Absces v krku, jak dlouho trvá léčba?

181
26.7.13 22:24

Absces v krku

Ahoj mamči, je tu prosím někdo, kdo má zkušenosti s abscesem při angíně? V pátek 12.jsem šla k mudr. s tím, že mám anginu, dostala jsem Penicilin, nemohla jsme teda už mluvit a polykat, v sobotu mi natekl u mandle krk, že jsem měla do krku jen škvírku…v pondělí jsme šla na ORL a tam bylo řečeno, že mám velký absces, rozřízli mi ho a byla jsme do středy v nemocnici, kde mi dali kapačky na zavodnění, nějáký kortikoidy, něco na oplasknutí či co…ve středu mi dali ještě kapačku a pustili mě domů, každý den jezdím na čištění, beru ATB, dnes poslední den 14., jinak v pondělí to bude 14 dní co mi absces řezaly, už začínám propadat depkám, že se toho snad nezbavím, zlepšení tam je, mám tam už jen trošku tekutiny, ale i tak, venku teplo, já doma zavřená s díky tomu omezené i děti…na krční mandle půjdu, pokud půjdu, tak na podzim, teď v létě ne, kdo sjte měl absces, jak dlouho vám trvala léčba? Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47103
26.7.13 22:29

Já měla něco podobného když mi bylo 16… potíže byly v podstatě podobné, jela jsem s maminkou na pohotovost do Motola, tam mě poslali na ORL, moc milá paní doktorka řekla, že do toho musej říznout - takže to nejdřív nějak umrtvili a pak řízli. Měla jsem z toho lehce šok a omdlívala jsem tam… pustili mě ale normálně domů. Doma mi vyskočila teplota až ke 40ti, ale asi za dvě hodiny se mi ulevilo a pohoda. Pak se mi ještě 3× vrátila během 2 měsíců angína :? a nakonec zjistili nějakej imunitní problém a přeléčili mě čímsi na posílení imunity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
26.7.13 22:36

@sovicka1 takže to jen jednou rozřízli a měla jste klid? To mně to rozřízly a ten řez každý den první 3dny 2× roztahovaly, aby šlo vše ven a teď tam jezdím každý den a začínám mít deprese, že se nevyhnbu krčním mandlím jíž te´d :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
26.7.13 22:42

@sims
nemela jsem v krku ale v prsu (z kojeni). taky rozriznuti, citeni, dojizdeni denne na procisteni…
po tydnu to nebylo lepsi, strasili me s dalsim chirurgickym zakrokem, ale nastesti pomohla zmena ATB podle rozboru toho, co odebrali z te rany.
preji brzke uzdraveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.7.13 22:50

Už si přesně nepamatuju, bylo mi cca 17. Jednou mi to propichovali na pohotovosti, pár dní na to na ORL. A ještě než se mi to pořádně doléčilo mě dr. poslala do nemocnice na trhání mandlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
27.7.13 00:19

V lednu mi museli vyřezat mandle a při tom na pravé straně byla mandle nafouklá a zhnisaná, měla jsem 9 měsíců angínu tak jsem byla ráda že se zbavím horeček a bolestí, v pondělí jsem nastoupila, v úterý v 9 ráno mě kuchali a v sobotu jsem šla domů, kapaček jsem měla nepočítaně, protože jsem se hned večer po operaci sesula na chodbě k zemi. v sobotu mě pustili domů s tím, že to bude strašně bolet, ale dali mi Algifen na bolesti a že musm vydržet. Já blbec jak nerada otravuju doktory, tak v neděli už mi bylo zle, v pondělí jsem přestala pít v noci mi to trochu prasklo a já tu úplně sama doma seděla na posteli a čekala zda to neřestane a v úterý ráno jsem se už nedokázala sama postavit.
Syn mě odvezl k mé krčařce, kde jsem jí jen tak tak dokázala vysvětlit jak moc mi je zle, já husa měla už otravu krve a dneska jsem ráda že jsem to vůbec přežila. Řekli mi že budu dohromady marodit měsíc, já marodila 3 měsíce a ještě dneska nejsem fit. Přišla jsem o svůj hls, už nikdy si asi nezazpívám :nevim: což teda rodině nevadí, nevím co jím, poznám jen hodně sladké, hodně pálivé, nebo kyselé. Nemám hlad, nemám pocit žízně, většinou si nařizuji budíka abych se najedla a napila…tak asi tak k trhání krčních mandlí v dospělém věku

Příspěvek upraven 27.07.13 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.7.13 07:33

@S.Ivanka to jste šla domů na revers? Protože po trhání krčních nechávají týden vě špitále :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
27.7.13 07:42

Ja jsem na mandlich byla taky, ale sla jsem domu az po 10 dnech - nechteli me pustit driv, nez si byli jisti, ze mi to nepraskne bo tak.

kazdopadne s abcesem tam byl pan a brali mu kvuli toma mandli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
27.7.13 08:31

Ja mela absces na mandlich 2× nebo 3×. Vzdycky mi to rozrizli a pak jsem chodila asi 4 dny na cisteni. Delali mi to ambulantne, ATB jsem mela cca 2 tydny. Na mandle jit odmitam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.7.13 09:30

@Kacatko1986 ano, oni hodně kvůli abscesu berou mandle, rpotiže se rád vrací, ale znám lidi, kterým už se nevrátil a astejně tak mi dal i dnes naději pan primář, i když já už jsme v tomto ohledu pesimista :andel: říkal, že úokud netrpím často na anginy, tak že se třeba nevrátí, že rozhodnutí zda jít nebo nejít na mandle je na mně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.7.13 09:31

@Ali-Ali mně neodebírali stěry, ale dělali mi kompletně krev, brala jsem do včera penicilin :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.7.13 09:32

@Kacatko1986 a ano, souhlasím, nepouští dřív, protože je u krčních velké riziko krvácení a je spousta lidí co to nejde zastavit ani pomocí lékařů :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.7.13 09:34

@Hannah1979 já jsem dobrovolně na přemluvení od pana doktora zůstala 3dny ve špitále, protože jsem potřebovala zavodnit, navíc mi dávali kortikoidy a cosi na oplasknutí, měla jsme ho přes celý krk, od mandle k mandli :oops: od té doby jezdím každý den na čištění :roll: ATB jsem včera přestala po 14ti dnech brát…jak často se vám absces vrací? Ony pokud jsou ty mandle už zdevastované, tak pak tělu přináší více škody, jak užitku :oops: to je na zvážení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2517
27.7.13 12:49

Ja jsem taky nechtela jit, uz v detstvi mi to doporucovali, kdybych sla tenkrat, mohla jsem si usetrit opakovane anginy v dospelosti.. od kvetna je mam venku a nelituju.. je mi fyzicky mnoheme lepe, od te doby jsem nebyla ani jednou nemocna ani s rymou nic a to pred tim jsem byla kazdou chvili.. kdybych se mela rozhodnout, sla bych zase.. neni to nic prijemneho, hojeni je delsi, ale jsem spokojena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
27.7.13 13:14

@Kacatko1986 děkuji za komentík, taky si ej asi enchám dát ven, i když primář říkal, že je němám nějak zničené nebo něco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí