Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
co já si vzpomínám, tak my měli krize mezi sedmou a desátou. Se starší jsme jezdili na dlouuuuhé procházky (vraceli jsem se hluboko za tmy a sousedi koukali), mladší jsem nosila, houpala v lehátku, atd. (když jsem zrovna potřebovala vykoupat, narkmit a uložit Kláru, bylo to docela náročné). Nevím přesně jak dlouho to trvalo, ale moc ne a přešlo to samo. Pak jsem ocenila, že Klára v osm usnula a já měla dvě hoďky na hraní s Petínou.
Vyržať!!!!!
Halka
Matýska jsem houpala v náručí, ale musela jsem poměrně razantně
žádné jemné houpi houpi, ten neusnul zas přes den. No zůstalo mu to tedy do dneška
Ale zas krásně usíná večer ![]()
Tak to máš ještě dobré, že ti neumí usnout jen večer. My to tak máme celý den. Malá sama neusne ani náhodou. To by se spíš uřvala
Takže radu nemám, ale rozhodně na tom nejsi zas tak špatně
mi neusínalo ani jedno dítě samo. Prostě jim to nešlo a nejde
Takže uspávám a uspávám a když usne tak se zase za chvilku vzbudí teda pokud ji položím a tak pořád dokola
ale jednou z toho vyroste ![]()
Ahoj,já jsemna tom stejně.Starší dcera lehla a spala,ale až asi po 6 měsících.A u mladší dcery,když nám to skoro hned od narození nastalo,tak nepomohlo nic jiného,než kočár a uhoupat.A musí mít dudlíka.Bez toho ani ránu.Ale jinak je to asi normální.Oni ti prckové už tolik nechtějí spát.Budˇráda,že spí v noci!
Nejhorší je pro mámu,zvyknout si na nový režim dítěte!Tak pevné nervy a doufám,že toto nečtou pediatři,museki by na mě za ten kočár poslat sociálku!
Ale když je ještě druhé dítě,co vozím každé ráno do školky,tak jde vše jinak.Zdar! ![]()
Ahoj, my máme stejný problém. Ale mně neusne ani přes den. Koupili jsme mu houpací lehátko a uhoupáváme. To zabere vždycky. Večer chci, aby usnul v postýlce, takže se snažim neuhoupávat. Je většinou od 17 vzhůru, pak už brečí, ve 20 usne u prsa. Jakmile ho odendám, vzbudí se a je čilej jak ani ráno ne
V postýlce občas zabere, když mu dám sát můj malíček, něco mu šeptám a hladim ho po čele odshora dolů, ale je to vždycky nadlouho a občas mi dojde trpělivost, takže ho uhoupu. Z uspávání začínám mít noční můru.
ahoj,tak vsem dekuji za rady nerady:)..rozhodne me uklidnilo ze v tom nejsem sama a zdaleka ne nejhur
jen jsem male chtela pomoct,je na ni videt ze by spala moc rada a rozvteka ji ze to nejde..
no dneska jestli zacne,tak planujem tu vecerni prochazku a jestli zabere tak snad klidne do desiti
,jinak houpani doma v kocaru nezabira,snad to venku bude lepsi…
No ale nakonec ti usne,ne?:) Jsou prostě děti,které si musí před spaním(klidně jen večerním)chvíli pořvat. Berte to jako její součást,vyroste z toho.
R.
Pralinko, některé děti se prostě nevyřvou. Vím o čem mluvím. Já teda nejsem zastáncem vyřvávací metody a ani na to nemám, ale přesto jsme to zkusili. A výsledek žádný . Usla po neskutečném křiku asi na minutu a znovu řev. Některé děti prostě samy neusnou ![]()
Ahoj,chtela jsem poprosit o radu jak pomoct usnout osmitydennimu mimi.
Pres den a i v noci spi docela pekne,jen navecer(asi od peti az do desiti)nemuze usnout.Je na ni videt ze spat chce,klizi se ji oci i na par minut zabere(asi dve min),jen proste jak je pretazena tak neusne tvrde.Zaroven u toho i rve az se vzteka,rucicky,nozicky stale v pohybu.Donedavna stacilo pevne utahnout v zavinovacce,popripade pohoupat nebo nosit.Ani u kojeni nezabere.Zkousela jsem lezet i s ni v posteli a taky rvala vesele dal.Takze vlastne ani to vyrvavani nepomohlo,i kdyz na nej se mi zda jeste mala a trapit ji nechci.Myslim ze hlady to neni,prdiky taky ne,a nemocna taky neni.Mate nekdo nakej figl jak na usinani?Jo,a i dudlika pouzivame,ale jeci klidne i s nim:)..predem dekuji za rady