Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@smultul
tak s tebou se shodnu asi na vsem ![]()
na bezdotykovy teplomer nedam dopusti (doted s nim merim teplotu vody na mliko), fusak do sedacky uplne na prd, bez monitoru nedam ani ranu, povleceni jsem nepouzila doted (10m), lahvicky a krabici UM si u dalsiho ditete nachystam uz mesic predem…
Holky tak kolik mám koupit těch oblečků aby to nebylo hodně a zase málo?
@Anonymní píše:
Holky tak kolik mám koupit těch oblečků aby to nebylo hodně a zase málo?
koupila bych 10ks Body s dlouhym, kratke zadne,2× pyzamko,4× dupacky,2× bundicku,1× fusak,3× ponozky a puncosky,4× tricko s dlouhym, satek na krk…na takove noseni v byte bych se orientovala tak, abych mela denne nahradni veci na prevleceni v pripade bliciho nebo az za usi pokadeneho mimina..
…A co tetra pleny na utírání po koupání? Krásně sajou…já měla celkem 3 a byla jsem za ně moooc ráda, i když na začaátku jsem moc nechápala, na co mi je koupila mamka…monitor dechu určitě…rychlozavinovačku a rukavičky taky užiješ…Já koupala ve vaničce, kterou jsem měla ve velké vaně, a klečela jsem..to se mi nejvíc osvědčilo a pak jsem jí z vany dala na přebalovák na tetra plenu, pod kterou jsem měla osušku. taky něco na vyčištění nosu-používám široký uchošťoury, a odsavačku na vysavač…taky si dokup Nurofen v sirupu, ten se ti bude v budoucnu taky určitě hodit. A nůžtičky na nehty-budou určitě potřebné-rychle jim rostou nehty hlavně na rukách…ja stříhala min.1× týdně-doporučuje se stříhat v pátek…
Příspěvek upraven 29.06.13 v 23:49
Já už si nedokážu představit život bez odsávačky na vysavač. Malý měl rýmu za celou zimu asi 4× a vysávali jsme někdy i 10× za den. Za mě naprosto geniální věc ![]()
Ty tetra osusky mame taky a jsou fakt uplne super
No a za odsavacku na vysavac bych dala nobelovku ![]()
S tou velikostí trošku bojuji, dle mne je začínat 62 moc. Ale máš dost času, počkala bych na UZ ve 30 tt a uvidíš jak porostete a pak když tak koupíš něco menší, ale co mám kamarádky všechny měli 56 cca min do měsíce. Včera jsem byla na kávě s kamarádkou a má 3 měsíční holčičku a dává i teď 56 -62. Takže v tom je to asi těžké radit. Také co firma to jiná velikost a hodně značek má 0-3 měsíce.
Jinak co tady holky píší s plenami, osušky, odsávačka atd. Také kosmetika nejlépe na začátek z lékárny. Co se hraček týče na začátek je asi potřebovat nebudeš, cca až po měsící ![]()
Děkuji moc, mě jde hlavně i o ty oblečky abych jich měla dost…
Tak já mam oba kluky v zimě, chybí mě tam kombinéza, zimní fusak. nejvíc ze začátku užiješ overálky ty jsem dávala fakt nejvíc a pak body a punčocháče nebo polodupky. Bodíček i overálky jsme měla od každé vel po 10 kusech, výhoda že se nemuselo prát každý den. Povlečení min 2×, nějakou zavinovačku, tepláky jsem dávala od 3m. Určitě kup i vel 56
a látkové pleny, já využila kolem 20 kusů
, rukavičky doma jsem nikdy nedávala, takže stačili jedny na ven.
Nas malej teda strasne blinkal, takze mi prijde ze toho mas strasne malo, taky jsem prevlikala 5× denne, ne kvuli esteticnu ale aby nebyl v mokrym. To trvalo asi do 7 mesicu. Jinak si myslim ze staci par kousku
Já měla nakoupeno i pár kusů v 56,po porodu jsem skočila do obchodu pro nějaká pyžámka v 52.Ty větší mu byli obrovský. Jinak vaničku jsem neměla vůbec, koupali jsme od mala ve vaně, na dno malý ručník. Monitor jsem taky neměla. Tetra pleny mám 10 ks, dost blinkal, ale já peru skoro každý den, takže to stačilo. Kosmetiku jsem ze začátku používala jen slunečnicový olej z lékárny a sudocream na zadek. Teploměr mám z lékárny, obyčejný digitální. Super je ta odsávačka na vysavač. P.S. I když primář z očního mi vynadal, měla by se používat klasická do pusy, na vysavač tak od 4 let. ![]()
Tak já třeba povlečení ano, odsávačku mám-myslím na vysavač, ani jednou nepoužitá, malému bude 9 měsíců
nurofen jsem koupila až před mšsícem kvůli zoubkům, měla jsem jen jednu lahvičku a jednu dávku UM, kdyby náhodou-rozdala jsem, kojím jak o život
Tohle řešit operativně, já chtěla mít vše a dnes vidím, kolik peněz vyletělo vzduchem ![]()
odsávačku na mlíčko si nejdřív půjč, pak kdyžtak přikup.
Kosmetika není třeba, jen líh, ušanky a krém do mrazu…
oblečení:body s dlouhým těch máš dost, pyžámka-overálky klidně 5× a to od každé velikosti
punčocháčky jsou super, nebo polodupky-2-3
já třeba nepoužívala vůbec dupačky, ale třeba budeš ![]()
Když půjdeš ven, nech co má na doma a podle teploty venku přidej oblečení
Já rovnou dávala do kombinézy a do zimního fusaku, jde o to jaký koupíš. Jsou fusaky, že se v nich děti topí i jen v bodyčku ![]()
no a jak jsem psala od každé velikosti jeden super obleček k doktoru, nebo na návštěvu ![]()
jinak nepřehánět
koukala jsem na fotky malého a já ho mám jako novoše pořád v tom body, punčocháčky, nebo tepláčky. Zpočátku zavinka, ale on jí nemusel, ovšem i tak rozhodně doporučuji ![]()
@mari1912 takže přehánět nebudu
to mi vážně z toho vyroste za měsíc?
wow a u jaké velikosti to bude mít déle? ![]()
@Anonymní píše:
@mari1912 takže přehánět nebuduto mi vážně z toho vyroste za měsíc?
wow a u jaké velikosti to bude mít déle?
podívej se mi do podpisu jak rostl můj cvrček
Ve třech měsících nosil věci na půlroční dítě, v půl roce 74 a podobně ![]()
Takže doporučuji řešit operativně ![]()
Já nemám nakoupeno zatím nic (taky mám TP prosinec).Ale aspoň seznam, co pořídit bych si už mohla dělat, jak to tady tak sleduju…Nebude to jednoduché… ![]()