22 mesicu - najednou se budi...

809
3.4.08 08:46

22 mesicu - najednou se budi...

Mam 22-mesicni holcicku a dosud spala vyborne, naucila se vecer usinat sama v postylce, v noci se nebudi. Pred dvema tydny byla nemocna a odmitala mlicko, po nemoci uz ho nechtela vecer nikdy, rano ano. Ale i tak spala dal, jen mela vecer presnidavku. Zhruba pred 5 dny se zacla budit v noci, vzdy presne kolem pul jedne a to se strasnym placem. A to trva dodnes, s tim, ze ted uz zacla pred 2 dny vecer zas to mlicko. V noci chce k nam do postylky a kdyz ji nabidnu mlicko, tak ho vetsinou cele vypije-pritom ma pres den jidla dost, nezda se mi, ze by mela byt hladova. No a pak ale s nami blbne, spat uz nechce, do sve postylky taky ne-to uplne hysterci /vzhledem k nocni hodine nechci povyk po celem dome, takze nakonec s manzelem „vymekneme“ a bereme ji k sobe do postylky, tak jak ona chce/. Stejne ale nespi a povida atd. usina /a my teda taky/ az tak treba zas kolem 6 rano…
Jsme uz po tech 4 nocich uplne vyzdimany - nevite nekdo, cim by to mohlo byt?? Mozna zoubky, ale zatim neni nic videt. Nic jineho me nenapada.
A co s tim delat? Jen cekat az to prejde a zatim to nejak vydrzet? Bojim se ale, ze se i za tech par dni nauci k nam do postele a to bych nerada…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12154
3.4.08 13:25

Ahojky, já Ti asi moc neporadím, snad jen: není chyba v tom, že je ve vaší posteli? Co zkusit ji prostě nechat v té její postýlce, až se tedy nakrmí? Nebere to třeba tak, že když ji vezmete k sobě, že je čas si hrát? Těžko radit. Chce to asi prostě vyzkoušet, být s ní nebo u ní v tom jejím pelíšku a pak jít k sobě. Máme trošku podobný problém, do 1,5 roku mi malá spala taky krásně celou noc a začala mi blbnout v noci a plakat vždycky kolem úplňku. Vždycky to trvá tak týden, někdy 2, ale pak to zase na chvliku ustane - tedy až do dalšího úplňku. A navíc se nám začala sama odnaučovat, že nečůrá do plínek (v noci) a občas se vzbudí na nočník. Jenomže u nás je to kapičku jiné v tom, že malá spí v naší posteli už od 3/4 roku - bohužel jsme s manželem vyměkli a teď nám to příjde přirozené, že je s námi. Jenže: malá se vyčůrá, napije, lehne a spí dál. Fakt jsem Ti asi nepomohla, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.4.08 13:45

Ahoj Simono
máme taky raubíře - 20m- a ten vyvádí v noci v posteli už nějaký ten pátek. Většinou ale stačí dát mlíko, vypije, otočí se a je klid… do naší postele ho beru na celou noc jen když je nemocný. Jeho starší sestra ale vyváděla od 10m (skoro 4m) každou noc a to byla ta její postýlka přímo u naší :( no a dneska je to tak, že holka chce k nám už večer a kluk většinou až k ránu. Oba spí ve společném pokojíčku, takže když začne jeden vyvádět, raději ho/ji odnesu k nám, aby se aspoň ten druhý vyspal :? :roll:
A když začne syn zkoušet, že si jde hrát, má smůlu, manžela neprobudí snad fakt nic :evil: a já většinou přestávám reagovat po pár minutách :lol: takže pokud śi chce hrát, musí si vystačit sám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
3.4.08 14:43

No ale to, ze jsme ji vzali do nasi postele byla az krajni nouze, samozrejme jsem ji uspavala u ni v postylce, vypravela ji atd. Ale proste uspavam treba 2 hodiny a ona zkratka nespi, jen lezi a jakmile se zvednu, ze odejdu do loznice, tak zacne hystercit… Pritom spi sama uz od 5 mesicu, nikdy ji to problem nedelalo, vecer kdyz uspavam, tak je to otazka max 10 min., proto jsem prekvapena, ze najednou mame takovy problemy…
Taky me napadlo, ze je to od nedele - jestli to nemuze souviset se zmenou casu. Ale driv chodila v pul osmy, ted ji davame v osm - ze by ta pulhodinka delala takovou paseku…?
Zkusim ji asi dat preventivne dneska trosku pozdeji a asi trosku Panadolu - treba jsou to fatk ty zoubky a boli ji to. Co myslite??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
3.4.08 15:11

Ahoj Simono, máme úplně stejný problém. Akorát, že náš malý takhle zlobí od pátku, resp. v pátek nechtěl spát, v sobotu usnul bez problémů a od neděle jsou to boje. U nás je to tak, že najednou zničehonic nechce být ve své postýlce (předtím usínal od malička vždy sám a bez problémů), chce k nám do postele, ale když ho tam vezmem, tak skáče, blbne směje se. Také ho tam berem až poté, co je řev neúnosný. To samé dělá při odpoledním spaní.
Už jsem zkoušela dát ho spát později, ale nezabralo to. Je pravda, že má nalité zoubky, ale zase je mi divné, že když si hraje, i přes den, je v pohodě, nezabrečí.

Moc jsem neporadila, ale jsem stejně zoufalá a také doufám, že jsou to „jen“ ty zoubky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
3.4.08 20:37

Simono, zoubky to být taky můžou, na to zkus na:,–(it mastičku Calgel, nebo námi osvědčená homeopatika Chamomilla vulgaris (mooooc dobré sladké bobulky :D ) Ale na druhou stranu, když se vám pak v posteli rozřádí, zuby to nejspíš nebudou :roll: prostě to na vás zkouší :D :lol: zkus reagovat jako my- vem si ji k sobě, zavři dveře aby neutekla a dělej mrtvého brouka, třeba ji to pak nebude bavit ;) ještě mě napadlo, nemá třeba moc světla v pokoji? nebo se třeba naopak začala bát? … jádro pudla může být v maličkosti… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí