Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Odpovedať na otázku otázkou nezaberá, lebo to sa dočkáš : "To mi musíš na každú otázku odpovedať otázkou? " ![]()
tak Kakika mě pobavila ![]()
..jinak já s tím neměla potíže, nějak jsem to brala jako období, kdy se to dítě snaží vše pochopit a zdá se mi to lepší než nezájem.. dnes je to už pohoda a spíš malýmu říkám, aby se ptal na věci které ho zajímají a on toho podle potřeby využije, čím víc se ptá tím víc toho pozná a naučí se
Murka píše:
Víte, kdo dal měsíc na nebe? No přece rybářNevím kde k tomu přišla, ale je o tom naprosto přesvědčená
Od Dreamworks náhodou žádnou pohádku nesledujete? ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
nene, mi ujíždíme na knížkách, tv ani mě ani A. nebere
tuhle znělku neznám ani já ![]()
holky ale úplně nej je, když začne ty svoje moudra vypravovat ze spaní, a já už zvyklá reagovat ji odpovídám, přestože spí
dnes v noci jsem se přistihla ![]()
Nepotěším. U nás období „Co to je“ (na naprosto známé věci), přešlo v „A jaký/jaká (pojedeme k tetě. K jaké tetě? a to jsme to doma řešily celé dopoledne). A to se nyní prolíná s obdobím "Co dělá to které zvířátko“ (Co dělá srnka, mravenec apod.) A to jsou malé 3 roky.
Ráda malé odpovím, ale když řídím, tak jsem z toho fakt na hlavu.
ibolia píše:Á, období „A jak dělá?“ taky proběhlo, naštěstí celkem krátce.
Nepotěším. U nás období „Co to je“ (na naprosto známé věci), přešlo v „A jaký/jaká (pojedeme k tetě. K jaké tetě? a to jsme to doma řešily celé dopoledne). A to se nyní prolíná s obdobím "Co dělá to které zvířátko“ (Co dělá srnka, mravenec apod.) A to jsou malé 3 roky.
Ráda malé odpovím, ale když řídím, tak jsem z toho fakt na hlavu.
Ale liška? Hroch? Vydra? Žirafa? -
![]()
Pipet píše: Á, období „A jak dělá?“ taky proběhlo, naštěstí celkem krátce.
Cotojéé?
Ovečka.
A jak dělá??
Béééé.Ale liška? Hroch? Vydra? Žirafa? -![]()
Mě zase syn poučil, že krokodýl kváká. Tak kdybyste nevěděli, co odpovědět, tak krokodýl dělá kva kva. Mládě určitě. Synovi jsem nevěřila, ale měli mládě krokodýla ve školce a paní učitelka mi to potvrdila, že tak dělal.
LucaLuca píše:Pipet píše: Á, období „A jak dělá?“ taky proběhlo, naštěstí celkem krátce.Mě zase syn poučil, že krokodýl kváká. Tak kdybyste nevěděli, co odpovědět, tak krokodýl dělá kva kva. Mládě určitě. Synovi jsem nevěřila, ale měli mládě krokodýla ve školce a paní učitelka mi to potvrdila, že tak dělal.
Cotojéé?
Ovečka.
A jak dělá??
Béééé.Ale liška? Hroch? Vydra? Žirafa? -![]()
Majda tvrdí, že dělá Uávrururuáááááávrrrr
Zjevně nemá správné informace ![]()
![]()
ty učitelky teda pěkně blbnou dětem hlavy ![]()
u nás doma byl zase problém s mláďatama od zvířat…takže nebylo jehňátko, ale ovčátko…
Citace z víkendu:
„Martínku, dávej pozor na míček, ať se ti neskutálí tam dolů z kopce!“ (U chalupy je teráska a pod ní kus prudkého svahu.)
„A proč je tam z kopce?“
Jsem hrozná matka, nedozvěděl se to. Dozvěděl se, že když chaloupku dědeček stavěl, už tu kopec byl. Dál jsme řešili stavění chaloupky, tam jsem si jistější v kramflecích.
SandraM píše:
ty učitelky teda pěkně blbnou dětem hlavyu nás doma byl zase problém s mláďatama od zvířat…takže nebylo jehňátko, ale ovčátko…
Sandro, ale oni to fakt všichni slyšeli na vlastní uši. Děti i učitelky. ![]()
Tak budu následující dva dny hlídat 4letýho prcka, takže se mám asi na co těšit ![]()
Čo to děláš mami?
Mažu si chleba na snídani.
A puoč já nemám?
Tys nechtěla chleba, měla jsi jogurt přece…
A puoč šem nechtěla?
U nás dnes - Pjoč jedou někejí auta tam a někejí auta sem? - Někdo jede do práce, někdo domů, někdo na návštěvu.- A pjoč musí na návštěvu? - Nemusí, ale chce. - A pjoč chce?
Dnešní perly: