Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Mám dotaz.Do kdy jste měly vaše dítka v hluboké korbě? Já malýho přendala, když si sám sedl a v korbičce se pořád přetáčel na břicho a z toho do sedu.
Presne tak, jakmile se sedl, sup do sportaku. Samozrejme jsem nezvedala do sedu, ale spal uz ve sportaku, kdyz se mi tam probudil a zvedal se a chtel koukat, tak jsem ho prizvedla do polosedu (ale musel mit ksiry, aby si uplne nesedal)…
Dokud tam byli děti hodné, jak už se tam jen přetáčeli a chtěli vylejzat šli do spor´táku
Já malého strčila do sporťáku po 5měsících. Narodil se v lednu a v květnu už byly horka, tak aby se nepotil v hluboké korbě.
Když už řval v hluboké tolik, že jsem s ním odmítala chodit ven
V 5 měsících už byl ve sporťáku, ale kupovala jsem jiný kočár, aby to měl aspoň pohodlný ![]()
Náš malej šel do sporťáku v osmi měsících, kdy už opravdu sám sedal.Jak tady píšou holky, že v pěti, to je podle mě dost brzy. Malej byl pěknej macík, ale do korbičky se krásně pořád vešel.
No tak super, protože jedna známá vozí roční dítě pořád v korbě. Já to dost dobře nechápu, jak je to možný. Ten náš ďábel by už od 6ti měs. nejradši vyskakoval ven ![]()
@mamca87 píše:
No tak super, protože jedna známá vozí roční dítě pořád v korbě. Já to dost dobře nechápu, jak je to možný. Ten náš ďábel by už od 6ti měs. nejradši vyskakoval ven
A proc by nevozila??Kdyz ma polohovaci korbu a ksiry tak co.Ty ksiry jsou lepsi jak normalni pasy ve sportaku.Mam na druhe koupeneho Roana a protoze ma 83 cm ve vnitr a da se dat hluboka korba do lehu tak hodlam co nejdyl vozit v hluboke korbe.
Myslim, ze je to sumak, i ve sportaku se da dite vozit vleze - podstatne je, ze nema sedet, kdyz nesedi samo. Ja vozila dite ve sportaku treba vleze na brise, koukalo ven okynkem vepredu v boude a bylo naprosto spokojene…
Pokud dite vydrzi v hlubokem v roce, tak at, nevidim na tom nic divneho…prece tam muze i sedet, kdyz chce.
Já vozila mladšího v korbičce ještě když stál. Měl kšíry a hopsal si tam…moje nervy. Ale jak měl sedět ve sporťáku, tak byl řev. Je to prostě akčňák.
Tak my asi máme nějakou malou korbu. V 5 měsících šel do sporťárku, protože korba už mu byla krátká. Ve sporťárku jezdil plně v lehu, takže v pohodě.
Dokud tam vejde
mám připínací kšandy, takže má dítě volnost pohybu… takže mi tam mladý lozi, stoupá si a kouká přews boudu apod…
Mám teda sporťák s vložnou taškou (kterou už pochopitelně fakt nepoužívám) a s nástravcem a možností úpravy a lá hluboký kočárek.
Dcera byla v hluboké korbě do cca 9m - kočár byl velikej a ona v něm většinou spala, nikdy nevylézala a nevyskakovala, i když seděla už od 7m ![]()