Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
To me moc mrzi
Pokud neni moznost, ze jsi otehotnela pozdeji, vypada to bohuzel blede
Ja takhle mela zamlkle 2×, v jednom pripade jsem mela tehotenske nevolnosti celou dobu, v druhem ustoupily. Nevolnosti bohuzel nic nevypovidaji o prosperite tehotenstvi.
Dobra zprava je, ze uz jedno dite mas, tedy se jedna s nejvyssi pravdepodobnosti o nahodu a priste to vyjde.
I tak je to moc tezke, vim to ![]()
Jo holky, ja mam takove navaly, chvili brecim, chvili si rikam, ze to tak proste ma byt, a zase dokola. Kdyby mi aspon nebylo tak spatne ![]()
No, ve zcela prokázaném 8+1 by to srdíčko už být mělo, to máš pravdu. Ve výsledku ale stejně ten týden musíš vydržet, zázraky se občas dějí a teď stejně nic víc nenaděláš, ani pozitivního, ani negativního… A ano, těhotenské příznaky můžou být i u neprosperujícího těhotenství (stejně jako vzorně pozitivní test), hCG může být produkováno i prázdným váčkem bez embrya.
Před dvěma rokama jsem měla něco podobného, blbě mi bylo ještě dlouho poté, co bylo jasné, že z těhotenství nic nebude, dobře si pamatuju, jak mizerně se člověk cítil.
Drřím palce na ten zázrak! A pokud ne, ať se aspoň tělo rozhodne vyřešit samo.
Záleží i na kvalitě ultrazvuku. Opravdu nezbývá, než ten týden počkat.
Ja, kdyz se mi to stalo poprve, nemohla jsem tomu uverit, myslela jsem, ze je to zly sen. Pomohlo az dalsi tehotenstvi, a i tak jsem se celou dobu strasne bala.
Pak jsem mela zdraveho syna a ted na zacatku roku opet zamlkle. To uz me nesebralo, od zacatku jsem pocitala, ze to tak muze byt.
To, co je hlavni - pokud to bude zamlkle, muzes hned po prvni ms opet otehotnet (rika se po 3, ale neni to pravda), vetsinou se to podari napoprve. Takze dejme tomu za 11 mesicu uz tu muzes mit prcka. A ta bolest opravdu preboli.
Porad lepsi aby se to nevyvijelo takhle na zacatku nez objevit srdicko a pak v 11 tydnu na kontrole zjistit ze uz nebije. To se stalo me bohuzel. A taky mi bylo porad spatne a krasny test. Pokud se nebude vyvijet asi je to spatne zalozene a je lepsi aby to zaniklo ted nez napriklad kdyby dite bylo postizene. Ale samozrejme je moznost ze jsi otehotnela pozdeji a treba to dopadne dobre
Ahojky, nevím jestli tě uklidnim, ale já měla poslední ms 22.2. a dle uzv minulý týden jsem byla 5+5tt takže byl vidět jen gestacni Vacek no a teď bych mela byt přibližně ve stejném týdnu jako ty.Ve středu mě čeká kontrola zda už je
No taky mám nervy pac mám za sebou dvě nepovedený tehotenstvi, ale taky jednu malou cacorku.Jo a špatně je mi taky a vždy bylo ikdyz se to tehdy nepovedlo.
Tak se drž a musíme to do příští kontroly vydržet a věřit, že vše bude ok.
![]()
Strasne mi kolisa nalada, je to fakt na nic, nejhorsi je fakt to cekani a premysleni. Kdybych aspon vedela, jak to doopravdy je, uz bych vedela na cem jsem a mohla se s tim zacit smirovat.
Jsem koukala i na nejake diskuze o kyretazi, a vsude holky pisou, jak fyzicky je to v klidu, jen psychicky je to zahul. Ja jsem dost psychicky labilni, tak je mi ted ze vseho fakt na nic. Za normalnich okolnosti bych to nechala na prirode, ale nehodlam kvuli tomu treba jeste mesic zvracet.
Chodila jsem ted cely tyden do prace, nic jsem nejedla, jen par piskotu, abych tam vydrzela aspon par hodin, prisla jsem odpo domu, pustila prvorozenemu pohadku a padla na gauc, ale rikala jsem si, ze to za to stoji, ze to vydrzim. Jako mam vztek na cely svet a jsem smutna a chce se mi brecet.
Co vsechno my zenske vydrzime…
Jak moc dekuju za to, ze prvorozeneho mam! ![]()
To jsou ty hormony
mě taky neni moc do smíchu, doma 15 měsíční cacorka a matka k nepoužití
nevím jak to bude dál, ale snad bude brzy líp. Pri malé jsem zvracela do 16tt několikrát denně, ležela jsem jak lazar a teď bych taky nejraději nevylezla z postele. Manzel pracovně vytížený, moje mamka 350km a tchyne se nechyta a to bydlí kousek od nás ![]()
@makousek 83 jo, minule to bylo taky do 16tt, to jsem fakt jen lezela a blila, i kdyz ani nebylo co. Mam pocit ze jsem blila i sliny co jsem spolkla. Ted jsem prcka uspavala a zpivala mu, jsem fakt za nej rada, clovek asi potrebuje obcas od zivota takovou debilni lekci, aby si vazil toho, co ma…
@Anonymní píše:
Strasne mi kolisa nalada, je to fakt na nic, nejhorsi je fakt to cekani a premysleni. Kdybych aspon vedela, jak to doopravdy je, uz bych vedela na cem jsem a mohla se s tim zacit smirovat.
Jsem koukala i na nejake diskuze o kyretazi, a vsude holky pisou, jak fyzicky je to v klidu, jen psychicky je to zahul. Ja jsem dost psychicky labilni, tak je mi ted ze vseho fakt na nic. Za normalnich okolnosti bych to nechala na prirode, ale nehodlam kvuli tomu treba jeste mesic zvracet.
Chodila jsem ted cely tyden do prace, nic jsem nejedla, jen par piskotu, abych tam vydrzela aspon par hodin, prisla jsem odpo domu, pustila prvorozenemu pohadku a padla na gauc, ale rikala jsem si, ze to za to stoji, ze to vydrzim. Jako mam vztek na cely svet a jsem smutna a chce se mi brecet.
Co vsechno my zenske vydrzime…
Jak moc dekuju za to, ze prvorozeneho mam!
Ja jsem to nechala na prirode 4 tydny a bohuzel se nic nestalo. Takze 4 tydny nevolnosti, unavy a pak stejne kyretaz. HCG stale rostlo, i kdyz pomalu. Navic to pro me znamena o 4 tydny vic, nez je mozne dalsi snazeni. Kyretaz opravdu fyzicky neni nic strasneho, druhy den muzes normalne do prace. Psychicky je to mnohem horsi. Ale musim rict, ze napodruhe, jak uz jsem s tim byla smirena (a take ze uz mam syna), nebylo to pro me tak hrozne.
Po minulem ZT jsem otehotnela na prvni pokus, tak snad to ted bude stejne.
Jj vím o čem mluvíš mám za sebou SP a ZT když jsem čekala Elišku byly to jedny velké nervy pac při tom ZT mi bylo pořád zle a při kontrole v 9tt vše ok a pak ve 13tt na scriningu šok, že se miminko přestalo vyvíjet uz v tom 9tt takže mi bylo v podstatě 4 týdny zle a nic nenasvědčovalo tomu, že by bylo něco špatně
a vidíš zase jsem těhotná, zase je mi špatně a zase mám nervy aby to dopadlo dobře
také jsem šťastná za Elišku přeci jen se ta bolest snáší hůř ![]()
Ahoj, vim ze je tady podobnych temat mraky, a je to furt dokola to same, ale ja se asi potrebuju nejak vybrecet nebo co
nevim jak ten tyden vydrzim, je mi fakt hrozne 
Datum posledni ms bylo 23.2., ovulace byla nekdy v pulce cyklu, docela to na sobe poznam. A uz den pred ocekavanou ms byl dobre viditelny duch, tyden na to uz dalnice. Dnes bych mela byt 8+1.
Uz dva tydny mam typicke priznaky, ktere jsem mela i u minuleho tehotenstvi, ktere dopadlo dobre, a to silena unava a silena nevolnost.
Jelikoz jsem nechtela plasit, sla jsem na prvni kontrolu az dnes a rikala si, jak uz bude vsechno hezky videt. A ono ne. Nejdriv nemohl nic najit, pak jen gestacni vacek, zadne srdce, a velikostne odpovida 6+5. Kdyz jsem ten utz videla, polil mne studeny pot. Doktor rikal, ze kdyz je mi spatne, tak to je vetsinou dobra znamka, ale ze to stejne ted nezjistime, ze mam prijit na kontrolu za tyden. Pry jsem mohla otehotnet pozdeji.
Jenze jak pocitam, tak pocitam, proste jsem pozdeji otehotnet nemohla. Takze uz vidim to nejhorsi. A je mi strasne spatne a stve mne, ze musim zvracet jak diva, kdyz z toho nakonec stejne nic nebude