsem byla takhle brzy, pak jsem chodila po 14 dnech. V 8tt mi řekl, že miminko neodpovídá týdnu těhotenství, že je menší o 2 týdny, pak jsem šla za dalších 14 dní podle ms jsem měla být 11+3 a podle doktora v 10tt, no za 14 dní mimčo odpovídalo 11+5. Bohužel mu přestalo bít srdíčko a musela jsem na revizi, ale to je věc jiná, takže ještě vydrž. Držím palce, ať vše dobře dopadne.. ![]()
Blbost už byla v tom, že chodíš tak brzy na gyndu. Na začátek jsou u každého plodu šílené rozdíly, každé roste a vyvíjí se jinak a pak se akorát zbytečně stresuješ, když něco neodpovídá - což je na začátku normální, hodnoty krve rostou a to je hlavní. U prvního dítěte jsem byla poprvé na gyndě až v 9tt., kdy ten plod měl to „nejhorší“ za sebou, byla už srdeční akce. Teď u druhého jsem byla poprvé v 6tt., plůdek byl skoro o dva týdny menší a mladší, v 8tt. to bylo už jen o týden a měl srdeční akci a ve 12tt. už seděl na den přesně podle PM a UTZ., zkrátka to dohnal.
Já věřím, že všechno bude v pořádku, některá embrya rostou skokově, důležité je, že roste HCG, UTZ. bych se v 6tt. fakt nestresovala. A jestli se něco má stát, tak se to stane, to holt nikdo neovlivní a nemá cenu se tím zabývat dopředu.
Příspěvek upraven 25.11.15 v 10:19
Já vím Gabi..nechtěla jsem nic podcenit a vysledek je, že to opradu nemá cenu řešit předčasně, ted akorat mam nervičky..nic cíc!! ![]()
Nic si z toho nedělej, mít za sebou bezproblémové těhotenství anebo žádné, šla bys třeba déle. takhle nechce žádná z nás nic podcenit.
ale pravda je, že dr. tě rozhodně nemusí takhle nervovat. to bude dobré ![]()