Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s ABC Design 3-Tec?
Přidejte zkušenost s ABC Design 3-TecZdravím, moc mi pomáhají všechny vaše zkušenosti a názory. Dnes jesem se byla na tyto kočárky podívat do obchodu, ale přímo v prodejmě měli pouze 3-tech. Je skutečně krásný, lehký a hezky se s ním jezdí - ale jen dopředu, jakmile jsem chtěla udělat krok zpět, tak se celý sekl.
Uvědomila jsem si, že otočná kolečka sice má, ale ne o 360 stupnů. Což je strašná škoda. Čekám prní miminko a moc si nedokážu představit, jak moc by mi to v praxi vadilo.
Jana
Tak to mě zajímá… Na všech stránkách prodejců se uvádí u těchto i loňských modelů otočnost předního kolečka o 360 st. (i na modelu 6 Tec) ???? Nebylo toto kolečko jen zaseklé při prudší změně směru jízdy? Neumím si totiž představit, že by tento kočár bez kolečka otočného o 360 st. mohl vůbec jezdit i dopředu. Tohle mají tendenci dělat i kolečka golfových kočárků s většími koly.
Chce to jen manévrovat trochu citlivě.
ani mne sa to nezda, ze by sa to kolecko neotacalo o 360 stupnov, to by nefungovalo dobre ani dopredu.. ![]()
katerz, nevymyslela si este nieco s tou foteckou? Strasne som zvedava ako ten kocik vyzera v realnom zivote.. ![]()
holky, to bylo jen špatně odaretované kolečko. Taky mi to dělalo při couvání, jako by začalo drnčet a neotočilo se, při jízdě dopředu v pohodě. Nějak se mi to nezdálo, protože mám zkušenost s jízdou s trojkolkou a tak jsme s prodavačkou začali pátrat a bylo to opravdu jen špatně odaretované - stačilo ten aretovací čudlík trochu posunout a paráda.
S kolečkama jste mě moc potěšily. Tak mě to zaskočilo, že jsem začala zvažovat hledání nového kočárku, ale takhle si ho určitě pořídím.
Ještě jsem se chtěla zeptat, jestli některá z vás má s zkušenosti s internetovými obchody. Je vůbec v lidských silách po objednání kočárek poskládat? A jak je to s reklamacema? Abych ho pak nemusela na měsíc poslat poštou někam pryč, když něco nebude fungovat.
Jo a měla jste některá z vás někdy černý kočárek? Mimi se má narodit v dubnu a bude v té černé korbičce celé léto - nebude mu tam moc vedro? Je v tom velký rozdíl od jiných barev? V prodejně mě přesvědčovaly, že je to v poho, ale přecejen…!
Dík Jana
Já bych vás ostatní taky chtěla poprosit, až si koupíte 3 Tec nebo 6 Tec, abyste sem napsaly své zkušenosti a jaké jste vymyslely vychytávky.
Z naší černé varianty na léto taky nejsem nadšená, tak jsem na korbičku ušila boudu ze světlé látky, jen tenkou proti sluníčku.
Ahojte,
rozhodla jsem se, že se také podělím o svou zkušenost s kočárkem ABC Rodeo. Malý se narodil v červenci 2007 a už po druhé reklamujeme. Jelikož se jedná o trojkolku, která nemá dobře vyřešenou konstrukci, začali nám „šmajdat“ kolečka. To byla naše první reklamace. Musím říci, že zastoupení firmy Kenyo, zaslalo ihned nová kola, nyní se problém opakoval a vracení nám peníze nebo si můžeme vybrat z nové řady na letošní rok. Nevím, zda jsme měli smůlu, ale myslím si, že je to opravdu špatně vyřešenou konstrukcí (chybí spojnice mezi koly). Jinak kočárek byl super, zajímavý a neokoukaný desing, obrovsky lehký. Docela mě to mrzí, protože jsme byli ve městě jediný, kdo jezdil s takovým kočárkem. Asi mi dáte dámy za pravdu, že je to vždy fajn, když máte něco jako jediné…teď jen otázka zda je to fajn na úkor kvality?
Lada M.
Chci napsat, abyste se podívali na podvozek (u ABC Tec…). V místě spoje konstrukce s napojením pružiny vznikla svárem poměrně ostrá hrana - začalo nám to trhat potah na sportovní sedačce - korbičku ještě nepoužíváme, tak nevím, jestli to na sebe nasedá i tam. Olepila jsem to místo podložkou na nohy židlí a lepicí páskou a je to vpořádku… Dělá vám to taky?
Ahoj holky, Také jsem se rozhodla pro kočárek ABC design 4 tech. Moc se mi líbí, akorát mám trochu strach z toho sporťáku.Zdá se mi dost malý. Miminko čekáme teď v květnu, byla bych ráda, kdybychom zimu přečkali ještě v korbičce a sporťák vytáhli až na jaře.Kočárek zatím ještě nepřišel. .Objednali jsme celý komplet(autosedačku, tašku na rukojeť a nánožník), cena se mi zdá také docela dobrá (ceý komplet 12 800 Kč).Neviděl jste někdo ten nánožník ve skutečnosti? V obchodě, kde jsme kočárek objednávali, bohužel ten nánožník zrovna neměli .Někde jsem četla, že je dost malý. Jestli máte některá s tímto kočárkem zkušenosti, ráda si je přečtu.
Tak do korbičky se prcek přes zimu 100% nevejde, pokud se narodí teď v květnu. Je to tak maximálně do 6 měsíců a to ještě pokud nebude mimi obřík a s fusakem už vůbec ne. Ono v podstatě jsou všechny tyto korbičky docela malé. Sportovní sedačka na délku je super (zádová opěrka má 50 cm), jen bohužel ta šířka nic moc, takže si myslím, že s fusakem tam 2 leté dítko určitě nevleze, tak maximálně do 1,5 roku, ale potom stejně člověk kouká už po nějakých golfkách. Ale jinak kočárek je super, splňoval všechno, co od kočárku očekávám a to jsem těch kočárků už několik měla (tento bude už náš 8 kočárek - čekám třetí dítko), osobní zkušenosti zatím nemám, ale taky jsme se pro něj rozhodli a tak jsem ho důkladně na prodejně prolezla. Jen jsem nakonec ukecala mého muže na ten 3tech (bydlíme ve městě a hodně jezdíme autem, takže jsem potřebovala něco lehčího, skladnějšího a s otočným kolečkem kvůli lehčí manipulaci). My čekáme mimi až v září a předpokládám, že nejpozději v březnu půjdeme do sporťáku.
Ahojky,
tak nám konečně dorazil kočárek model 3Tec. Zkušenosti z terénu ještě zatím nemám. Ale takový poznatek pro Katerz , když jsem na:,–(ila sportovní sedačku proti směru jízdy, tak mě taky zarazilo jak se ten svár dotýká polstrování, navíc mi přišlo, že pokud tam po:,–(ím dítko, že ho to bude i tlačit. Pak jsme zjistili v návodu, že je tato sedačka určena pouze pro jízdu po směru
. (v této poloze se nedotýká) Tak nevím jestli je to jen u tohoto typu podvozku (třeba kvůli stabilitě) nebo se to týká všech.
Pak bych uvítala, kdyby to madlo bylo vysouvací a zasouvací celé (ne jen rohy), jednak kvůli výtahu a pak mi přijde, že má starší prcek mezi korbičkou a tím madlem hrozně málo místa. Pokud by zas stál za madlem, tak se budu nejspíš neustále otloukat o stupátko.
Toť zatím vše, další poznatky budu moct napsat až v květnu - to bychom ho měli uvést do praxe! ![]()
Ahoj Holky, pridavam se do tohoto fora, protoze taky zvazuji kocarek ABC 4-tech. Nikde jsem totiz jeste nenarazila na nikoho, kdo s nim uz ma zkusenost a info jsem slysela tak maximalne v obchode. V jednom mi ho silne doporucuji, vyzkousela jsem si na:,–(it vsechny varianty, od autosedacky, po sportak. dokonce vim, ze si tam muzu objednat korbicky ruznych barev. Libi se mi sice nejvice Black-Dolphin, ale autosedacku bych chtela tu svetle modrou.
V druhem obchode me zase zacali odrazovat kvuli tomu sportaku, ze prave to, ze se neda vyrovnat plocha nozicek to muze byt pro dite neprijemne. Ja sama uvazuju samozrejme tak, ze nohy v poloze nahore prave uvolnuje pateri, ale otazka je, jak bude reagovat nase mimi ![]()
Termin mam take jako nektere z Vas v druhe polovine roku, v polovine zari, tak mam spis strach, jestli se mi mimi vejde v nejvetsi zime do hluboke korbicky ve fusaku. Mam doma jeden jeste po mne, z ovci vlny, je dost velky, tak nevim, kdyz v te dobe uz bude mit nas prcek 4-6 mesicu. Kdyby aspon clovek vedel, jak bude v te dobe velky.
ABC 4-tech se mi dost libi designove a korbicka a vse, co se nasazuje je dost lehka, coz mi ulehci tahani se do 3 patra bez vytahu, aspon do pul roku ditete, kdy uz se snad zabydlime v novem domku. S tou manipulaci u 4-kolky jste me prekvapily, ale to bude zrejme podobne u vetsiny 4-kolek, ktere nemaji otocne predni kolecka. 3-kolku bych nechtela, protoze mi pripada mene stabilni, hlavne v terenu atd.
Kosik - ten je vazne miniaturni, ale predpokladam, ze s kocarkem nebudu delat velke nakupy, tak by to snad vadit tak moc nemuselo. ale je fakt, ze mohl byt vetsi, bohuzel je to ale dano konstrukci podvozku.
Chtela jsem se zeptat, jestli mate nekdo tu autosedacku Risus, co se dodava k temto kocarkum. Divala jsem se na to, vypada dobre, jen se mi zda, ze neni tak robustni co se tyce bezpecnosti napriklad ve srovnani s Maxi cosi Cabriofix - ta se mi zda lepe vypolstrovana.
Pokud mate nektera Risus, dejte vedet, jak jste s tim spokojeni a jestli je to dostacujici ohledne bezpeci a napr. drzeni hlavicky u malinkeho miminka.
Prebalovaci taska - je pomerne velka a drzi tvar, co mi na prvni pohled a pokus
pripadalo zbytecne, protoze jsem mela pocit, ze bych se do ni kopala pri chuzi - taky prosim o nazor, pokud ji nekdo mate:-) Pripina se na kocarek karabinkami.
Nanoznik- myslite si, ze v zime do nej v pripade nutnosti prechodu na sportak nacpu fusak? Velky vlneny?
Prekvapila me poznamka, ze neni ani trochu waterproof
Prece clovek , kdyz je trochu vlhko nena:,–(i ihned plastenku..jak je to u nanozniku k jinym kocarkum???
To je zatim vse, me postrehy i dotazy. Pokud mate nejake novinky, dejte urco vedet, myslim, ze vsechny cekatelky ocenime ![]()
Preji pekny den!!!
![]()
Ahojky všem, nemám bohužel ještě zkušenost přímo s tímto kočárkem, miminko se nám narodí až v listopadu tak máme přeci jenom ještě trošku času .o) Ale kočárek od této firmy jsme již měli, tříkolku, jsou to 3 roky a musím říct že s korbičkou přes zimu(malá je také v listopadu) jsme to zvládli skvěle a nenafukovací kolečka jsme ocenili na 100% hlavně do sněhu!prostě se drandilo parádně. Nastal květen a my přešli do sporťáčku , malá v něm vypadala nějak malinká, zato tento nový tip je mnohem užší. Nevím zda je stříška u sportáčku napevno, ještě jsem neměla možnost se s ním setkat osobně, protože ten starší typ měl právě tu nevýhodu že stříška byla na volno a jednou mi málem malá při spaní vypadla s kočárku,ikdyž byla připoutaná,takže další její spaní na zahradě bylo pod přísným dohledem. na zimu jsme se krásně s fusakem vešli akorát dokoupili větší vrchní fusak přes nožičky,sice v jiné barvě ale nebylo to poznat že to k tomu nepatří.
Jsem moc ráda že se zde můžu dozvědět více a budu jen doufat v kladné příspěvky protože já se vážně zamilovala.o))) děkuji moc Janča
My už máme kočárek ABC design 4 tech koupený, mimčo se nám narodí koncem května, tak potom napíši své zkušenosti.Korbička mi přijde docela dost prostorná, akorát co mě na ní mrzí je to, že boudička se nedá polohovat, jde buď úplně stáhnout a nebo úplně nahoru,(žádná mezipoloha není).Ten nákupní košík by větší být mohl,ale myslím, že mi to tak vadit nebude, na nákupy jezdíme stejně autem. Autosedačka mi přijde v pohodě.Barvu kočárku máme cognac-dolphin. S manželem jsme se rozhodovali mezi typem 3 tech a 4 tech, nakonec zvítězila verze 4 tech a to proto, že 3 tech se opravdu hodí jen do města(lépe se s ním manipuluje) a myslím, že i menší terén by byl dost problém a hlavně v zimě ve sněhu.Typ 4 tech mi přijde takový univerzální, na pohled se mi i více líbí, v obchodě nám ho i více doporučovali. Jinak co se týká sporťáku z toho mám pořád trošku obavy,–hlavně to polohování, že nejde do roviny, ale co jsem tak sledovala, má to tak většina kombinovaných kočárků. Když se dá sporťák do polohy v leže, ta boudička vlastně víc zatáhnout nejde, takže když dítě bude ležet, ta boudička nad ním skoro není,jen trochu, takže v zimě na něj bude třeba sněžit?(nevím jestli jsem to napsala dost srozumitelně)My do sporťáku budeme muset přejít právě na zimu, tak si trochu nedokážu představit jak se tam i s fusakem nacpeme. Ta délka sporťáku je ale dobrá, jen by mohl být o něco širší. Ten, kdo čeká mimčo tak v září, tak to má v pohodě, protože celou zimu přečká v korbičce a na jaře přejde do sporťáku.Ta taška na rukojeť se mi líbí, je i dost prostorná. Složit jde kočárek také krásně, je i lehoučký akorát ještě uvidím jak je to s tím odpružením,ale myslím že už tady o tom někdo psal, že je to dobrý. V obchodě tento kočárek dost chválí,ale nikde jinde jsem se na něj neptala.Že prý se teď i hodně prodává, u nás jsem ho ale třeba jezdit ještě vůbec neviděla. Ještě chci napsat, že i ceny se dost liší. Všude na internetu ho vidím za 9990Kč, my ho máme z obchodu v ČB za 9290 a autosedačku za 2290Kč-na netu jsem jí dokonce našla i za 2700 Kč. Tak to je asi tak všechno, více napíši koncem května. Přeji krásný den
Ahoj LucyH, i ostatní… jsem tu dlouho nebyla… ![]()
tak koukám jak puk, že sedačka není určená proti směru jízdy (a to jsem ten návod četla dost pečlivě)… Všude se všichni prsí, jak je oboustrannný pro korbičku i pro sedačku… No, já jsem tento kočár kupovala proto, abych mohla s dítětem pokecat. Proto rozhodně sedačku neotočím… ale dcera začala stejně už víc chodit, takže čekáme až na mimino. Stupátko je opravdu tak na hraně, ale ona, když si kočár se stupátkem zkouší sama, tak se tam tak nějak šikovně nasouká a nastrká panenky do korbičky a zbožně na ně kouká… vypadá úplně spokojeně, ale určitě se výhody a nevýhody poznají až za provozu.
„Pak bych uvítala, kdyby to madlo bylo vysouvací a zasouvací celé (ne jen rohy), jednak kvůli výtahu a pak mi přijde, že má starší prcek mezi korbičkou a tím madlem hrozně málo místa. Pokud by zas stál za madlem, tak se budu nejspíš neustále otloukat o stupátko.“ I tak se do stupátka trochu kope, ale než táhnout dítě za ruku nebo se s ním dohadovat, tak to raději okopu. ![]()
Jinak vidím, že máš termín každým dnem… přeju Ti moc hezký a co nejříjemnější porod, „fajné“ miminko a klidné 6nedělí…