Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky,
náš chlapeček doteď normálně spal přes den a v noci i 5 hodin. Už týden ale skoro nespí. Vždy ho nakojím. Chvilku usne a po půl hodině už zase brečí.
Prsa už mě od kojení bolí nonstop a on by furt tahal.
Jediné kde mi vydrží ty 2-3 hodinky spát je kočár na balkoně.
Nevíte v čem je problém??? Vybrečet v postýlce neberu jako radu ![]()
Verunylku, u nas to byl rustovy spurt. Uz si presne nepamatuji, ale myslim, ze skoro 14dni trvalo, nez se situace zase ustalila.
Jsou dvě možnosti, buď růstový spurt nebo není mléko, dávej mu pít jak potřebuje jiná rada není ![]()
Přemýšlela bych na příkrmu ( třeba už mu mateřské mléko nestačí), to by poznala Mudr, kdyby si ho zvážila jak vám přibírá ![]()
@Verunylek Růstový spurt, nebo začal víc vnímat a hůř zpracovává. Pokud víš, že spí dobře v kočárku na balkoně, tak ho nechávej spát tak. Já s prvním dítětem musela chodit 3× denně ven s kočárem, protože od 3. měsíce neuměl usnout v postýlce ( a když náhodou usnul, tak spal 15 minut). Dceři zase od těch cca 8. týdnů musíme pouštět na spaní bílý šum.
Tak maminky přestalo semi nalivat leve prso tak kamen urazu asi bude v mliku ![]()
@Verunylek píše:
Tak maminky přestalo semi nalivat leve prso tak kamen urazu asi bude v mliku
Nelévání prsou nic nevypovídá o dostatku mléka pro dítě. Po šestinedělí už se prsa nenalívají.
U druhého dítěte semi přestali nalívat týden po porodu, teď v šestiměsících můžu nosit předtěhotenské podprsenky a dítě je z 99% plně kojené (to zbývající 1% tvoří pár lžiček zeleniny k obědu).