Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@sims píše:
@S.Ivanka to jste šla domů na revers? Protože po trhání krčních nechávají týden vě špitále
Ani náhodou, prostě se šetří, takže mě v sobotu vyšoupli domů..
@S.Ivanka tak to slyším poprvé a to moje mamka dělá ve špitále…neexistuje a kor po krčních mandlích, kde jste byla?
@sims píše:
@S.Ivanka tak to slyším poprvé a to moje mamka dělá ve špitále…neexistuje a kor po krčních mandlích, kde jste byla?
Plzeň a fakt existuje
divila se i moje krčařka, taky mi řekla týden a mě vyšoupli už v sobotu a to ráno na vizitě říkal doktor že se to nehojí jak by mělo, ale že to bude dobrý, neptali se mě jestli chci, ale vyšoupli mě. Dokonce jsem volala synovi aby mě odvezl domů a at přijede kolem 10 a v 9 mě vyhodili z postele a musela jsem čekat na chodbě.
Já měla abces v krku již 2× vždy ve stejnou dobu, doporučili mi tedy vyndání krčních mandlí. Teď ale nevím jestli mám do toho jít nebo ne?
Ja mam mandle venku od dubna a jsem spokojena. od te doby nevim, co je nejaka nemoc, mela jsem jen dvakrat rymu a jinak kdyz me nahodou zacne skrabat v krku, druhy den je to pryc.
Taky jsem ho měla řizli mi ho poležela jsme si v nemocnci na kapačkach a nasledně za měsic mi odstranili krčni mandle a od te doby musim taklepat ťuk ťuk že mam klid žadnou anginu jsme od te doby neměla a už jsou to 4roky
Ahojte ted mam po treti absces ted v patek jsem tam byla rezali mi ho ven a celkem to jeste citim ale madle ven nechci dat mam stoho strach chtela jsem se zeptat nejake skusenosti nema nekdo z vas prosim jsem celkem zoufala dekuji ![]()
@kikinka.m ahoj, já mám pryč mandli i s abcesem asi 5 let a zatím v pohodě. Taky jsem se toho bála, dát mandli pryč, ale zatím nic nepozoruji. Tak se drž ![]()
Dekuji prave ze jsem chtela ted prvni skusit nejprve leki na imunitu a pak uvazovat nad vytrhnuti mandli ale dekuji moc ![]()
@kikinka.m já to tenkrát měla akutní a nic jinýho nezbývalo, možná, že kdybych si mohla vybrat a zkusit nějakou alternativní léčbu, určitě bych to také nejprve vyzkoušela… Trhání mandlí v dospělosti není vážně nic moc ![]()
Ahojte ženy, chtěla jsem se zeptat přitel měl podezření na abces ale doktorka mu na to dala antibiotika a to mu pomohlo jenže teď po 14 dní se mu to vrátilo a zase to stejné má váček pod mandlí a nemůže pořádně otevřít ani pusu tak jsem se chtěla zeptat jestli to třeba nemůže mít Aji od zubů má tam už delší dobu díru děkuji za odpověď
@ivculka píše:
@kikinka.m já to tenkrát měla akutní a nic jinýho nezbývalo, možná, že kdybych si mohla vybrat a zkusit nějakou alternativní léčbu, určitě bych to také nejprve vyzkoušela… Trhání mandlí v dospělosti není vážně nic moc
Dobrý den, oživuji diskuzi… Chci se zeptat, když vám trhali mandli v dospělosti, jak dlouho se to hojilo? Resp. jak dlouho to bolelo? Celkem jsem tu našla, že tak 2 týdny to je blbý, pak už celkem dobrý. Taky mě čeká asi ta jedna mandle - nepůsobí to potom zvenčí nějak asymetricky? A jak to bylo s bolestí do uší - měla jste? Děkuju moc ![]()
@quera byla jsem v nemocnici 9 dni. Dva dny predoperacni, pak operace a zbytek dolecovani do takoveho stadia, aby mi to nebylo nebezpecne (je riziko prasknuti rany a vykrvaceni). Bolelo to opravdu tak 14 dni. Ale s pitim repiku, ledovymi obklady krku a klidem se to zvladnout da..
Kazdopadne radim nijak neuspechat lecbu a opravdu byt co nejvice v klidu, nezvysovat tlak v hlave, neohybat se, nic netahat, proste jakkoliv se vyvarovat tomu, aby Vam rana praskla..
Jinak z venku to videt neni, takze se nebojte o nejakou asymetrii. Bolest do usi sla prvni cca pet dni. Pak uz to bylo vylozene bolest tech ran, jak se hojily a olupovaly, tak to palilo a bolelo pri jidle a piti - nic moc, ale da se to vydrzet..
Jinak opravdu doplnuji po tech peti letech, ze nemit mandli neznamena nemit anginu ![]()
Zrovna ted jsem uz tyden nemocna s necim jako angina - v krku jsou totiz i jina lymfaticka loziska nez jen krcni mandle..
Ale jsem podstatne mene nemocna a navic me mandle jiz neplnily funkci, byly totalne zdevastovane..