Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem maminkám,
mám doma 8 a půl měsíčního prcka, který má spousty hraček, ale vůbec ho nezajímají. Když si s ním chci hrát - třeba s vkládačkama, dívá se mě tak 5 vteřin a jde pryč. Má snad všechny typy hraček, ale opravdu NIC ho nezajímá. Nevím, jak ho zaujmout, prostě to nejde. On se zabaví sám a to tím, že lozí po 4 po pokoji, hlavně tam, kam nemůže. Je ujetý na petlahve, tu když vidí, jde přes mrtvoly, potom žaluzie jsou pro něj taky dobrá zábava a dráty všeho druhu prostě miluje. Je normální, že ho nezajímají hračky? ![]()
Myho taky zajima nejvic to, co neni urcene na hrani - ovladace, naramky, pet lahve. Treba vkladacky ho taky nezajimaji…
Tak mě hlavně na vkládačky přijde v 8,5 měsících strašně brzo…
@Veverkaaa vse, co je zakazane a ne snadno k mani, je daleko zajimavejsi, nez to, co ma kolem sebe kazdy den a muze to mit kdykoliv ![]()
Proč by nebyl normální. Našeho syna taky zajímají věci, které nejsou přímo na hraní. Nejradši má kabely k TV a všechno vybavení v kuchyni a taky v garáži. Vkládačky ho začaly zajímat až teď, když mu je 18měsíců.
Tak on má zájem o hračky, ale o vlastní a ne o ty, co jste mu nakoupili ![]()
Ahojky, mam 9 mesicni holcicku a mame to uplne stejne- petlahve jsou Top a pak kabely od všeho možného, pak různé šnurky, víčka od krabiček na jídlo atd…
![]()
Myslím, že je to normální. Pro mou skoro 9 měs. dceru jsou nej. hračky: mobil, ovladač, knížky, sošky, psí mysky, krémy zkrátka vše co na hraní není vhodné.
Naše děcka kolem toho půl roku nejvíc zajímali klíče, ovladače, ty kábly, doplazit se ke květináči, tahat za kvítko, ulovit katalog nějaký, papuče atd. prostě (ne) hračky.
@Etcetera78 píše:
Tak on má zájem o hračky, ale o vlastní a ne o ty, co jste mu nakoupili
Přesně ![]()
V tomhle věku byl hit: pet lahev s trochou vody; mistička a spoustu víček od přesnídávek; boty a přezky na mých pantoflích; tahací papírové kapesníky; zrcadlo
Můj muž mi řek, že jsem ty všechny hračky koupila na h… když si vyhraje s petkou, pantoflí, mobilem, ovladačem, lžičkou, obalem od čokolády, starou klávesnicí od Pc, hadrovou plenou
hračky jsou na nic
a na vkládačky 8m dítě nemá mozeček ![]()
To je strašně brzo, malýmu je rok a vkládačka ho zajímá jen tak, že si ty tvary cpe do pusy, ze zatloukaný vyndá kolíky a hází je po pokoji… v 8,5m je to je ještě pořád miminko…