Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@kacenka8 no zatim to mam tak tak. Este se mi teda nestalo ze bych nevysla ale neusetrim bokem ani korunu…
@kacenka8 to vubec ne, ani si nepamatuju kdy sem si koupila neco vylozene pro sebe
ale tak je to docasny musim, to brat tak ze bude lip ![]()
7600 je v cajku, nám to taky pro 4 stačí (samo že umím utratit i víc). Pomůže napsat si seznam toho, co potřebuješ a nakupovat jen podle seznamu. A nechod nakupovat hladová - to taky pomáhá, FAKT ![]()
Místo sladkostí něco upeč a co můžeš, dělej si doma - knedlíky, nudličky, pečivo… ![]()
To v pohodě dáte, to je tak akorát
. Jen si dát pozor na utrácení za věci, které nejsou potřeba, takže nejlépe jít nakupovat bez dětí a manžela a tak obden, aby se koupilo jen to, co je na seznamu, skutečně to chybí a není to do zásoby, jestli tedy máte tuhle krizovku jen tento měsíc - tj., udělat si seznam
.
Nás je 5,děti velké a když se snažím jde to i s 5500.základ je nic nevyhazovat. neexistuje denně 10 druhů ovoce, stačí 2.kupovat jen tolik kolik je třeba. netřeba 2× týdně čerstvá ryba. nám stačí 5ks filety za á 35./1× týdně, nebo rybí pomazánka z 1 tuńáka, nebo rybky za 14-kopené v akci. vařím podle akcí. sezonní zel. a ovoce je levnější. maso 3× za týden stačí. na sváču stačí rohlík s pomazánkou nemusí být sýr+šunka. atd. můžeš říci, zaklaad., kolik přibližně projíte měsíčně, když zrovna nehlídáš ceny?
Ja mam třeba na měsíc 5000 od přítele,1800 ze socialky(příspěvěk na bydlení)jsem na rizikovce a ještě mě nepřišli peníze za unor, což nebude žádná sláva, na všechno-nájem, elektrika, paušál, jídlo, školka, ted jsme momentálně furt nemocní takže hrůza ![]()
@Kriss Tina to jsou slušné vyhlídky mě to čeká 3roky
se z toho zblaznim kort když jsem zvyklá vydělávat kolem 20000 měsíčně. ![]()
@kacenka8 no u nas je to opravdu jenom docasny nez pritel splati pujcku a hlavne ja nebyla zvykla ani predtim na naky zavratny castky takze kdyz mam o par tisic min tak se dokazu uskromnit a neresim to… ale chapu ze pro lidi co maj nastavenej nejakej standart je dost tezky se prizpusobovat…
@Kriss Tina my to budem tak mit prave na ty tri roky nez se splati to co ma takze cela materska
a jak stary mas dite? Já jestli pořád kojis nebo už. Máš větší
@kacenka8 ja na materskou nedavno nastoupila tenhle tejden mam teprv termin ale uz od srpna jsem doma na rizikovym a to sem mela este min penez nez tu materskou
uvidime jak budem zvladat az se malej narodi ale ty maly mimca nejsou zas tak nakladny ty prvni mesice kdyz se jim, nemusi kupovat treba UM a tak ![]()
@atominnka píše:
7600 je v cajku, nám to taky pro 4 stačí (samo že umím utratit i víc). Pomůže napsat si seznam toho, co potřebuješ a nakupovat jen podle seznamu. A nechod nakupovat hladová - to taky pomáhá, FAKT
Místo sladkostí něco upeč a co můžeš, dělej si doma - knedlíky, nudličky, pečivo…
Jeste víc pomáhá jít nakupovat, když se ti chce zrovna chc… na záchod. To nakoupíš během chvilky jen to naprosto nejnutnější… ![]()