6týdenní miminko - pohyblivost

598
29.6.13 21:54

6týdenní miminko - pohyblivost

Milé maminky, ráda bych zjistila, jak je/bylo na tom vaše miminko v 6 týdnech. Začínám mít dojem, že máme doma hyperaktivní žížalu :) Už ve třetím týdnu se dokázala vysoukat ze šněrovací zavinovačky, podotýkám, že úplně celá. Ráno jsem ji našla nad zavinovačkou, doktor mi tvrdil, že jí bylo asi teplo. Udělala to pak ještě 2×, od té doby spí jen pod dekou. Každý den ji najdu v postýlce na úplně jiném místě, než na jaké ji uložím. Samozřejmě bez deky. Ne o kousek, ale třeba na druhé straně postýlky otočenou o 180 stupňů. Nebo když ji dávám odbrknout, tak se mele tak, že se zase posouvá dolů. Začíná bezvadně držet hlavičku a místo aby si odbrkla, tak kouká po okolí. Je to normální? Včera jsme byly na vyšetření, kde bylo dalších asi 10 mimin, všechny ležely jak placky. Tak nevím. S takovou začne za 14 dnů chodit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2411
29.6.13 22:00

Mam 9.tydenniho chlapce-potizistu :) Podle me je to normalni, taky ho cca. mesic nachazim v ruznych mistech postylky a zavinovacka je pro nej mini-sifra ze ktery se vysouka behem spanku…God bless mantinelum ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
29.6.13 22:02

Druhorozený byl aktivista, toho nešlo nechat ležet na přebalováku bez jištění ani jako novorozence, při přebalování poskakoval zadkem, že by spadnul. Přetáčet na břicho se začal v necelých 4 měsících. Pak naštěstí zvolnil, asi viděl, že jde maminka do vrtule :mrgreen: Ale to přebalování a oblíkání s ním byl vždycky boj s šíleným řevem, on se zkrátka nechtěl nechat znehybnit. Nelíbilo se mu ani v kočárku od cca půlroku, ani v šátku, on chtěl dolů a prozkoumat si všechno. Z náruče by mi skočil nejradši šipku.

Jako chápu, že jsi asi pyšná, jaké máš šikovné miminko, ale přeju, ať trochu zvolní a nechá tě vydechnout ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1581
29.6.13 22:03

Taky mám aktivku :lol: dokonce se jednou přetočila z levého boku přes záda a pravý bok na břicho 8o nevěřila jsem a furt jsem přemejšlela, jestli jsem jí na to břicho nedala já :D ale manžel mi potvrdil že ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
29.6.13 22:04

To jo :) My naivně koupili mantinel jen do půlky postýlky, abych na ni viděla ze své postele. No, museli jsme dávat na druhý okraj peřinu, aby si nenatloukla. A včera jsem musela koupit mantinel nový :)
A opět naivní představa, že bude spát mezi válečky. Prdlajs, řve jako tur. Tak ho má aspoň za zády. Nedávno jsem ji našla zašprajcovanou mezi válečkem a strojkem od kolotoče… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
29.6.13 22:06
@Gladys píše:
Druhorozený byl aktivista, toho nešlo nechat ležet na přebalováku bez jištění ani jako novorozence, při přebalování poskakoval zadkem, že by spadnul. Přetáčet na břicho se začal v necelých 4 měsících. Pak naštěstí zvolnil, asi viděl, že jde maminka do vrtule :mrgreen: Ale to přebalování a oblíkání s ním byl vždycky boj s šíleným řevem, on se zkrátka nechtěl nechat znehybnit. Nelíbilo se mu ani v kočárku od cca půlroku, ani v šátku, on chtěl dolů a prozkoumat si všechno. Z náruče by mi skočil nejradši šipku.Jako chápu, že jsi asi pyšná, jaké máš šikovné miminko, ale přeju, ať trochu zvolní a nechá tě vydechnout ;)
Pyšná…hm, jako jo, ale někdy mi to hlava nebere :) Ona je jinak zlatá, v noci chrupká 7-8 h :)
@Gladys píše:
Druhorozený byl aktivista, toho nešlo nechat ležet na přebalováku bez jištění ani jako novorozence, při přebalování poskakoval zadkem, že by spadnul. Přetáčet na břicho se začal v necelých 4 měsících. Pak naštěstí zvolnil, asi viděl, že jde maminka do vrtule :mrgreen: Ale to přebalování a oblíkání s ním byl vždycky boj s šíleným řevem, on se zkrátka nechtěl nechat znehybnit. Nelíbilo se mu ani v kočárku od cca půlroku, ani v šátku, on chtěl dolů a prozkoumat si všechno. Z náruče by mi skočil nejradši šipku.Jako chápu, že jsi asi pyšná, jaké máš šikovné miminko, ale přeju, ať trochu zvolní a nechá tě vydechnout ;)

Pyšná…jako jo, ale někdy mi to hlava nebere :) Jinak je zlatá, v noci spí 7-8 h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
29.6.13 22:07

To je z těch těhotenskejch vitamínů :mrgreen: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
29.6.13 22:15

Mně tohle přijde normální, jak jsou ještě ztuhloušci, než se jim tělíčko po porodu uvolní a začnou dělat přirozené pohyby, tak se těmi „cukavými“ přemisťují všude možně :) dcera byla taky aktivistka a ráda koukala už v porodnici, co se okolo děje, pásla koníčky krátce po porodu… Ale díky tomu si dělala špatné návyky v držení těla, málo spala… Takže to nevidím jako plus, ty první měsíce byly hrozné. Naštěstí mi dost pomohla lektorka na vaničkách a pediatrička a poradily mi, jak s dcerou pracovat a nakonec vše začala dělat v pravý čas a teď je z ní úplně zlaté miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2672
29.6.13 22:48

@FikuLenka mám doma 3tydenní miminko:D vyhraboval se ze zavinovačky uz v týdnu :D a to že 3den poporodu zvedal hlavičku na paseni koničku :Djsem ho musela davat zpátky :mrgreen: i sestra si dělala srandu co dělá:) ted hlavičku zvedá stále a už mu to i jde už prý může když se nebude jako do boku boulet :mrgreen: no a taky přemýšlím kdy začne chodit :mrgreen: nebo spíš chodit na nočník nemá rád když čůrá do plenky vždy začne plakat dřív kouknu jestli se nepočural a šup a už čůrá :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.6.13 22:52

Malá taky vylezla ze zavinovačky skoro hned. V devíti měsících chodila za kočárkem, v deseti sama. Jsem ráda, že to přežila, protože v tom věku jsou to fakt jen nohy bez mozku a ty pády stály za to. Teď je z ní opatrný dvaceti měsíční batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.3.14 22:22

Ahoj, mám problém se svojí 6 týdenní dcerkou. Viděla jsem miminka ja se krásně nechají chovat, ale ta naše prdelka se prohýbá a všelijak kroutí jen když jí vezmu do náruče. Dát jí do klubíčka je zázrak. Nedokáže být v klidu. V leže zvedá nožičky, že ani já je takhle nezvednu :-)Je to normální? Nebo je někde nějaký problém.

• Citovat
  • Upravit
33005
8.3.14 18:16
@Anonymní píše:
Ahoj, mám problém se svojí 6 týdenní dcerkou. Viděla jsem miminka ja se krásně nechají chovat, ale ta naše prdelka se prohýbá a všelijak kroutí jen když jí vezmu do náruče. Dát jí do klubíčka je zázrak. Nedokáže být v klidu. V leže zvedá nožičky, že ani já je takhle nezvednu :-)Je to normální? Nebo je někde nějaký problém.

Proč anonymní? :roll:

Pokud se prohybá do luku, může být trochu hypertonická. Pokud nevydrží v klidu, může být i dráždivější. S nožkami neporadím, nicméně na zvedání nohou je tabulkově u šestitýdenního miminka trochu brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí