Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Neporadím, ale ráda si přečtu odpovědi, abych byla připravena. Zatím máme období co to je. Jdu po ulici, mládě ukazuje, já vykládám a všichni na mě koukají jak na blba, proč miminu ukazuju lampu, keře, stromy ![]()
Angua píše:Anetta píše:No ten náš, jak vidí kočár, tak chce jet… Ten bude jezdit, než se mu začnou kamarádi smát
To já tu naší treperendu už od 14 měsíců do kočáru nedostanu
Takže když jdeme větší okruh tak už jsem na pěst z každého kamínku, pampelišky to je co krok to zastávka a nám trvá 2hodiny, než se dostaneme domu![]()
![]()
Angu, já myslím, že kočáru přesedne na Hondu nebo Yamahu… ![]()
Tak my máme období „to jéééé?“ (co to je) a „kde jééé“ (zatím netuším, co to znamená
). Období nenene už máme úspěšně zvládnuté…často se mi to povede okecat a když se nepovede, tak mě neobtěžuje žádným NE! a rovnou sebou švihne vzteky o zem
A cesta pěšky? Na trase 1 km nachodíme cca 3km a to ho půlku cesty nesu nebo popojedeme autobusem. To je pořád tam..sem…tam…sem, věčně mi zdrhá a tlemí se jak pominutý a já funím, pěním, supím, zuřím, ale držím hubu a krok ![]()
Jo a oblíbená konverzace na téma „táta není“ (táta je většinou v práci), kdy mu vysvětluju, že táta opravuje auta, že do práce musí, protože když má auto bebí, tak za ním přijede a tatínek ho spraví, aby mohlo zase jezdit a nic ho nebolelo (pokud se to snažím zkrátit, okamžitě propadá v lítostivý pláč, proč ty auta sakra nemůžu opravovat já a táta nezůstal doma) a když domelu pětiminutové (už nacvičené) vyprávění o tom, jak úžasné je být automechanikem, tak se ozve „táta není“
![]()
Doufám, že někdo konečne napíše, za jak dlouho to skončí.
U nás je to PROČ přesně od Vánoc a je to čím dál horší.
Jinak perla ze včerejška: do tramvaje nastoupil muž s mmoha rozsáhlými tetováními. Dcera: „Proč je ten pán celej porazítkovanej?“
Gama píše:
Doufám, že někdo konečne napíše, za jak dlouho to skončí.U nás je to PROČ přesně od Vánoc a je to čím dál horší.
Jinak perla ze včerejška: do tramvaje nastoupil muž s mmoha rozsáhlými tetováními. Dcera: „Proč je ten pán celej porazítkovanej?“
Nejdřív dobrá zpráva: u nás skončilo proč? období těsně po 3. narozeninách.
Teď ta špatná: na období proč? navázalo období Jak to funguje, jak se to dělá, kde se bere. A ptá se velice dopodrobna, takže jsem už byla nucena oprášit encyklopedie
Kakika to jsi mě pobavila
jako bych viděla sebe ![]()
U nás jí zatím stačí: táta není a já na to že je v práci a ona si odpoví v páci a je to ![]()
Ale to nene nikam nesměřuje, já se snažím s ní na něčem domluvit a vždy to skončí na mrtvém bodě -ne.
A proč /co to je mě asi zabije ![]()
Jura007 píše:Angua píše:Angu, já myslím, že kočáru přesedne na Hondu nebo Yamahu…Anetta píše:No ten náš, jak vidí kočár, tak chce jet… Ten bude jezdit, než se mu začnou kamarádi smát
To já tu naší treperendu už od 14 měsíců do kočáru nedostanu
Takže když jdeme větší okruh tak už jsem na pěst z každého kamínku, pampelišky to je co krok to zastávka a nám trvá 2hodiny, než se dostaneme domu![]()
![]()
Považuju to za velmi pravděpodobnou možnost. Včera říkal, že si koupí Audi, Škodovku a Mitsubushi a taky prý terénní auto
![]()
Anetta píše:
U vás je aspoň a puoč?
U nás je už asi dva měsíce ne ne nene -na cokoliv
Hehe u nís taky. A kdyby jenom 2 měsíce
![]()
Mame uplne to same obdobi,uz par mesicu a desne mi to leze na nervy,bohuzel se s tim nic neda delat ![]()
Proč-období nám neskončilo dodnes… dceři budou příští měsíč čtyři roky…
Sorry, dámy, asi jsem Vás nepotěšila.
Já se na to období fakt těším, ještě než jsem měla vůbec děti… Myslíte, že nemám?
![]()
U nás se přešlo z (jednoduché otázky) ,,proč" na ,,a jakto?" kolem třetího roku..
Na otázku ,,proč" stačil selský rozum - aspoň většinou - , ale na ,,jakto" musím kolikrát vytáhnout encyklopedii, nebo se odtrhnout od emimi a jít na wikipedii. Takže si přečtu celou stránku o dělení buněk a vysvetluju malé a ta mi odsekne ,,to už mě nezajímá. Jakto, že jsou kytičky zelené" ..
Někdy je to fakt na palici. Naštěstí už mi nedělá takovou ostudu jako u ,,proč„, kdy se ptala ,,proč je pán smrdluvej (smradlavej)“
nebo nejradši mám ,,proč pavouk nelítá" a nese ho ke mě.. Já, která mám úzkost z pavouků utíkám pryč a říkám, ať to dá pryč. Samozřejmě ,,nedělej to" je jasný příkaz pro udělej to. Buší mi srdce a ona nasadí ďáelský pohled a dělá ,,bububu, mami se bojíš?" a strká mi ho pod nos.. Vyřešila jsem to, že jsem ji řekla ať ho okamžitě vyhodí z okna.. Teda, myslela jsem si, že jsem to vyřešila. Na to se ona na mě koukne a řekne ,,nemůžu, pavouk nelítá, mrvře (umře ;D )" no, zachránil mě manžel.
Asi vás neuklidním, období proč? pokračuje ve školních letech obdobím Proč já? a Proč já ne? Případně Já nechci. ![]()
eManzelkaAmama píše:
U nás se přešlo z (jednoduché otázky) ,,proč" na ,,a jakto?" kolem třetího roku..
Na otázku ,,proč" stačil selský rozum - aspoň většinou - , ale na ,,jakto" musím kolikrát vytáhnout encyklopedii, nebo se odtrhnout od emimi a jít na wikipedii. Takže si přečtu celou stránku o dělení buněk a vysvetluju malé a ta mi odsekne ,,to už mě nezajímá. Jakto, že jsou kytičky zelené" ..
Někdy je to fakt na palici. Naštěstí už mi nedělá takovou ostudu jako u ,,proč„, kdy se ptala ,,proč je pán smrdluvej (smradlavej)“
nebo nejradši mám ,,proč pavouk nelítá" a nese ho ke mě.. Já, která mám úzkost z pavouků utíkám pryč a říkám, ať to dá pryč. Samozřejmě ,,nedělej to" je jasný příkaz pro udělej to. Buší mi srdce a ona nasadí ďáelský pohled a dělá ,,bububu, mami se bojíš?" a strká mi ho pod nos.. Vyřešila jsem to, že jsem ji řekla ať ho okamžitě vyhodí z okna.. Teda, myslela jsem si, že jsem to vyřešila. Na to se ona na mě koukne a řekne ,,nemůžu, pavouk nelítá, mrvře (umře ;D )" no, zachránil mě manžel.
Tak já bych s ezbláznila, ještě že by moje děti pavouka nevzaly do ruky ![]()