Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Je to dost, neboj
Sepiš jídelníček, nakupuj jen to co potřebuješ, využij domácí zásoby. Nejlépe si peníze rozděl do obálek - na každý týden jednu. Je tu i spousta diskuzí s opravdu levnými recepty. Ale myslím, že jen na jídlo je to ok.
@Anonymní píše:
Ahoj. Omluvte anonym - je to pro mě citlivé.
Tento měsíc nastala situace že po poplacení všech závazků nám zbyde jen má mateřská na jídlo na celýměsíc pro čtyři osoby- my s manželem, synové 4roky a třičtvrtě roku.
Vím, není to nijak málo, ale já prostě na to nejsem zvyklá, peníze jsme nikdy nemuseli počítat, prostě se koupilo na co byla chuť. A teď prostě nevím jak to mám udělat abych neutrácela za blbosti, jako jsem to měla doteď ve zvyku. Prosím uvítám tipy jak se uskromnit, co vařit aby mi to vyšlo.
Díky za rady
Dáte to. Od pondělí do pátku skromě, o víkendu si dejte do nosu. Každopádně vař a peč buchty. Hele, třeba kup v masně vepřové žebra, uvař hrnec vývaru, k tomu samozřejmě nudle. Ober maso, uvař nejakou omáčku, kup knedlu nebo jen to masíčko k bramborové kaši. Bábovka mě včera třeba vyšla na 50kč i s energiema. dali jsme si na sváču a dnes to svačila i maličká - polila jsme jí to trochu čajíčkem a bylo. Jak jí to šmakovalo. Dnes jsem udělala vařený brambor, uvařila pět vajíček a udělala plný hrnec majdy z fazolkových lusků se smetanou. Malé dám z toho šťávu s bramborem a žloutek, starší bude kafrat - počítám, že zase bude ječet, ať mu to teda scedím!
Uvidíš, bude to ok.
Taky jsem zvyklá nepočítat a dost svým dětem dopřávat a takové nouzové stavy občas taky mívám a vnitřně mě to děsí a frustruje. Každopádně to bude ok. Hlavně dej bokem 1000Kč na případného doktora. Zákon schválnosti.
Ideální řešení je sednout, rozdělit to na 4 díly sepsat jídelníček od snídaní po večeře, napsat seznam potravin, jednou týdně vyrazit na nákup, striktně se držet seznamu. To zvládneš, neboj.
Ja si myslim by to mohlo stacit.Me treba tenhle mesic ex nezaplatil na deti, tak mi chybi jeste 1000kc do najmu
Normalne mame na jidlo, leky atd tak 2 tisice ![]()
My taky nepocitame ale 7600 jen na jidlo je nadhera. Proste nekupuj zbytecnosti nebo se nenechavej unaset slevama sladkosti apod (to se totiz nechavame dost unaset my a i kdyz to nepotrebujem a mame toho doma dost, tak jak je nekde na neco sleva tak to berem a pak to lita
) ne vazne. To vam krasne vyjde. Jak nekdo psal rozdel si to vzdy po tydnu a priblizne si naplanuj co varit atd a uvidis ze krasne vyjdete
Příspěvek upraven 16.03.15 v 11:39
Neboj není to zas tak málo to půjde
. Sepiš si jídelák na týden. Dle toho nákup a kupuj opravdu jen to co máš na lístku tím se vyvaruješ nakupování blbinek okolo ![]()
7600 jen na jídlo je myslím úplně v pohodě, doma máš určo nějaký zásoby, tak využij je a další měsíc bude líp
já ted koukala do mrazáku a mám pocit, že i kdybysme měli na měsíc 1000,tak přežijeme a ještě přibereme ![]()
Mám na jídlo pro 4 osoby na měsíc 6 tisíc a vyjdu úplně v pohodě. Je pravda že starší syn má většinu jídla ve školce, ale tak stejně…
Peníze nerozděluj na 4 díly, ale určitě na 5! On ten měsíc nemá jen čtyři týdny a často ten půltýden před výplatou je nejdelší, navíc bude rezerva na nenadálé platby. Vyber si a plať jen hotově, když půjdeš na nákup s pětistovkou v peněžence a seznamem, tak prostě nic navíc nekoupíš.
Rozděl si peníze na 4 týdny a do obchodu si ber vždycky jen tolik peněz, kolik můžeš momentálně utratit. Ale radši si nech i něco bokem, ono se vždycky ještě něco vyvrbí, co je potřeba zaplatit ![]()
Co ja bych za to dala
tolik mam zhruba materskou a to musim poplatit mobil, pojistku, vsechno pro zvirata dokupuju malimu vybavicku a na jidlo mi zbyde uplne v pohode ![]()
@Kriss Tina takhle to budu mít i já a mám z toho docela hrůzu abysme vystacili ![]()
Ahoj. Omluvte anonym - je to pro mě citlivé.
Tento měsíc nastala situace že po poplacení všech závazků nám zbyde jen má mateřská na jídlo na celýměsíc pro čtyři osoby- my s manželem, synové 4roky a třičtvrtě roku.
Vím, není to nijak málo, ale já prostě na to nejsem zvyklá, peníze jsme nikdy nemuseli počítat, prostě se koupilo na co byla chuť. A teď prostě nevím jak to mám udělat abych neutrácela za blbosti, jako jsem to měla doteď ve zvyku. Prosím uvítám tipy jak se uskromnit, co vařit aby mi to vyšlo.
Díky za rady