Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, chci se zeptat, zda je možné zhubnout tak 7-8 kg za dva měsíce? Samozřejmě že by to šlo nějakou dietou a možná by šlo i víc, ale to nechci. Chci na to jít zdravě, to znamená zdravá pravidelná strava a cvičení. Byla bych moc ráda za nějaké tipy ohledně jídla a i cvičení, děkuju moc ![]()
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 píše:
Ahoj, chci se zeptat, zda je možné zhubnout tak 7-8 kg za dva měsíce? Samozřejmě že by to šlo nějakou dietou a možná by šlo i víc, ale to nechci. Chci na to jít zdravě, to znamená zdravá pravidelná strava a cvičení. Byla bych moc ráda za nějaké tipy ohledně jídla a i cvičení, děkuju moc
Myslím, že by to mělo jít. Mě hodně pomáhá strava od Havlíčka. Používala jsem i aplikaci Kalorické tabulky a nebo deníček na stránkách STOB. Když se držím, tak vždycky hubnu.
Diety nefungují. Chce to změnu životního stylu. A ano je to reálné. Začni na sobě pořádně makat. Dobrá je Jillian, pak je super Bob Harper. Procházky, běh…
Vynechej pečivo, jez hodně zeleniny a dodržuj pitný režim (voda, neslazené čaje..)
Zalezi z kolika kg budes hubnout a jestli uz jsi diety drzela atd. Ale zdrave hubnuti( vyvazena strava, pohyb ) jsou kolem 2kg/mesic. Myslim, ze kdyz zhubnes 8kg za 2 mesice budes mit jojo efekt. Ale je to individualni
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Mně pomáhá dávat si poloviční porce a chodit hodně pěšky, teď mám za měsíc a půl dole 4 kila, bez trápení a ještě tak 5 bych chtěla.
Pokud vážíš tak 120kg a víc, tak jo ![]()
Jídlo poslední 2-3 hodiny před spaním. Ne v 17:00, jak se s oblibou traduje
Nesmažit, ale vařit na páře. Třeba maso, brambory, zeleninu, tu ale spíš syrovou. Jo a brambory vař ve slupce, mají tak nižší glykemický index. Dělej si k snídani třeba ovocný smoothies, já jsem si dělala bánoánovo-datlový
Základ je pohyb. Takže HIIT a kardio na spalování tuků a posilování na nabrání svalové hmoty, která pomáhá spalovat tuky ![]()
Ano je to možné. Dokážeš shodit i 5 kg za měsíc, takže přeji hodně štěstí! Chce to hodně odříkávání, ale dá se to! Hlavně makat, cvičit, hýbat se a menší porce, bez pečiva, sladkého a tučného! To se mi to kecá
Já jsem líná jak veš ![]()
Reálné to je. já kdysi dala zdravě dolů i více. Záleží i na startovací váze… tedy na tom, kolik toho dolů vlastně potřebuješ. A taky jak jsi prasila doteď. ![]()
@a.n.o.n.y.m.n.í 2 Dá se to, ale rovnou říkám, že já jsem naběhla opravdu na změnu radikální - jak jídelníčku - vyřadila jsem veškerou mouku, omáčky, kynuté, bílý cukr, sacharidové přílohy, sladkosti, prozatím i ovoce, tučné mléčné šlo taky stranou. Místo toho si dopřávám kvalitní bílkoviny ( libové maso, tofu, tvaroh apod.) + kvanta zeleniny, netučné mléčné výrobky a 3 - 4 litry vody denně. Když mám hlad tak prostě jím, nehladovím!! I pohyb - zařadila jsem delší pomalý běh, víc chůze, ignoruju výtah, dělám fitbox, cvičím s Jillien
Taky hodně pomohly lymfatické masáže
Výsledkem je za 8 týdnů -25 cm po obvodech a -7kg váhy a ještě zdaleka nekončím
Z původní váhy 78,2 bych se ráda dostala na 58 - 59, takže ještě 12 - 13 kilo
Jde to, někdy je to dřina, ale nic co by nešlo s trochou vůle a snahy
Sem tam si sice něco musíš odříct a donutit se zvednou zadek z gauče, ale ty výsledky si myslím stojí za to
Jo a připrav se, že prsa vezmou roha
![]()
@Raddkka zhubla jsem z 58 na 50 kg behem dvou mesicu
a rozhodne zadnou drastickou dietou.
@Eemii píše:
@Raddkka zhubla jsem z 58 na 50 kg behem dvou mesicua rozhodne zadnou drastickou dietou.
Jak??
A kolik měříš??
@Kikuška90 jsem mala,158 cm.Jak?No proste se necpat a hlavne taky neuzobavat mimo jidla. Snidane jogurt s musli, orisky, seminky nebo platek celozrnneho - opravdu celozrnneho chleba s necim, zelenina. Svacina ovoce.Obed,pokud jsem doma, tak si zdrave varim, takze hodne obilovin, lustenin, bulgur, fazole na milion zpusobu, cocka taktez.Kdyz maso, tak misto prilohy syrova zelenina..V praci to, co zrovna jidelna uvari, ale bez polevky a prilohy polovinu. Odpoledni svacinu nejim. Vecere - ruzne, zeleninove salaty, nebo ten chleba s necim nebo si uvarim neco zdraveho, viz obedy. Hlavne aby tam byly bilkoviny..
Jsem prisna a fakt jsem si nic neuzdibla.Ted jsem zhubla, co jsem chtela, takze jsem jen trochu zvysila porce a klidne uz si dam neco zdravejsiho sladkeho ke kave, venku zmrzku a tak..
Já myslím, že to možné je i zdravě, ale záleží z kolika kil jdeš dolů a taky myslím i kolik ti je let. Já ve 20 za dva měsíce zhubla 16 kg a to pouze úpravou jídelníčku. Ale na prahu 40tky už to jde dolů hůř.
@Eemii No jo, tak ty jsi malá, to je hodně znát. To je pak jasné ![]()