Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, asi se budete smát, ale moje dcerka ( 8 měsíců), se mi neustále v postýlce přetáčí na bříško a cestuje po ní, to že to dělá než usne, ok, ale ona se mi budí dvakrát za noc na jídlo, a teď ji místo jídla najdu, jak tam cestuje a řve..co s tím?? už sem unavená, poslední dvě noci sem vstávala snad každou hodinu ![]()
Zkus, jestli to nezlepsi spaci pytel. Ja se nevyspala par mesicu, s kazdym pokrokem. Nejdriv to zacalo pretacenim na bricho, to co hodinu rvala, ze ji neslo se otocit, pak se naucila stat a porad stala, pak v postylce lezla a nakonec prisel sed… Az okolo roku zacala spat bez buzeni (pretacet se zacala v 5m). Ted par dni chodi a uz se zase budi nekolikrat za noc ![]()
@Luciii25
asi s tim nic neudelas. muzes zkusit spaci pytel, v tom jsou min pohyblivi, ale maly ho nechtel. takze se ti mozna nepretoci, ale otazkou, jestli nebude rvat, ze ji to nejde ![]()
jinak je to proste faze - nas maly se jednu dobu pretacal porad, pak se vztekal, ze je na brichu. pak zase porad instinktnivne sedal - 4× za noc jsem ho nasla jak tam sedi a knoura, pritom v podstate spal. ted zase pred usnutim vstava a usona ve stoje a pada hlavou na sprusle ![]()
takze vydrz, ono to prejde. a prijde neco jineho ![]()
@Luciii25
Spací pytlík by mohl pomoci, není už pak tak jednoduché se přetočit, ale v 8m 2× za noc jí?? Jsi si jistá, že má opravdu hlad?
@anairda no popravdě, teď spíš řve, jak je na břiše o jídle už moc nemůže být řeč…nalemtá se mi v půl 2 a vydrží do rána, pokud se neotáčí a neřve ![]()
@LadyTommy píše:
Zkus, jestli to nezlepsi spaci pytel. Ja se nevyspala par mesicu, s kazdym pokrokem. Nejdriv to zacalo pretacenim na bricho, to co hodinu rvala, ze ji neslo se otocit, pak se naucila stat a porad stala, pak v postylce lezla a nakonec prisel sed… Az okolo roku zacala spat bez buzeni (pretacet se zacala v 5m). Ted par dni chodi a uz se zase budi nekolikrat za noc
Presne, s kazdou novou dovednosti mesic spani v tahu. Pak se to na tyden srovna a nauci se neco dalsiho. Me uklidnuje, ze uz ji chybi jen chozeni
Mluveni ze spanku az tak vadit nebude ![]()
@Luciii25
Já chodím taky občas třeba 2× pokládat, ale mě ta moje buď sedí nebo dokonce v postýlce stojí
Už má 10m, holt dali jsme se na vojnu, tak musíme bojovat.. ![]()
Syn dělá to stejné. Už dva měsíce jsem se pořádně nevyspala (syn má 10 měsíců), minimálně 4× vstávám abych ho otočila, ptotože řve jak utrženej a na břiše spát neumí. Pokud nedoběhnu včas tak si stoupne a to potom uspávám další půl hodinu…
Takže za mě pevné nervy ![]()
My teda na jídlo nevstáváme, ale jak už tu zaznělo, s každým pokrokem v noci šíleně řádí. Prvně přetáčení, to se přetočil už večer a spal celou noc na břiše, jen brečel že nemůže najít dudlíka. S lezením začal cestovat po postýlce, večer jsem usínala když byl normální a ve 3 v noci už byl nalepenej na šprusličkách na druhé straně. Ale nejhorší je stoupání! První týden byl fakt na palici. Třeba 20× za noc jsem ho pokládala, protože stál a řval, a nebo jen stál a ani nedutal. Ale už to přešlo (takže to trvalo tak 2 týdny a fakt se to den ode dne lepšilo). Když usne tak spí až do rána, sice cestuje, ale vystačí si sám.
Ahoj, já vyzkoušela, dát vedle něj srolovaný deky, nebo polštář, z obou stran.Tak už se v noci nepřetáčí, ale zase vyplivává dudlík a pak ho zase chce a tak během noci dám třeba 7× dudlík. Takže taky nic moc spánek
![]()
@Liduše jááj, to nás čekaj ještě pěkný věci teda
… no já s tím jídlem teda bojuji, asi už ze zvyku se budí, nekojim, ale je to s ní děs…už nevim jak na ní
@Mal s polštářem sem to taky dělala, tedy jen na jedné straně, ale stejně si poradila ![]()
@jája428 Mě můj malej ted taky takhle začal vstávat… VStávám hnedle každý dvě hodiny, protože píská v postýlce. Rostou mu zase dva zuby najednou a asi ho bolí a já už jsem nespala taky pořádně asi 3týdny..