Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě přijde, že toho máš moc v jedné velikosti
, ale mě rychle rostlo dítě a vůbec neblinkalo, takže byla furt čistá, měla jsem rovnou i 68 a vyplatilo se (56 měla asi týden!)
a mám houpačku od FP (tu 3v1) a naprosto jí miluju ![]()
a co šátek? Nebo nebudeš nosit?
co spací pytel a zavinovačku? (oboje dcera nenávidí)
Jestli zimni miminko tak fusak, kombinezu. Napadaji me jeste latkove pleny. Dcera se narodila s 49cm ja mela skoro vse 62 a ve vsem plavala.Pak jsem po porodu shanela mensi velikosti.
Koupila bych i vel 56 pár věcí, určitě budeš potřebovat teplou kombinézu a fusak, rychlozavinovačku, deku.
Tak jen co mě napadá v rychlosti
Monitor dechu, pokud chceš kupovat, tak fajn, je to dobrá věc, my jsme třebas měly při druhém, nicméně museli jsme spát vyvýšeně, takže nám byl k ničemu. ale hodně ho proplácí nebo příspívají zdravotní pojištovny. takže to zkus omrknout.
Vibrační lehátko - máme od fp a super. Jakékoliv doporučuji, jet o super věc a nedokážu si bez ní představit. je to vlastně až do tří let, a využijeme stále, obě holky ho milovaly a já taky.
Usínáček super, děti ho maj rádi.
Moc nevím ty capáčky, na co ti budou, ale budiž. My to neměly, první jakoby boty jsme koupily až někdy v půl roce ted je nemáme ještě vůbec. Miminku to podle mě není pohodlný, stejně je v zimě ve fusaku.
Doporučuji fusak od emitexu do autosedačky koupit, super věc, může být i do kočárku, pokud rodíš v zimě, využiješ určitě. S tejně tak další fusak do kočárku klasický.
Bodýček máš snad i moc, to snad nestihnete ani vyunosit.
My nosily asi první tři měsíce dupačky, pak jak začíná být mimi pohyblivější, už jsme přešli od třetího měsíce na body a tepláčky, polodupky, punčošky jsme neměly, ale ty se zhodí určitě. Já rodila teda v listopadu teď.
KOupání - vaničku jsme měly, ale pro mě bylo rychlejší mimi osprchovat nebo na rychlovku podložit umyvadlo plínou a rychle přemýt tam. s tejně se dlouho nečabrá a až je větší, už se koupají holky spolu ve vaně - nekupovala bych tu molitanovou podložku, my to přijde hrozně takové nehygienické. my máme tu plastovou, kde leží vyvýšeně a je super. molitanka se na nám u prvního brzy stejně rozervala. Podle mě je vanička zbytečná. Ale určitě se využije, pokud je.
Oblečky jsem kupovala snad jen 2 sady 56 a zbytek už 62. Ty velikosti - pokud je mimi normální velikosti letí tak co tři týdny, takže to fakt nestíháte vynosit. Navíc miminko se nešpiní extra moc, takže se to nemusí pořád prát.
68 rovnou kupovat nemusíš, uvidíš potom jak bude mimčo růst a dokoupíš snadno.. to bude mít plus minut od tří měsíců do půlroka. Výbavička 62 ok, přijdou mi zbytečné 3 čepičky, vystačila by sis s jednou, nevidím tam žádné teplejší oblečení - kombinézu, píšeš, že se narodí na zimu.. punčocháčky na novorozence taky zbytečnost
Dokup určitě 56, v 62 ti bude průměrný novorozenec plavat
![]()
Na koupání mám klasické lehátko rovné, koupu ve vaně. Bohatě to stačí.
Na zimu se mi osvědčil vlněný overálek, chlupatá kombinéza, případně je dobrý flísová, fusak mám od emitexu, klasické zimní kombinézy nevedu. Na hlavu jsem dávala vlněnou kukličku Joha, je tenká a přitom hřeje, nikam miminu nesjíždí a rovnou má chráněný i krk.
Kolotoč jsem koupila a nikdy nevyužila, usínáček pro novorozence bylo prso
Hračky je začli zajímat tak ve 2-4m
Super věc prozimní mimčo je flísová deka, zavineš do ní dítě i s ručičkama, ono se jimi nebudí, hezky to hřeje, flís se snadno udržuje a rychle schne, flísových deček mám několik, dají se použít i jako „pláštěnka“ při mírném dešti nebo sněžení na zakrytí korby kočárku ![]()
@Žirafátko tak co mám tedy ubrat ty bodýčka? Mě právě příjde že oblečeníčka mám málo ![]()
@Anonymní píše:
@Žirafátko tak co mám tedy ubrat ty bodýčka? Mě právě příjde že oblečeníčka mám málo
hele aspoň si budeš moct čančat a třeba bude blinkací
, určitě nezapomeň na ten fusak! A kombinezu. Super je fusak do autosedačky.
Množství čepiček mi přijde ok, pokud jsou to bavlněné, tak jsem je dávala i na doma (máme doma maximálně 21), mimino bylo blicí, občas si ublinklo a bylo potřeba rychle něčím setřít blinkanec, čepička byla příhodně po ruce ![]()
A co latkove pliny? Ja mela 20 ks, ale mala docela ublinkavala…vyuzila jsem je hodne.Na koupani jsem mela teda kyblik, na odpocinek to vibracni lehatko.
S oblecenim je to tezka rada, moje mala nosila 68ku do roku, po narozeni jsem pro ni mela nachystano 56 a jelikoz se narodila a mela 43 cm, tak tu 56ku nosila snad do pul roku. Jeste bych pro jistotu koupila teplomer. ![]()
Holky a mám koupit i ty rukavičky? Aby se mimčo nepoškrábalo atd.. Jak dávají miminkům? Tak mám těch bodýček vzít jen 10×?
A nezapomeň, že zezačátku nemá zahojenej pupíček, tak aby se mu tam nezařezávala guma z punčocháčů atd
Vkládám anonymně, nechci aby ještě známá která sem chodí věděla že čekáme mimčo. Chci to oznámit až později.
Mám pár dotazů. Čekáme miminko a má se narodit na zimu, teď si kladu otázky zda budu mít vše, zda něco není zbytečné apod. Takže budu ráda za jakoukoliv radu.
2)Chtěla bych se zeptat co na koupání, uvažuji nejdříve o vaničce ale zda není zbytečná, zda nestačí jen ta molitanová podložka a na to dát mimi co upřednostňujete? Prosím neraďte kýblík, do toho se budu bát mimčo dát abych ho tam nedala blbě.
oblečení mám zatím do 62. Vlastně jsem koupila zatím jen 62, z 56 koupím pár kousků, kupovali jste i 68 rovnou? Vypíšu sem co mám.
2× punčocháčky
2× polodupačky
1× dupačky které jsou dohromady s body
1× adidas capáčky
3× čepičky
7× overálku na spaní
12× bodýček s dlouhým rukávem(krátké jsem ani nekupovala příjde mi to zbytečné, do až bude větší)
5× páru ponožek
1× tepláčky
chci ještě dokoupit tak 1-2mikinky a ještě nějaké tepláčky a možná punčocháčky. Budu ráda za veškerou radu ohledně oblečků.
Pak chci koupit jednoho usínáčka už mám vybráno, kolotoč, lamaze dráčka a moc se mi líbili lamaze náramky a ponožky.
A ještě mám 2× dudlíky od nuku.
Holky to je vše co zatím máme nebo chceme koupit, takže mě to děsí
Určitě chci koupit monitor dechu, postýlka se mi líbí z ikei, koupím kvalitní madraci a 1-2 povlečení to by mělo stačit. Budu ráda za cokoliv co jste ještě využili a co mám určitě koupit! Moc díky