Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Pudloslava píše:
ja chapu, kdyz jsem cekala prvni dite a cetla ty knihy a rady, tak jsem mela pocit, jako by me meli posadit do kokpitu boingu a rict, at to zvednu
Nebudu opakovat definici, co je body, chci jen napsat, ze se zabehnes. Porid si od vseho neco, kazdymu vyhovuje jiny styl oblikani. A taky sama to mockrat zmenit, nez to vychytas. Ja na prvni mimino ocenila hlavne rozepinaci veci, protoze jsem nebyla moc schopna mu neco natahovat pres hlavu.
přesně tak. taky jsem byla mimo. já ještě mla seznam, kde mi dorazili mako čepicí
![]()
U prvorozeního mi vyhovovalo cokoli, co se nedávalo dítěte přes hlavu. jsem s ním neuměla manipulovat. takže jsem používala skoro jen overaly. Pak jsem najela na body a tepláky. jakékoli kalhoty s tapkama ( přiitýma ponožkama) se mi nelíbí, nevyhovujou, dítě se většinou po krátké době prokopalo oběma nohama do jedné nohavice.
u mladší zas nosila jen trika a tepláky kvuli bezplenkovcce. BOdy nenosila vůbec.
Další hromada holek ti tu napíše, že jeli jen v dupačkách a polodupačkách…
když to vezmu kolem a kolem nebyl úplně mimo na novoše ten systém v porodnici, kdy mělo košilku, nohy jn zabalený v plíně a celý stejnak bylo zakuklený v zavinovačce.
@Lama Lama rodilas v podoli? Ja hlavne nepobrala, jak se ta kosilka vaze. Na Bulovce jsme nafasly body a dupacky, rychlozavinku, to byla pohoda. A to jsem tam rodila az posledniho a mela jsem dojem, ze bez klasicke zavinovacky NELZE a nejstarsimu jsem vazala ruce snad do 9 mesicu ![]()
@Pudloslava píše:
@Lama Lama rodilas v podoli? Ja hlavne nepobrala, jak se ta kosilka vaze. Na Bulovce jsme nafasly body a dupacky, rychlozavinku, to byla pohoda. A to jsem tam rodila az posledniho a mela jsem dojem, ze bez klasicke zavinovacky NELZE a nejstarsimu jsem vazala ruce snad do 9 mesicu
u Apolinaře.
košilku jsem nevázala, jen to navlíkla na ruce toho nebohé dítěte a nějak zastrkala dozadu a rychle zapla rychlozavinku, aby to nikdo nepoznal. ![]()
Tak snad se na to podívám a vidím, ne?
Body nebudu dávat na nohy, když je to tričko, dupačky nebudu dávat na hlavu, když to jsou lacláče s packami a s overalem si poradí i průměrně inteligentní šimpanz.
@Lama Lama píše:
u Apolinaře.
košilku jsem nevázala, jen to navlíkla na ruce toho nebohé dítěte a nějak zastrkala dozadu a rychle zapla rychlozavinku, aby to nikdo nepoznal.
Já jsem až během těhotenství a těsně po porodu zjistila, co znamenají některé názvy, např. o capáčcích jsem se dozvěděla až po porodu ![]()
Zavazovací košilky jsem dostala nějaké od kolegyň po jejich dětech, s velikým doporučením, jak jsou super v létě… nepoužila jsem je nikdy a věnovala naší pediatričce, která sbírá nepotřebné věci pro chudé matky ve svém obvodě
.
@Samamama píše:
@Lama Lama Co je mako čepice???
no coco, máš dvě děti a nevíš, co je mako čepice?
já si jako první představila něco takového:
ale je to prachobyčejná bavlněná čepice
Zakladatelko, moc to neřeš, první dítě je stejně vždycky ve všem takový malý pokusný králík, u druhého už budeš zkušenější (u mne se to projevovalo zejména v tom, že mi spousta věcí začala být fuk a neřešila jsem ji)
co z oblečků ti vyhovuje a co ne stejně zjistíš až praxí a mimina tak rychle rostou, že když ti něco nebude vyhovovat, tak se nic neděje, protože za chvíli to děcku stejně bude malé a budeš potřebovat koupit něco nového
![]()
@Lama Lama Bože, jak to, že se s mou neznalostí mé děti dožily takového věku?
Ta na obrázku by byla vyloženě praktická do porodnice
.
@Samamama píše:
@Lama Lama Bože, jak to, že se s mou neznalostí mé děti dožily takového věku?Ta na obrázku by byla vyloženě praktická do porodnice
![]()
.
ale vyloženě mako ![]()
@Lama Lama píše:
u Apolinaře.
košilku jsem nevázala, jen to navlíkla na ruce toho nebohé dítěte a nějak zastrkala dozadu a rychle zapla rychlozavinku, aby to nikdo nepoznal.
Já občas jen zabalila dítko do plíny a šup do zavinovačky… nebo zavinovačky, no ona to byla larisa v povlaku, že…
Tak já zakladatelku chápu. Já měla první dítě v okolí, takže overálek jsem prvně držela až při nákupech pro syna ![]()
Overálky jsou super pro uplná miminka. Jsou celorozepínací, takže do nich člověk mimčo obleče raz dva.
Dupačky už nikdy kupovat nebudu, špatně se oblékají.
Body je prima, že ležící mimčo má pořád krytá zádíčka. Jsou jak s dlouhým, tak krátkým rukávkem.
Trička pro novorozence a malé kojence mi přijdou k ničemu. To spíš mikinky a svetříky (podle období)
Když se syn začal otáčet a víc se pohybovat, tak jsme používali polodupačky (uzavřené tepláčky), bohužel má syn velký hnátičky, takže mu byly hned malé.
Trička nosí až od velikosti 86/92 když jsme jimi nahradili body.
Já jsem zvědavá, jestli se ještě zakladatelka ozve..