Absces v krku, jak dlouho trvá léčba?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2518
3.4.18 15:43

@quera tak to je drsna nemocnice, kdyz ani bandaze nemaji!! My je tam dostali zadarmo a primo v nemocnici.. JInak nam jeste po operaci pichali injekce do bricha proti srazeni krve… Tak treba to budou taky delat..
Kazdopadne ja stejne do zily v miste vpichu kanily dostala trombozu, resp bylo to v zacatku, takze mi to podchytili vcas a pichala jsem si pak injekce sama a pul roku brala Warfarin..
Ale to se proste muze stat.. zvlast pokud bere clovek antikoncepci, coz ja brala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
3.4.18 17:14
@Kacatko1986 píše:
@quera tak to je drsna nemocnice, kdyz ani bandaze nemaji!! My je tam dostali zadarmo a primo v nemocnici.. JInak nam jeste po operaci pichali injekce do bricha proti srazeni krve… Tak treba to budou taky delat..
Kazdopadne ja stejne do zily v miste vpichu kanily dostala trombozu, resp bylo to v zacatku, takze mi to podchytili vcas a pichala jsem si pak injekce sama a pul roku brala Warfarin..
Ale to se proste muze stat.. zvlast pokud bere clovek antikoncepci, coz ja brala..

Hmm, všude se šetří, což bohužel u nás je známá věc. Na druhou stranu bych byla ochotna dát za operaci 20 táců, nebo kolik by plazma za studena stála. Co jsou proti tomu 2 stovky. Hlavně když nebudou šetřit na lůžkách a budou to týden poctivě hlídat, ne jak jsem tu četla, že 4.den člověka vyhodí a pak ho veze rychlá, páč to začne krvácet :mrgreen:
HA neberu, tak budu doufat, že snad sraženina nevznikne…no teda to ti to naštěstí hned odhalili, ještě že tak :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
21.5.18 09:54

Ahojte, tak mám po operaci (klasické) - odstranění mandlí. Dnes je to 4.den od zákroku, bolí to teda jako čert, ale když jsem měla neustále abscesy, to mi ta bolest přisla horší. Měla jsem šílený strach z narkózy, ale byli tu skuteční profesionálové, tihle anesteziologové byli opravdu skvělí, příjemní, vše vysvětlili, respektovali, že nechci benzodiazepiny, jelikož se mi po nich zhoršuje spaní…dali něco jiného. A zatím z personálu teda byly nepříjemné cca 2-3 sestry, po operaci jsem naštěstí měla moc hodné sestry na ten dospávací pokoj. Nejhorší na tom všem mi paradoxně přišlo, když mi podali opiátová analgetika. Takhle zle mi snad v životě nebylo (když nepočítám boreliózu). Ta bolest se dala vydržet, resp. zabraly na to normální analgetika. Opiáty mi celý stav tak 100× zhoršily, zvracet se nesmí, to by ty mandle mohlo dost rozkrvácet, a tenhle neustálý pocit na zvracení a tlak klesající jak v momentě, kdy se ten žaludek obrací…v kombinaci s motáním hlavy, no děs, dali mi kapačky proti zvracení, stejně mi bylo šoufl, ale nespustilo se to. Takže spíš radím se vyhnout těm opiátům ;) Ale u dítěte si to představit moc nedokážu, tam je i ten práh bolesti a trpělivost na jiné úrovni… Každopádně snad to bude už jen lepší, dnes a zítra má být ta největší bolest prý - tak se těším, že snad už bude dobře. Ale teda když tu čtu, že někoho to bolelo nejvíc 8.den, tak to jsou vyhlídky teda :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
21.5.18 13:16

@quera dostavas ledove obklady? Takove ty gelove namrazene pytliky zabalene v latkove plene?? To mi pomahalo asi 100× vic nez leky na bolest. Praktikovala jsem to dlouho i doma, ale me operovali v cervenci, tak to byla i prevence krvaceni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
21.5.18 21:29
@Maylaa píše:
@quera dostavas ledove obklady? Takove ty gelove namrazene pytliky zabalene v latkove plene?? To mi pomahalo asi 100× vic nez leky na bolest. Praktikovala jsem to dlouho i doma, ale me operovali v cervenci, tak to byla i prevence krvaceni

Jj dostávám - přesně to samé :mrgreen: vždy po 2-3 h už jsou ale zteplalé a musím si je jít vyměnit. Na bolest mi to úplně nepomáhá, ale je to na to příjemné. A jistě ta prevence toho krvácení, mám taky zakázáno kašlat a mne to pořád nutí ke kašli… úděl :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
22.5.18 10:53

@quera At je brzy lepe!! Vydrz tak tyden, pak uz to bude o mnoho lepsi.. Jinak me pomahaly Algifenove kapky..
Ja do toho dostala jeste rymu :-D Takze jsem smrkala jak o zivot, ale nastesti me nic neprasklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
22.5.18 15:05
@Kacatko1986 píše:
@quera At je brzy lepe!! Vydrz tak tyden, pak uz to bude o mnoho lepsi.. Jinak me pomahaly Algifenove kapky..
Ja do toho dostala jeste rymu :-D Takze jsem smrkala jak o zivot, ale nastesti me nic neprasklo.

Děkuji moc :kytka: :hug: Ano, algifen taky beru a kombinuji s paralenem. Občas o tom už skoro nevím, ale občas teda úplný záchvat, že mi vyhrknou slzy do očí… Už aby to bylo pryč. Jinak souhlas, fakt jak hodně hnisavá angína, ale věřím, že nejhorší je snad už za mnou (dnes 5.den po operaci, den operace nepočítaje). Díky za rady v diskuzích :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
23.5.18 18:36

Teda já mám šílený hlad. Nedá se jíst - jak to děsně bolí, tak půl misky čehosi řídkého a do hladka rozmixovaného jím tak 2 hodiny. Nutridrinky mi dělají šoufl - dnes 7 dní od operace. Opravdu jsem zhubla, ale teda je to až nezdravé - chybí síla k uzdravení. Jak jste to řešily? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
24.5.18 16:26

@quera Já jsem se nějak překonala:-D
Jedla jsem jogurty, přesnídávky, pudinky.. Kaši bramborovou, mleté maso atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
24.5.18 18:55

@Kacatko1986 také se snažím :mrgreen: Ale nedá se to přes tu bolest v uších moc. Sladké už nemůžu ani vidět, tak aspoň ty rozmixované zeleniny nesolené atd. Ale už teda je to dlouho, v noci vždy zestárnu o 20 let, to bolí nejvíc. :zed: už 8.den tuším. Když nic nepolykám, už se to dá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2640
5.1.20 14:42
@sims píše:
@sovicka1 takže to jen jednou rozřízli a měla jste klid? To mně to rozřízly a ten řez každý den první 3dny 2× roztahovaly, aby šlo vše ven a teď tam jezdím každý den a začínám mít deprese, že se nevyhnbu krčním mandlím jíž te´d :,(

Sims jak to dopadlo? Opakoval se absces a byla si na odstranění mandlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
5.1.20 20:46

Ahoj všem, vím, že nový dotaz nebyl mně, ale vidím, že poslední příspěvek byl děsný - bolest hrozná tehdy. Asi ten 11.den tuším se to zlomilo, pak už jen lepší a dnes je to kolik, zhruba rok a půl od operace? A musím zaklepat, zatím dobrý :palec: Ani nejsem víc nemocná, imunita tedy snad v pohodě. A absces už nebyl od té doby a angína také ne. Běžné nachlazení bylo, ale asi jen 1-2× od té doby. No ale kdybych si mohla vybrat, po této zkušenosti, bych šla určitě na tu méně bolestivou variantu. Každopádně nebylo na výběr. Přeji všem, ať už operaci absolvovali či ne, ať je to hlavně dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
5.1.20 22:41

@quera to je fajn, ze uz to bylo ok.
Ja jsem treba za lonsky rok mela jen problemy se zady, jinak jsem nemocna nebyla vubec :)
jen 2× me jeden den trochu palil nosohltan, ale do rana ok.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2500
8.1.20 11:18

@Kacatko1986 děsně se mi ulevilo, ale samozřejmě není všem dnům konec, člověk nemá chválit dne před večerem, tak snad to i vydrží :oops: ;)
Dobrý, taky mám pocit, že i to nachlazení zvládám lépe než předtím, ale možná je to jen zdání :andel:
Každopádně ať je stále dobře a zdravíčko i nadále přeji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
8.1.20 12:22

@quera i ja Tobe :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...