ABC Design 3-Tec, 4-Tec, 6-Tec

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3
22.11.07 09:21

ABC Design 3 Tec, 4 Tec, 6 Tec

ahojte, mate niekto skusenost s tymito kocikmi?

http://www.darababy.cz/…design-3-tec
http://www.darababy.cz/…design-4-tec
http://www.darababy.cz/…design-6-tec

Paci sa mi kolekcia 2008, neviem sa vsak rozhodnut, aku verziu kolies zvolit, ak by som sa pre neho rozhodla. Neviete, ci sa daju pohupat, ci su pevne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s ABC Design 3-Tec?

Přidejte zkušenost s ABC Design 3-Tec
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
31.1.08 10:00

Ahoj lilly, jsem tu nová a spíš se k tobě přidávám. Také potřebuji poradit se značkou ABC Design, konkrétně se mi strašně líbí 4 - Tec. Ale teď jsem si tu pročítala diskuse a holky to dost chválí. Snad ani jedna negativní reakce. Což mě dost potěšilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
1.3.08 21:49

Tak já mám měsíc a půl ABC Design 4 Tech.
Zkusím popsat svou situaci: čekáme miminko v červenci, teď kočár testuje téměř 2letá dcera (14 kg) - používáme tedy sporťák. Jsem z města (máme nájezdy na chodníky, ve větší části města jsou žulové kostky, někdy jezdím na vycházky kolem řeky, kde je udusaná hlína, někdy rozsypaný písek - takže terén). Rozhodla jsem se pro tento typ z důvodu možnosti jezdit právě i v terénu a ve sněhu a myslela jsem, že hladké povrchy nejsou problém. Snad jediná jednoznačná nevýhoda je malinký nákupní koš - nosnost 2 kg (vyřešila jsem ji trochu tím, že v případě nouze tašky navážu na masivní konstrukci po stranách a ony dobře drží).
Moje zkušenost s typem podvozku 4 Tech: skvěle jezdí právě v tom terénu, je to krásný a myslím, že i dobře odpružený kočár (dítě v něm drkotá jen velmi, velmi malinko - při spaní jí nblambelá hlava a i v nejlépe odpružených typech je toto srovnatelné). Dcera jezdí ráda čelem ke mě a těžiště je od rukojeti dost daleko, ale to je stejné i když se dívá po směru jízdy. Na paroh je právě jízda ve městě (chodníky, jakýkoli drsnější povrch, všude pravé úhly - takže furt zatáčíte, furt se někomu nebo něčemu vyhýbáte). Jsem těhotná a celou cestu tlačím kolmo dolů na rukojeť a furt nadhazuju na zadní (jedině tak se mění směr na tomto vozidle). Má dobré jízdní vlastnosti a je při jízdě lehký. Ty golfové rukojeti se dají asi o 10 cm vysunout, takže se moc dobře vozí i vysokým postavám.
Právě jsem přes jeden kočárkový servis zjistila, že se ale snad bude dát ta nejpřednější část podvozku vyměnit za dvojkolo z typu 3 Tech nebo i za vidlici se dvěma dvojkoly z typu 6 Tech. Vidím to ve svém stavu jako záchranu - bude-li to někoho zajímat, můžu sem pak napsat zkušenosti s dalším typem :D . Chci totiž ještě používat po narození miminka stupátko pro starší dceru. Na zimu budu moci vyměňovat zpátky podvozek 4 Tech do případného sněhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
3.3.08 10:54

Nosnost košíku

Ahoj, taky mě zajal kočárek ABC 6-Tec, ale ta nosnost nákupního košíku je fakt malá. Na fotkách k tomu přidávají takový baťůžek - ten to nezachrání? Máš s ním zkušenosti? Líbí se mi taky, že jsou blatníčky nad kolečkama. Když jedeš ve špatném počasí zůstane ten batoh čistý nebo je zastříkaný?
A nemá někdo zkušenosti s typen 6-Tec ale loňský typ?
http://www.detatko.eu/…Red-2755.htm
Přijde mi praktičtější taška na miminko než ta přenosná korbička. Budu ji totiž tahat do třetího patra bez výtahu a toho se trochu bojím.
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.3.08 15:13

Ten batůžek k modelu 2008 není - převážíme nákup, knížky i jídlo tak jsme ještě nic nezacákali, ale máme za sebou jen deště, ne sněhovou břečku (padají nám do košíku kamínky :D ) Nákup se dost dá rozložit po podvozku a připoutat ke konstrukci (ale to už jsem psala).
Batůžek jsem pochopila jako přebalovací tašku (jen na něco lehčího - když je ke konstrukci přdělaná jen suchýma zipama - ale možná jsem to pochopila špatně…)
Já budu mít půlroční miminko právě v zimě, tak se s fusakem už do tašky nevejdeme - proto jsem se rozhodla pro ten model 2008 s korbičkou. Nosit do 3 patra nemusím. Korbičku můžu postavit na zem (to jsem hojně dělala i se starým kočárem) - s taškou by se mi to udělat nechtělo. Chtěla bych, aby vydrželo miminko do jara v korbičce.
Ještě k 6 Tec - můj servisní pán jej propaguje nejvíc, protože se dá použít i do mírného terénu a je stále skvěle manipulovatelný. Jen ve sněhu bych jej nechtěla, protože člověk musí vytlačit opravdu 6 stop (ani vnitřní ani vnější malá kolečka nemají stejný rozchod jako ta přední velká), ale sněhu je málo a jen několik dnů v roce… :)
Je záhodno taky sem napsat, že sedačka modelu 2008 se polohuje vcelku, jen nohy zvlášť. Takže dítě leží na zádech s pokrčenýma nohama v kolenou. Je to příjemná úlevová poloha a dcera tak začala v kočárku zase usínat, nebo si řekne, že chce položit, když běhá a potřebuje ulevit bederní páteři (kterou v leže na zádech s nataženýma nohama zase spíš zatíží). Ona si strkala nohy vždycky na madlo. Ale vím, že tady třeba v diskusi o Bugaboo (který to má taky tak) to některé maminky dost oduzujou. Pro ty by byl přijatelnější spíš ten starší model ABC, který jsi našla.

Vsuvka k polohování dítěte: je to poloha v leže na zádech s pokrčenáma nohama. Některým dětem vyhovuje některým ne. Nejde to srovnávat s běžným nočním spaním, protože dítě nemůže měnit polohu to je největší problém - ale to nedělá ani ve sporťáku s polohováním do 180 st., protože je připoutané kšandama. Je to jako v autosedačkách 0-13 kg - je to poloha na krátkodobý pobyt, ani malinká miminka by v této poloze neměla přebývat dlouho, ikdyž se aktivně nehýbou (to dělá spousta rodičů, že používá autosedačku na podvozku a ne jen na rychlé převezení). Moje 2 leté dítě přes poledne spí 0,5 - 3 hod (3 hod je ale maximum v postýlce, které v kočárku nedá). Starší dítě, v této úlevové poloze s pokrčenýma kolenama usne nebo odpočívá rádo třeba po zátěži bederní páteře (tedy po chůzi či delším sezení - v přímém lehu s nataženýma DKK naopak bederní páteř zase zatěžuje). Není dobré srovnávat co vyhovuje nám dospělým s ukončeným psychomorickým vývojem a malým dětem. Já bych třeba při houpání v kočárku teď neusnula - spíš bych měla tendenci se poblinkat… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 16:43

Katerz díky za info, už jsem se bála, že se tu nikdo s tímto kočárkem neobjeví. Také se mi velmi líbí a jsem pro něj rozhodnutá, jen stále váháme nad tím podvozkem. Takže pokud by bylo možné jej měnit, bylo by to super. Mimčo čekáme na přelomu dubna/května a kočár bych ráda měla doma do poloviny dubna, takže doufám, že pak budu moci napsat i své pozitivní hodnocení.

Ještě bych chtěla zjistit jak je to s tím batůžkem (je jím vybavena kolekce 2007), jestli není problém ho třeba dokoupit, zatím jsem totiž narazila jen na ty přebalovací tašky na madlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.3.08 18:17

jak je to s tím batůžkem fakt nevím. Já nosím skoro všude svůj starý dobrý batoh. Navíc potřebujeme stupátko pro starší dceru, tak jsem ten batůžek ani nechtěla - myslím, že by nám tam spíš vadil.
Já jsem spíš chtěla všechno očesat, já ty originál doplňky neusím (to, co jsem dostala jako orig. nánožník k tomuto „navíc zdarma“, je velmi tenký hadřík, který ani nedrží tvar, ani to není nepromokavé - ale asi nemusí být nepromokavý, když je k tomu pláštěnka :wink: ).
Jo, ještě německý výrobce v brožurce uvádí, že kočár pro připojení stupátka není testován, ale to jsem zjistila až byl stroj doma - to mi internetoví prodejci nesdělili - a ptala jsem se jich spousty, jaký typ se tam hodí… :evil:
Taky jsem zjišťovala, jestli se dá koupit korbička v jiné barvě než je sedačka - tak to už se taky nemusíte ptát - nedá. Je to baleno v jedné krabici…
Podvozek: ono to asi normálně měnit nepůjde (už se servisním pánem nad tím nějakou dobu trápíme - nedá se to zatím dovézt - až budu vědět víc, můžu sem napsat). Spoje jsou nýtované a vyměnitelný spoj bude asi rušit možnost reklamace - já do toho ale půjdu…
Ještě čtu nějaké reakce na německých stránkách a vychází mi z toho toto (a se strašími reakcemi na model z roku 2007, ale ten podvozek je stejný):
3 Tec - do města, do parku (udusaná hlína, ne už větší výmoly)
6 Tec - do města i do mírného terénu (prostě ty kolečka jsou jako golfáč, tak víte co od toho můžete čekat…)
4 Tec - spíš venkov, mírný terén (do města taky, ale viz výše)
Neberte tohle rozdělení ale úplně vážně - já tady jen parafrázuju co jsem našla i jinde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 18:39

Já jsem zase pátrala po tom batůžku a nejspíš je to opravdu jen součást kolekce 2007 a samostatně se neprodává. To mi ale zas tak nevadí. S tím stupátkem jsme na tom podobně, máme tříletého prcka a hrozně se těší, až bude drandit na skejtíku, tak doufám, že to bude v pohodě. Přijde mi ale divné, že výrobce opomenul stupátka otestovat, když je sám vyrábí - to mi přijde jako automatické.

S tím podvozkem mám dilema. Bydlíme v menším městečku, kde jsou většinou nové asfaltové chodníky, takže ježdění by mělo být pohodlné. Protože jak jsem psala mám už jedno dítko, chtěla bych kočár lehce ovladatelný, což je podle mě 3 Tec, nebo 6 Tec, nicméně ten druhý mi přijde delší a tudíž nám vzniká problém s výtahem. 4 Tec je z nich nejkratší, ale zas ta manipulace jednou rukou nebude asi možná. Zatím tedy vede 3 Tec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
4.3.08 18:50

Tak já jsem byla dnes v krámě všechny tyto kočárky a důkladně je prolézt a tak se jdu podělit o zkušenosti: v první řadě jsem vyloučila podvozek tech6 , těch koleček je už opravdu hodně, já měla zkušenost s tímto tipem koleček z golfek a nějak mi nesedly, tech4 vypadá na pohled nejlépe, ale opravdu mi vadilo to, že bych při každém zatočení musela zatlačit na madlo a nadzvednout, prostě ta manipulace oproti otočnému kolečku je daleko horší, takže u nás zvítězil tech3 (ale budeme ho mít jako městský kočárek, kdybych měla volit do opravdového terénu, tak jdu do tech4 i na úkor té horší manipulace). Jinak další postřehy, hluboká korba má vnitřní délku 76cm, což oproti jiným není zase tak špatné, je pěkně polstrovaná, sice ne moc hluboká, ale myslím, že v pohodě. Sporťák lze opravdu jednoduše přehodit po a proti (já to kolikrát s jiným kočárek dělala často a ten způsob u ABC je super), polohování sedačky jde do 4 poloh (i když prodavačka tvrdila, že jen do 3), super je i to, že má zvlášť polohovací nožičky, takže menší dítko neproklouzává. Okýnko v boudičce je podle mě dostačující. Co mě hodně překvapilo je délka zádové opěrky 50,5 cm, což je oproti jiným kočárkům opravdu hodně (tohle má snad jen Jané Slalom), sice není tak široký 27cm, ale myslím, že do 2 let dostačující. Paní nám tvrdila, že se nedá složit společně se sportovní sedačkou (já si ale myslím, že to půjde), ale i tak po složení není úplný obr, proti ostatním sporťákům bych řekla tak srovnatelně (tech4 je samozřejmě větší, tech3 nejmenší). Přiznám se, že jsem ho v prvním výběru odsoudila, ale začíná se mi líbit čím dál víc. Tak jsem snad někomu pomohla ve výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 19:13

Ještě řeším v hlavě jednu otázku, vzhledem k tomu, že našemu mimču bude v listopadu 7 měsíců, tak předpokládám, že budeme muset na zimu přesedlat na sportovní verzi. (Naše babičky v tom vidí hrozný problém, já nikoliv - pro jistotu máme na půdě kočár po 1. prckovi, takže by se ta zima nějak přežít dala) Ale i tak bych ráda věděla, jak vypadá takové vození např. 8-mi měsíčního drobka ve sporťáku v zimě. A vůbec jak na tom sporťáku vypadají ty nabízené fusaky, je to dostačující?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.3.08 20:04

Taky děkuju za tipy a rady. My jsme zkoušeli v prodejně se strašně hladkou dlažbou a 4 Tec tam tak pěkně klouzal, že mě vůbec nenapadlo, že by mi to mohlo normálně na chodníku vadit. 3 Tec se mi zpočátku taky vůbec nelíbil, ale teď vůbec nechápu co mi na něm vadilo…
K fusakům: před zimou jsem narazila na fusaky na www.mamaja.cz (mají je ale i jinde). Některé jsou fakt „účinné tanky proti zimě“ - ale chce to stejně s dítkem vyzkoušet do kočáru i s fusakem. Na léto a teda i na zimu se mi líbí ovčí rouna jako podložky do kočárů - ten syntetický materiál v korbičce i v sedačce není ideální (ale zase to ubere místo…). Nejlepší je řešit problémy až nastanou - moc dopředu se člověk rozhoduje blbě, že jo?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
4.3.08 20:52

To stupátko… nevím jestli orig. stupátko ABC Design bude pasovat. Boční trubky konstrukce jsou dost široké a já jsem nikde neviděla, jak moc se ty úchytky orig. stupátka ABC Design umí roztáhnout??? Mě orientovali na stupátko Mutsy. Je krásné, stálo 1190,– kč, má jen jedno tlusté kolo a chytá se strašně jednoduše za tu spodní tyčku mezi velkými koly (asi je to osa :oops: ). Už se projelo i s 18 kg dítětem od kamarádky a naším 14 kg dítětem v kočárku - dalo se to krásně uvézt, všude skvěle zatáčelo (mnohem líp než ten kočár 4 Tec :lol: :cry: ) Při nepoužívání jsem stupátko překlopila nahoru a ničemu nevadilo (batůžek by nám tam asi trošku překážel :wink: ). Dcera si to pochvalovala i s korbičkou, že na miminko krásně uvidí. Stojí před mou průběžnou rukojetí a je o ni lehce opřená. Výška toho kola odpovídá výšce kokočáru (upozorňovali mě na výšky jiných stupátek, že jsou hodně sklopené, protože mají malinká kolečka oproti kočáru). Z tohohle jsem nadšená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
4.3.08 20:58

No vidíš, to mě ani nenapadlo - budu to muset prozkoumat a kdyžtak se zaměřit na stupátka Mutsy. A s tím otočením do košíku, je to taky bezva nápad. Člověk přijde na spoustu vychytávek až v praxi. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.3.08 11:40

Já musím ještě udělat reklamu tady tomu internetovému obchodu z Hodonína Ina babymarket. Odtud je můj servisní pán. http://www.kocarky-ina.cz/index.php?…
Ceny jsou u nich standardní (bez přídavného zboží zdarma :D ), ale mají hodně služeb zákazníkovi navíc v případě poruchy kočárku zapůjčují náhradní… tady cituju:
„K od nás zakoupeným kočárkům je totiž vystavena karta, kde je speciální specifikace kočárku a podle toho mají od nás zákazníci nejen velké úlevy na servisu, ale také je kočárek značen proti krádeži, je možnost si na kartu zdarma zapůjčit po dobu reklamace kočárek druhý, či využívat řadu slev.“
Výhradním dovozcem ABC Design kočárků je firma Kenyo - kdo ji zná, ví svoje - mají taky svůj prý velmi nekvalitní servis (doporučuju přečíst si před nákupem zkušenosti fóra REKLAMACE NA DĚTSKÝ RÁJ tady na eMiminu.) Já osobně mám VELMI špatnou zkušenost s ČÁRYFUKem z Brna a našla jsem tady taky několik velmi podobných. Poslali mi nejdřív jiný kočárek než jsem chtěla, pak mi ten co jsem chtěla posílali 2 měsíce, pořád mi říkali, že už nám odešel nebo nebo že přijde zítra, nepřišel nikdy… klasické natahovačky, protelefonovala jsem majlant (paní na telefonu byla tak nechutně sladká, že jsem ji neměla ani sílu poslat někam). Peníze mi vraceli taky 2 měsíce. Jsem neskutečně vytočená, ještě když si na to po roce vzpomenu - tyhle zkušenosti taky způsobiy, že jsem se rozhodla pro kupování jakéhokoli kočárku až teď , s vidinou dalšího dítěte.
Jestli máte někdo špatnou zkušenost s Inou Babymarketem, což se taky může stát, tak mě vyveďte z omylu, to já se nechám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
6.3.08 07:31

ahojte, som rada, ze uz sa nasiel niekto, kto o tychto kocikoch nieco vie a ma ich odskusane, lebo sa mi stale pacia. Ja som nazivo videla akurat 4Tec a celkom sa mi pacil. Mne sa dizajnovo najviac paci 4Tec, ale asi by mi vadilo, ze nema otacave kolesa, alebo aspon natacaciu napravu, tak preto by som skor asi zvolila 3Tec. Myslite, ze on by nezvladol lahsi teren? Ved napr. aj Quinny Buzz ma podobny podvozok ako 3Tec a vraj sa s nim zvladne aj teren…
Katerz, nemohla by si uverejnit nejaku fotku, kde by bolo vidno ten kocik ako vyzera v praxi? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí