Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Myslím, že toho máš dost, další řeš až podle situace…poznáš sama, co ti bude chybět…Důležitý máš, buď v klidu, na začátku toho stejně mimi moc nevyžaduje. Jen spí a jí.. ![]()
Mě se ještě vyplatili bryndáčky, protože malý má reflux a neustále zvrací, musela jsem třeba i pětkrát denně převlékat, pak jsem ho už pomalu neměla do čeho, tak se mě ty bryndáky vyplatí, přepírám jen je
Znovu obnovuju, dávám anonymně jelikož se to týká financí. Jaký kočárek jste kupovali a kde byla vaše finanční hranice na kočárek?
Kolik jste za výbavičku dali?
Vím že je to různě že i některý dají klidně 100 tisíc ![]()
Tak my jsme se sehnali kočárek na netu, dva roky stará kolekce i s autosedačkou celkem za 6500 Kč, podotýkám, že úplně ten samý kočár, akorát měl trošku jinak řešenou korbičku, verze 2012, stál 9500, takže stačí hledat. Postýlku jsme dostali od tchyně, ale stála 4500 vč. matrace, oblečení všecko ze sekáče, zjistila jsem, že dětský oblečení stojí měsíčně víc než moje hadry na půl roku, takže i za tisícovku se dá nakoupit věcí na tři měsíce dopředu. Pak nějaké lahvičky, hadrové plínky, nějaké hračky, dohromady necelých dvacet tisíc, ale dost toho bylo od kolegyň, babiček apod. Nepočítám UM a plínky.
Před porodem jsem si říkala, jaká je škoda, že nemůžeme mít všecko fungl nové, ale dneska - zbytečně vyhozený peníze. Kromě toho, dost věcí se dá pořídit levně a je to skoro nepoužité. ![]()
@iva159 píše:
Tak my jsme se sehnali kočárek na netu, dva roky stará kolekce i s autosedačkou celkem za 6500 Kč, podotýkám, že úplně ten samý kočár, akorát měl trošku jinak řešenou korbičku, verze 2012, stál 9500, takže stačí hledat. Postýlku jsme dostali od tchyně, ale stála 4500 vč. matrace, oblečení všecko ze sekáče, zjistila jsem, že dětský oblečení stojí měsíčně víc než moje hadry na půl roku, takže i za tisícovku se dá nakoupit věcí na tři měsíce dopředu. Pak nějaké lahvičky, hadrové plínky, nějaké hračky, dohromady necelých dvacet tisíc, ale dost toho bylo od kolegyň, babiček apod. Nepočítám UM a plínky.
Před porodem jsem si říkala, jaká je škoda, že nemůžeme mít všecko fungl nové, ale dneska - zbytečně vyhozený peníze. Kromě toho, dost věcí se dá pořídit levně a je to skoro nepoužité.
velice souhlasím, já jsem u prvního akorát koupila postýlku a nějaké oblečení jinak jsem hodně toho zdědila a to i kočár, který používám i ted u toho třetího a vubec mi nevadí, že nemám novy ba naopak se lidem moc líbí, protože je neobvyklí prostě staromodní a to je ted přece in a hlavně je prostorný což se o nových kočárcích nedá říct ![]()
Nás to taky stálo cca 20000,– a když to člověk kupuje pozvolna tak to ani nezatíží rozpočet. Hi, ten zatěžuji teď ![]()
Kupuji přes bazárky a nové věci jen sporadicky ![]()