Miminko - dotazy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
29.6.13 21:59

Podle mě tam máš spoustu zbytečností. 2)Ano, mám kyblík, přesvědčovat Tě nebudu. Kup vaničku, kdybys při koupání obden(někdo koupe každý den) napouštěla velkou vanu, zblázníš se z účtu za vodu. Sprchovat novorozeně mi moc vhodné nepřijde právě kvůli manipulaci a že mu bude zima, snadno rychle ztrácejí tělesnou teplotu.
Ad 3) K čemu proboha capáčky? Ty se dávají, až když dítě leze a začíná se stavět. Čepičky by stačily i 2, 12 bodíček mi přijde moc, záleží, jak bude nebo nebude zvracet. Stejně tak bych snížila počet overalů na spaní. Stačí 2 páry ponožek, novorozeně toho opravdu moc neušpiní. To přijde až bude lézt. A taky strašně rychle roste.
Většinu oblečení jsme podědili, ale zpravidla jsme využili kolem 5 body, pár dupaček a zbytek po 2-3 kusech. Novorozeňata strašně rychle rostou. Vše jsem měla od 62, pravda, trochu v tom plaval, ale to mi zas tak nevadilo.
I když to nejsou přímo oblečky, chybí mi tam zavinovačka, dětská deka, nějaké tetra pleny místo osušek, bryndáček. Jo a kojenec nemá mít polštář. 4)Vibrační lehátko i houpačka zas tak nutně k životu dítě nepotřebuje. Může se Ti pak stát, že nebude chtít usínat samo a budeš ho mít pořád na rukách. Když už, kup hacku.
Stejně tak usínáčka takhle malé děti nepotřebují, naopak, čím méně plyšáků a textílií v postýlce, tím nižší riziko syndromu náhlého úmrtí kojence. Ponožky a náramky od Lamazze máme, byly to vyhozené peníze. Dítě si jich začalo všímat teprve tehdy, když už samo objevilo nožky. Ale třeba sova nebo želva od Lamazze jsou pořád v kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
29.6.13 21:59

Některé z těch věcí, co máš, mi přijdou zbytečné, ale já zase „ulítávala“ na jiných ;).
Chybí mi - látkové plíny - jedna stoji asi 30,– (ne na zadek, ale pod hlavu, na utírání…), tetraplínu nebo osušku, plíny na zadek, přebalovací podložku, fusak, deka do kočárku, autosedačky, nějaká kosmetika a lékárna, jestli teda budeš používat (koupání, líh, hřeben, něco na opruzeniny), nějaká zimní kombinézka - overal. Nicméně s oblečením bych to nepřeháněla, dokoupíš snadno.
No a pak tam nemáš věci pro sebe - kojící podprdu, vložky do podprsenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4666
29.6.13 22:00

Užila jsem všechny velikosti (50 a víš) do 68 asi 14 dní, přesto jsem toho měla mnohem více. 62 nosil malý tak měsíc max. 68 už déle.
Postupně bych si koupila i plenky do porodnice a na domů. bepanthen, ubrousky a kosmetiku pouze základ.-nebude toho pak moc najednou. Hračky máme od lamaze. a další různé poděděné. Koupila bych v ikea 2-3 dětské dečky, to jsem užila hodně, taky přebalovací podložky Háppy.
Dále zavinovačku - pevně jsem zavinovala do 4 měsíců a spal kráááásně. :palec: Dále pak spací pytel. dále chránič matrace!!to si myslí je hodně důležitý
Monitor dechu často porodnice půjčují :palec: Odsavačka medela, bez toho by mě kleplo, mnohdy mi hodně pomohla :mrgreen:
Zimní fusak do kočáru je určitě velmi důležitý a kobinéza pro mimink a čepice a rukavičky.
Nějaký přebalovák-ale to se dá i vytvořit, já měla koupený v kombinaci a vaničkou a bylo to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
@Gladys píše:
Množství čepiček mi přijde ok, pokud jsou to bavlněné, tak jsem je dávala i na doma (máme doma maximálně 21), mimino bylo blicí, občas si ublinklo a bylo potřeba rychle něčím setřít blinkanec, čepička byla příhodně po ruce :oops:
:mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
tterrezzkaa

Tak nas malej, teď v 8mi dnech nosí vel. 62-68 :-) takže my 56 vůbec nevyužili

• Citovat
  • Upravit
4666
29.6.13 22:03

A overálky na spinkání :srdce: ty milujeme do dnes

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
29.6.13 22:05

Na spaní byl super spací pytel z bavlny s dlouhými rukávy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avinka
29.6.13 22:06
:)

Příspěvek upraven 29.06.13 v 22:32

• Citovat
  • Upravit
31744

V zimě jsem nejvíce užila body s dlouhým rukávem, punčocháčky, nebo polodupky a overálky na spinkání-to na doma. Pak nějakou jednu parádnější věc k doktoru :-)
Zavinovačku
deku
zimní pytel jak do autosedačky tak do kočárku
nějakou kombinézku zimní čepici -v kombinézce by měli být rukavičky
látkové pleny
na koupání vanička, žínka-lehátko jsem nepoužívala :-)
do postýlky 2× povlečení, prostěradla taky, monitor dechu
kolotoč můžeš dokoupit časem, on je zpočátku moc nezajímá :-)
lehátko určitě-bomba věc, vibrace pomáhá i na prdíky :-)
nějakou chlupatku, mikinku
a opravdu ber jen pár kousků, vše pak můžeš pořídit operativně, pokud nebydlíte v pralese :-D
Neboj, to dáš :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina

Já jsem taky nakoupila deku a povlečení a dceři je 1,5 roku a ještě to nevyužila, jako mimčo jsem přikrývala malou dečkou nebo byla v zavinovačce a pak jsme přešly na spací pytel, protože cestuje a byla pořád odkrytá, tak s tím bych nepospíchala. Tak mám na matraci jen chránič a froté prostěradlo z ivesna.cz

Taky bych koupila cca 20 látkových plen, 2 tetra pleny, žínky, 2 osušky. Mám vaničku, koupala jsem v ní dlouho, měla jsem od táty vyrobený ze dřeva držák, tak se dala postavit nahoru na vanu, v ní jsem měla to molitanové lehátko, je super, neboj se ho prát na 60 a po každém koupání vyždímat v pračce i na 1200otáček.

S oblečením nepřehánět, strašně mi toho zbylo, co vůbec nenosila. Měla jsem ji dlouho jen v overalech, nejlíp se oblékají. Vrzneš přes něj kombinézu a frčíš. Body zkus omrknout ta jakoby kimona se zapínáním vpředu, to je taky dobrý, než to rvát přes tu mini hlavu.

Vel.56 měla dlouho, ale fakt jsem využila jen body, overaly, ponožky. Kombinézu kup rovnou větší 62-68. Tepláčky, mikinky apod. jsem ji oblékala až cca od 2.-3.měsíce. Džíny vůbec, je to sice krásné, ale pro mně úplně nepraktické. Taky jsem nepoužívala dupačky, nevím ani proč.

Zainvestovali jsme do bezdotykového teploměru, ten se hodil. Odsávačku na nudle, nůžky bez špiček, kartáček na vlásky, slunečnicový olej, nějaký mycí cosi do vody, to každý preferuje jinou značku. Bepanthen.

Monitor kup, dost tě uklidní. Já nakonec půjčovala i váhu, protože nepřibývala. S lahvičkama, odsávačkou apod počkej jak půjde kojení. Cestou z porodnice jsem se stavovala v lékárně a ještě něco dokupovala.

Lehátko mám fisher price, využila jsem až dýl, přdtím jsme používali houpačku Chicco polly swing. Kolotoč se hodil, ale odvařená z něj nebyla. Jinak se mi moc osvědčila videochůva Topcom Babyviewer 4500, ale je dražší.

• Citovat
  • Upravit
teresa20
29.6.13 22:08

Přepni si anonymitu ;) pět bodýček je málo, ale zase, pokud máš tolik overalů, tak je můžeš přinejhorším dát i přes den, hodně mamin to tak dělá… nad 68 bych vůbec neřešila, zvlášť ne sezonní věci - nevíš jak bude mimino růst, nemusela by ses trefit

• Citovat
  • Upravit
4466

Přepni se do anonymu ;)

Příspěvek upraven 29.06.13 v 22:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526

..a rukavičky a teplejší čepičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.6.13 22:09

Tak nevim, nas prcek nosil vel 56 vic jak 2 mesice… :nevim:

jinak ja jsem nemela skoro zadny klasicke dupacky, dvoje jsem dostala a pak jsem jeste nekolikrat dokupovala dalsi. polodupacky mu bud padaly nebo si je skopal (byl docela vztekle miminko), strampliky nemel vubec az tak do 4 mesicu, proste mel dupacky a v nich jsem ho soupla do kombinezy.
overalky na spani jsem zacala mit rada az pozdeji, ty prvni mesice to byl desny boj ho do nich oblict a kdyz se v noci procural, tak jsem ho musela svklikat do naha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
29.6.13 22:09

Jo a na tu postýlku z ikei bacha, já to teda neznám, ale kamarádka to nějak řešila, že se musí v ikei koupit i matrace, že mají divný rozměr a tak si tam nemohla koupit matraci kokos-molitan, co chtěla.
Kočárek neznám, máme Easywalker quatro a spokojenost

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí