A proč? období

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ivi
1839
20.5.11 20:43

Lidi, prosím, neděste mne!
U nás začalo „Proč?“ PŘEDEVČÍREM a už teď jdu do varu jen co to slyším.
Fakt mne ale překvapilo, jak rychle s tím mladej (necelé 3 roky) přišel. Furt nic … a pak najednou „proč“ stokrát za den.

Nemáte tipy na nějaké vhodné odpovědi?
Pro slepičí kvoč používat nechci, protože by to za chvíli začal používat on na mne - a to bych ho asi roztrhla.
Obrátit otázku na něj funguje, ale jenom chvíli.
Co dalšího zabere?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
20.5.11 20:44

Nezabere nejspíš nic, nebo jen na chvilku :cert: Možná si nevšímat každého proč. Třeba A. se kolikrát zeptala a přitom ani nečekala odpověď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
20.5.11 21:03

Tak jsem se pěkně pobavila, :lol: a děsím se toho co mě čeká :roll:
Od neteří vím, že ty otázky už nepřestanou a budou čím dál záludnější, asi začnu schánět různé enciklopedie.

Zatím malá jen ukazuje, když jedu s kočárkem malá ukazuje na vše co vidí a já povídám - to je strom, lampa, pes… lidi kolem občas blbě koukají, asi si myslí že trpím samomluvou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.5.11 21:13
mom.kri píše:
Tak jsem se pěkně pobavila, :lol: a děsím se toho co mě čeká :roll:
Od neteří vím, že ty otázky už nepřestanou a budou čím dál záludnější, asi začnu schánět různé enciklopedie.Zatím malá jen ukazuje, když jedu s kočárkem malá ukazuje na vše co vidí a já povídám - to je strom, lampa, pes… lidi kolem občas blbě koukají, asi si myslí že trpím samomluvou… :nevim:

Jedna chodící encyklopedie se jmenuje Jura a pohybuje se na eMiminu… Potvrzeno před kamerama AZ-kvízu… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
20.5.11 22:59

Juro, tak super, kdy se stavíš?

Já myslím, že celkem zabírá mít staršího sourozence. :lol: Asi jak se synem mluvím na vyšším levelu, tak dcerka sice objevila proč před pár měsíci, ale udolat mě tím se nesnaží. Tak nějak v normě. Zato se synem to bylo výživné. A někdy je ještě teď, má čtyři pryč. Dnes jsem před spaním dcerce říkala „Polámal se mraveneček“. Ta byla celá natěšená a doplňovala verše. Do toho syn:

Co to je „ví to celá obora“? Vysvětlila jsem.
Proč zavolali doktora?
Jak klepe na srdíčko?
Co je to recepis?
Proč prášek cukru?
Co je to rys?

Pokračovali jsme „mraveneček stůně dál“.
Jak dál?
Co je to stůně?
(Zná dávno.)
Co to je „byl jako v ohni“?
Co to je proplakal?

Když řekl: Co to je čtyři stáli u postýlky?, tak už jsem řekla nevím. Malá řvala, že chce mravenečka, a každou větu takhle přerušil a já vysvětlovala. Tak jsem doodhrkala mravenečka, malá nechápala a syn se hystericky rozbrečel: Tak já už se nebudu na nic ptát, když mi na nic nechceš odpovědět!

Samozřejmě ve 21 hod. …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
21.5.11 12:37

A dostaly jste se někdy do situace, že jste odpověď fakt nevěděly? :)

• Citovat
  • Upravit
4155
21.5.11 12:58

jj, kolikrát už :think: Ale nevymýšlím si, řeknu na rovinu, že nevím. Odpovědí mi je, a proč nevíš?, načež ji odpovím, že nikdo neví všechno a že to zkusíme doma najít buď v knížce nebo na internetu. Většinou se s tím spokojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.5.11 13:38
SandraM píše:
A dostaly jste se někdy do situace, že jste odpověď fakt nevěděly? :)
Často :D protože Dianka se ptá na věci, nad kterýma by musel popřemýšlet i vědec :D :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.5.11 14:07
SandraM píše:
A dostaly jste se někdy do situace, že jste odpověď fakt nevěděly? :)

A ty víš, kde má sluníčko postýlku??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
21.5.11 14:14

haha, super otázka :))
Nějaký otázky by stály za zapsání, jednou se nad tím zasměje i dotyčný tazatel :))

Máma nám tohle jeden čas psala a myslím, že si s náma taky užila.

• Citovat
  • Upravit
4155
21.5.11 14:28

Víte, kdo dal měsíc na nebe? No přece rybář :D Nevím kde k tomu přišla, ale je o tom naprosto přesvědčená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
21.5.11 14:31

ja za tím náhodou vidím nějakou fakt velkou myšlenku :)) určitě to bude mít spojitost s jezerem nebo rybníkem a odrazem měsíce v něm…a rybář už je jen kousek od toho :)))

• Citovat
  • Upravit
21.5.11 14:34
Murka píše:
Víte, kdo dal měsíc na nebe? No přece rybář :D Nevím kde k tomu přišla, ale je o tom naprosto přesvědčená :D

Dianka zase odmítá čokoládovej jogurt, proože je přesvědčená, že do něj kakaj černoši. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SandraM
21.5.11 14:47

Holky, zapisujete to někam? :) to jsou fakt perly…

• Citovat
  • Upravit
369
21.5.11 17:22

A ďalej to pokračuje vetami: to ma musíš stále strapňovať? a Daj mi pokoj! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eliška píše:
Asi vás neuklidním, období proč? pokračuje ve školních letech obdobím Proč já? a Proč já ne? Případně Já nechci. :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí