Absolutně netuším, do čeho obléct dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
8.6.15 16:23

Absolutně netuším, do čeho obléct dítě

Ahoj holky,
je to tak, přiznávám, já vůbec netuším, k čemu např. slouží takové body. Nebo overal. Nebo dupačky. A jak do toho všeho ještě zapadají trika, mikiny nebo punčocháče?

Je to pro mě naprostá španělská ves, vážně. Najde se někdo, kdo by mi byl schopen vysvětlit, k čemu tohle všechno slouží?
Dříve údajně body nebylo - dneska ho vidím na každém seznamu výbavičky. Jsem zmatená a ano, cítím se i jak ten největší de*ent. :jazyk:

Díky všem!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
8.6.15 16:26

Nevím co na tom nechápeš… body je super v tom, že to super drží plínku a netáhne mimču na záda… bylo to i za mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2716
8.6.15 16:28

Body je prostě tričko, ale zapíná se mezi nohama a drží plenku. Dupačky jsou prostě „lacláče“. Overal je tričko+gatě v jednom kuse :) - nejlíp je vlézt do nějakého eshopu a projít si ty názvy s obrázkama :) Já mimčo oblékala body + dupačky pokud bylo chladno, tak i nějakou mikču, kabátek na to. Overaly měl na spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
8.6.15 16:29
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je to tak, přiznávám, já vůbec netuším, k čemu např. slouží takové body. Nebo overal. Nebo dupačky.A jak do toho všeho ještě zapadají trika, mikiny nebo punčocháče?

Je to pro mě naprostá španělská ves, vážně. Najde se někdo, kdo by mi byl schopen vysvětlit, k čemu tohle všechno slouží?
Dříve údajně body nebylo - dneska ho vidím na každém seznamu výbavičky. Jsem zmatená a ano, cítím se i jak ten největší de*ent. :jazyk:

Díky všem!

to nene :mrgreen: ty se taky neumíš obléknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
je to tak, přiznávám, já vůbec netuším, k čemu např. slouží takové body. Nebo overal. Nebo dupačky. A jak do toho všeho ještě zapadají trika, mikiny nebo punčocháče?

Díky všem!

k čemu ty kousky oblečení slouží jde dost dobře poznat z jejich vzhledu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87

Body je svým způsobem tričko, které se zapíná mezi nohama, aby se děcku nevyhrnovalo. Prodává se s krátkým a dlouhým rukávem. Dupačky nepoužívám..Polodupačky jsou jako tepláky, dáš je třeba na to bodíčko, pokud čekáš holčičku, doporučím legínky, jsou lepší..No a zbytek se používá normálně, mikiny atd.
Jo a overal používám jako pyžamo, prodávají se i zkrácené verze na léto..

Stačí to tak?

• Citovat
  • Upravit
5473
8.6.15 16:36

Já po sobě nějaké jakoby body našla (tj. ještě z doby komunistů), ale nebylo rozepínací mezi nohama, tak žádný šlágr).
Dotaz zní sice trochu dementně (pardon, zakladatelko), ale vybavím si své uvažování v době nákupu oblečení na dítě, kdy mi hrozně vrtalo hlavou, jestli dítěti nevadí dvoje patentky nad sebou (např. body a dupačky), takže ti nemám moc co vyčítat.
Takže pokud je dotaz myšlen fakt vážně, tak to ber tak, že body= jako triko, ale lepší, netáhne na záda, nehrne se; overal- bavlněný jsem používala jako pyžamo (ale malé mimi může být v pyžamu celý den :mrgreen: ), tlustší flísové prostě jako taková tenčí kombinéza, opět výhoda v jednolitosti, nikde netáhne, nikde se nic neboulí; dupačky= kalhoty s „kšandama“ a ponožkama v jednom, neškrtí tak v pase na citlivé bříško, pod ně patří buď triko, lépe body; mikina je prostě mikina jako u dospělého, stejně tak punčocháče. Trika jsem u mimin moc nepoužívala, max. v horkém létě, kdy měli třeba triko+ plenku, nebo naopak jako slabounkou mikinu, nebo ta s obrázkem pro parádu před body. Nic složitého, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
8.6.15 17:06

Ty chceš jako vysvětlit, na co slouží oblečení? Jako vážně? Snad na to, aby bylo dítě oblečené, ne? Prostě se do toho mimino obléká, jak a kudy se do toho leze snad je z oblečení vidno, ne? A k jakým příležitostem - záleží na teplotě, počasí, ale to snad poznáš sama dle sebe, nebo chodíš v létě v péřové bundě? Snad víš na co a kdy se obléká mikina, punčocháče… Nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
8.6.15 17:13

Zvláštní dotaz. Ale každopádně body i overaly jsem u dcery využila hodně, bylo to nejoblíbenější a nejpraktičtější oblečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43025
8.6.15 17:23
@Anonymní píše:
Ahoj holky,

Díky všem!

ja chapu, kdyz jsem cekala prvni dite a cetla ty knihy a rady, tak jsem mela pocit, jako by me meli posadit do kokpitu boingu a rict, at to zvednu :-)
Nebudu opakovat definici, co je body, chci jen napsat, ze se zabehnes. Porid si od vseho neco, kazdymu vyhovuje jiny styl oblikani. A taky sama to mockrat zmenit, nez to vychytas. Ja na prvni mimino ocenila hlavne rozepinaci veci, protoze jsem nebyla moc schopna mu neco natahovat pres hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16050
8.6.15 17:28

Teď jsem si vybavila Noc na Karlštejně: „Na co se to obléká, otče?“ „Na nohy, dcero.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
8.6.15 17:39
@zrcadlo píše:
Teď jsem si vybavila Noc na Karlštejně: „Na co se to obléká, otče?“ „Na nohy, dcero.“

:mrgreen:
Ale zakladatelku chápu. Když si vzpomenu na vlastní prvorodící zmatenost, ztrácím zcela objektivně právo jakkoli soudit podobné dotazy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
8.6.15 17:47

Tak ono pokud člověk nemá v okolí nějaké dítě, tak se těžko občas odhaduje co se s čím má kombinovat :-)

ale za mě - jestli kupuješ výbavičku úplně novou a nemáš nic poděděného tak opatrně, spíš méně kusů od jednoho typu, protože nikdy nevíš, do čeho se ti dítko nakonec pohodlně oblékat, někdo overaly miluje, někdo je nedává vůbec, někdo má rád polodupačky jiný radši tepláčky

za mě - malé mimi může být v overalu pořád, později když už si hraje třeba na podlaze tak jsem dávala na spaní
body jsem používala hodně, kombinovala s punčocháči, tepláčky i polodupkami, pokud se používají látkové plenky existují extendory na body, aby se tam plenka lépe vešla, mám dubnové dítě (druhé bude červnové) a třeba body s krátkým rukávem jsem v těch malých velikostech skoro nepoužila - doma máme zimu a venku jsem dávala dlouhý rukáv jako ochranu před sluncem, takže jsem zase třeba ocenila, že mám různé gramáže bavlny
na ponožky existují takové elastické držáčky, jinak se to na dítku skoro nedá udržet
klasické dupačky (lacláčky) jsem neměla moc ráda, protože jsem bezplenkovala a tak to svlíkání bylo komplikované, ale když už tak třeba brát spíš ty rozepínací mezi nožkama
co se u malých mimin neosvědčilo snad nikomu koho znám jsou trika, prostě se to vyhrnuje a sune, lepší až pro sedící děti
mikiny a tepláky jsou prostě normálka jako u dospělých

tak držím palce s vytvářením výbavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16050
8.6.15 17:48
@Bersaba píše: :mrgreen:
Ale zakladatelku chápu. Když si vzpomenu na vlastní prvorodící zmatenost, ztrácím zcela objektivně právo jakkoli soudit podobné dotazy.

Jasně, já to taky nemyslím špatně. Já jsem první měsíc měla první dítě zásadně jen v overálcích, protože představa, že přes tu hlavu plnou děr, mám cokoliv navléct, mě naprosto děsila. Overálek se rozepnul, položil, na něj se položilo dítě, a jen se zastrčily ruce a nohy, bez zvedání a obracení dítěte. Takže zakladatelko, v nejmenší velikosti se kloním k overálkům. Úplně nepraktická jsou pro dítě do půl roku podle mě trička, mikiny s kapucou, džíny a tvrdé kalhoty, a taky cokoliv se zapínáním na zádech za krkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
8.6.15 17:51

@zrcadlo jo 100% souhlas - na přebalováku rozevřít overálek, vložit dítě, zapnout dítě, žádné přetahování přes hlavu :-D

a ano - tvrdé kalhoty a mikiny s kapucí jsou děs, na co jako ty kapucy? akorát to překáží při ležení a přitom je jich na krámech většina, nikdy jsem to nepochopila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková