Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s ABC Design 3-Tec?
Přidejte zkušenost s ABC Design 3-Tecahoj, tak ja taky pridam referenci na 3tech. mame ho od dubna, cili od cca 3mes. A zted, jak je malej trosku tezsi, tak uz v tom tak nedrnca. Do hluboke korby se jeste zatim vejde, ale tak za mesic pri jeho tempu rustu asi ne (ted ma 68cm). Coz je smula. Do korbicky sviti asi stejne jak do jinych kocaru, blby je, ze ji muzu mit bud jen sklopenou nebo uplne vytazenou, nic mezi tim.
Sportak uz pouzivame - nevim, nakolik mi bude chybet nemoznost polohovani do lehu, ale co uz. SPortak vozim otoceny po i proti smeru jizdy a problemy s tim nemam, jen obcas to dole drhne pri polohovani vprotismeru jizdy. Slunecnik mam, ale za jednu cestu ho asi osmkrat prendavam zleva napravo, nejde naklonit do strany, jen dopredu a dozadu. Takze to kolikrat resim prave otocenim korbicky. Nanoznik jsme koupili, mozna dobrej na podzim, ale rozhodne promokavej
a nemuzu k tomu sehnat plastenku na sportak ![]()
nakupni kosik je malej, ale holt s timhle kocarem se neda jezdit na tydenni nakupy
co mi chybi, je prebalovaci taska takova, aby se dala umistit pod krobu, tam k te pruzine, ptz na madle to zavazi. asi neco usiju.
manipulace docela dobra (jen obcas diky prednimu dvojkolecku kocar malem vyklopim, s jednoduchym koleckem by to bylo lepsi), snese i mirnejsi nerovnosti (travnik, polni cesta).
skladnost do auta - jak do kteryho, dle meho nazoru je to moc vysoke, po slozeni. nicmene do combi fabie se to vleze v pohode.
celkove jsem spokojena, mame ho v cerne barve, jen pod zada musimdavat nejaky frote nebo tak neco, ptz malej je z toho zpocenej az hruza.
Ahoj,
ta pláštěnka co jsme k tomu všichni dostali v ceně je i na korbičku i na sporťák. Netřeba tedy už žádnou shánět.
Tak už jsem se definitivně rozhodla, že ho prodám a doufám, že nebudu litovat, protože je fakt krásně malušký, dobře se s ním jezdí a všude se vejdem ![]()
Kdyby měl skutečně někdo zájem, inzerát je uveden na mimibazaru.
a ten, kdo plastenku nedostal v cene (nekupovala jsem pres eshop, ale v kamenne prodejne lonsky model, kde plastenku nemeli), tak ma smulu a musi doufat, ze nebude prset nebo ze nejakou na sportak sezene…
Ahoj, máte někdo zkušenost se sporťákem ABC 4 tec? zajímalo by mě, do kolika poloh lze tento sporťák dát a zda to jde dát i do polohy v leže - aby dítě, když usne, leželo. Napište prosím jakoukoliv zkušenost. Děkuji
Ahojki.
Uvažuju o 3 Tecu, ale protože mám v plánu chodit na prochajdy do lesa - tj. polní cesty a trávník. Chci se zeptat, jestli je tento kočárek na takový terén vhodný??
díky Lucka
Já měla s takovýmto terénem právě problémy, ale přímo na téhle diskuzi tu někdo zmiňuje, že je to v poho. Tak asi záleží jak moc špatný terén to je
, ale pokud chceš to horšího terénu častěji, doporučila bych větší nafukovací kola. Jinak má opravdu malý rozchod kol, takže se s ním dostane člověk všude a i v busu je to brnkačka. To přední dvojkolečko maličko zatáčí i když je zaaretované, což jsem ocenila a malý nákupní košík jsem si kompenzovalal teleskopickou rukojetí. Šlo na ni pověsit cokoli a bylo to stále při ruce a uvezla jsem takhle určitě více než v nějakém košíku
.
No hodně štěstí při výběru ![]()
moc děkuju za odpověď. snad nějak dobře vyberu, zajdu si ho ještě jednou přímo na prodejnu osahat!
Chci se ještě zeptat, jakou brvu máš a jak si s ní spokojená, protože ta černá se mi zdá, že na tom půjde každá špína viděta hlavně, ať se mi v tom drobek neupeče!!??
Lucka
Ale ještě se rozhoduju mezi 3Tecem a Tako - Jumprem, tak nějak nevím, ale je asi lepší nebo kvalitnější ten 3 Tec, ne???
Nebo poradte nekdo!
Já měla černožlutou kombinaci. Přišla mi nejhezčí. A v tom sporťáku je té žluté dost,takže už to ani nevypadalo tak ponuře.
Pokud budeš mít korbičku na zimu,tak ta černá také nevadí, ale já přežila i léto. Spíš mi vadilo,že byla černá i uvnitř. Tomášek v té tmě vždy kulil vyděšeně očičkama,ale to prý nedělají všechny děti.
Ale já už bych si nikdy nekoupila kočárek s černým vnitřkem.
Tento typ kočárku Tako už neznám. V době, kdy jsem hledala já byl Tako strašně těžký kočár skoro 20 kg, takže jsem ho okamžitě vyřadila a nezajímala se dále.
Ještě mě napadá, že z těch levnějších se mi docela líbil kočárek Oxford, ale technické údaje moc neznám. Přišla jsem na něj dost pozdě.
Dvě známe ho mají a moc si jej pochvalují.
A hlavně má nafukovací kola, což Tako ani ABC nemají a to je docela rozdíl.
Ten Tako - Jumper, se dá pořídit i s nafukovacíma kolečkama!
A ta letošní kolekce 3 Tecu, je sice černá, ale vnitřek má světlý…
No, ale na jízdu MHD, do města a na betonové chodníky je ten 3 Tec ideální, ne??
No díky Lucka
Ahoj holky, pročítám tady Vaší diskusi a musím se také přidat. Já mám kočárek ABC design 4 tech (oranžovo-šedá barva). Používám ho od června, jsem s ním spokojená, ale musím říct, že do terénu vůbec není,(rozhodovala jsem se mezi 3 tech ale prodavačka nám poradila,že 4 tech je do terénu lepší). Do města je super.Myslím že má dost špatně vyřešené to odpružení, přední kolečka jsou v pohodě, ale zadní vůbec. Malej když byl úplný prcek a jeli jsme někde v menším terénu, tak v korbičce nadskakoval
Do terénu jsou lepší nafukovací kolečka. Jinak jsem s kočárkem moc spokojená, barvy jsou pořád stejné=nevybledlé,malému jsou 4 měsíce a do korbičky se vejde zatím v pohodě, tak myslím, že do těch 6-ti měsíců nám bude ta korbička stačit. (autosedačku+podvozek využívám také hodně, hlavně při nákupech je to super). Ze sporťáku jsem měla strach, že nejde dát do úplné roviny, ale myslím že to problém nebude.Uvidím na jaře, až ho začnu používat. Tak zatím se mějte. Petra
Ahojky,
chtěla bych také přispět trochou se svou zkušeností. Zatím jsem se byla jen včera podívat v kamenném obchodě, takže tady jsou moje dojmy. Viděla jsem ABC 3tec i 4tec a oba jsou na první pohled prostě výjimečně designově krásné. Nicméně po zkušenosti s prvním dítětem myslím, že každá maminka určitě ocení možnost ovládání kočárku jednou rukou a se 4tec to moc zrovna nešlo. Ovládání 3tec je velice příjemné, krásně padne do ruky (i díky možnosti volby polohy rukou na madle či rohů). Co se mi moc líbilo, byla jednoduchost nasazení korbiček…prostě se zmáčknou dva čudlíky a je to…hodně lehký je i ten sporťák a přehodí se to během vteřinky. Polohování sporťáku je také příjemné…stačí vám k tomu jedna ruka a jde to opravdu hodně lehce. Jak už bylo psáno, nejde polohovat do úplného lehu, ale stejně, člověk to dítě v tom nebude vozit celý den, spíše tak na provětrání, a tu chvilinku se to vydrží. Myslím, že vždycky se musí dělat nějaký kompromis..ale nebude to strašné.
Takže abych to shrnula, kočárek mě hodně oslovil a asi se stává výhercem číslo 1. Snad mě od toho nic neodradí (myslím hoooooodně špatná zkušenost někoho jiného, kdo s tím už jezdí)
![]()
Hodně šťastných kilometrůůůůů.
Ještě bych se chtěla zeptat, jestli se dá tato stříška http://www.detskyraj.cz/…ecni-striska- připevnit na sporťák i hlubokou ABC 3tec.
Moc díky předem za odpověď.