Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@free333 dekuju
asi zkusím plánovat co pak podnikneme. Snad už to léto by mohlo být normal ![]()
@hulala píše:
@free333 dekujuasi zkusím plánovat co pak podnikneme. Snad už to léto by mohlo být normal
Určitě bude…
A k tomu vysokému tlaku, to má taky nově?
To bude chtít asi nějaká dietní omezení, jako nesolit atd., jestli doted nebyl zvyklý…
@free333 píše:
Z okolí vím, že narazit na psychoterapeuta, s kterým si člověk sedne, není pravidlem.
Jasně, ne každý si s každým sedne, ale i zpětně po těch letech si myslím, že totálně selhala, když klient odchází o litr lehčí a má chuť si lehnout na koleje…ale nebudu tu ventilovat svoje problémy z pravěku. ![]()
@free333 víš co, on je bohužel typický příklad toho, koho dohnal životní styl. To máš hodně piva, kafe, energy drinky, sedavé zaměstnání. Ty první tři omezil, od pondělí začíná údajně pomalu sportovat.
Takze možná obejde se psem barak ![]()
@hulala píše:
@free333 víš co, on je bohužel typický příklad toho, koho dohnal životní styl. To máš hodně piva, kafe, energy drinky, sedavé zaměstnání. Ty první tři omezil, od pondělí začíná údajně pomalu sportovat.Takze možná obejde se psem barak
Víš, že jsem to tušila, že to napíšeš? ![]()
Protože pokud se u něj neprojevila nějaká třeba srd. vada, o které nevěděl, tak pak bývá většinou tenhle důvod…
Tělo je nespokojené a takhle to dopadlo…
@free333 asi je potřeba to brát jako druhou šanci, třeba by ho dostalo něco jinýho. a jinak má prý srdce zdravé. jen má teď mírně zvýšené hodnoty štítné.
@Anonymní píše:
Jasně, ne každý si s každým sedne, ale i zpětně po těch letech si myslím, že totálně selhala, když klient odchází o litr lehčí a má chuť si lehnout na koleje…ale nebudu tu ventilovat svoje problémy z pravěku.
Tak to každopádně, já ani neznám, komu by psychoterapeuti nějak zvlášt pomohli, spíš samozřejmě psychiatr a léky, když to bylo špatné a pak si člověk stejně musí pomoct hlavně sám…
Moje kamarádka chodila v době rozvodu k terapeutce, byla tam párkrát, k ničemu to nebylo, kamarádce víc pomohlo, když mi o tom mohla pořád dokola vyprávět u skleničky vína, to bylo tenkrát nekonečných hodin, kdybych si to vyúčtovala… ![]()
Ale ta Tvoje, když Tě takhle rozhodila, to je špatné, copak to neviděla, kam to vede?
Vždyt by měli snad poznat, co komu mohou říct a co ne, nebo člověk by to aspon naivně předpokládal, že někoho nedorazí…
Nechat odejít klienta v tomhle stavu je prostě špatně… ![]()
@hulala píše:
@free333 asi je potřeba to brát jako druhou šanci, třeba by ho dostalo něco jinýho. a jinak má prý srdce zdravé. jen má teď mírně zvýšené hodnoty štítné.
Taky bych to takhle brala, určitě…
V podstatě ta ablace je následek toho, že se o sebe nestaral…
@hulala píše:
ta štítná je potřeba hlídat, vysoký tep může mít i od toho
@ka2ka já vím, měl ji dva roky dobrou, teď se mu to trochu zvýšilo
@free333 možná bysme se tenkrát za 5 až 10 tisíc
dopracovaly s paní psychterapeutkou, přes analýzu mých špatných vlastností
, k tomu, jak řešit můj panický strach o půlročního syna, kterému diagnostikovali vývojovou vadu.