Absolutně netuším, do čeho obléct dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
791
8.6.15 18:47

@Lama Lama já taky rodila u Apolináře a měli jsme klasická body a overalky. Navíc mi ochotně půjčovali nadlimitně, protože syn čůral hlavně rozbalený a vodopádem, takže byl skoro pokaždé durch :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.6.15 18:50
@Plomba píše:
@Lama Lama já taky rodila u Apolináře a měli jsme klasická body a overalky. Navíc mi ochotně půjčovali nadlimitně, protože syn čůral hlavně rozbalený a vodopádem, takže byl skoro pokaždé durch :D

a neměla jsi malý mimino? těm dávali normál hadry
nebo možná v zimě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.6.15 18:51

@Plomba Tak já třeba ty trička pro novoše celkem dost využila, používala jsem látkovky jen bez kalhotek, krásně se pozná kdy přebalovat a je to rychlý a jednoduchý… a v zavince se mu to ani nebude vyhrnovat, ani mu nebude zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.6.15 18:52
@Lama Lama píše:
a neměla jsi malý mimino? těm dávali normál hadry
nebo možná v zimě.

Já mám pocit, že je to spíš podle oddělení než podle velikosti mimina, nebyla si na P3?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.6.15 18:53

@Lama Lama No měl 3,4 kila, takže byl průměrné velikosti. Ale rodila jsem v září, tak možná dávali víc vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
619
8.6.15 18:55

Priznam se, ze kdyz jsem precetla prispevek, pochopila jsem anonymitu :-D S timhle bych taky nechtela byt spojovana :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.6.15 18:56

@Plomba A na jakém si byla oddělení? Jinak holka byla 2,9, listopad a dostala jen košilku… tedy pak protekčně overalek, protože poučena z minula jsem vytáhla svoje a to (nevím proč) moc nechtěli, tak donesli jejich, ale byla jediná „protekční“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.6.15 18:56
@Samamama píše:
@Lama Lama Bože, jak to, že se s mou neznalostí mé děti dožily takového věku? :mrgreen: Ta na obrázku by byla vyloženě praktická do porodnice :mrgreen: :mrgreen:.

to si da na hlavu matka tim zavesem dopredu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
8.6.15 18:58
@Pudloslava píše:
to si da na hlavu matka tim zavesem dopredu
:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.6.15 19:21

@j.a.n.i1 Myslim P3 (klasický 3lůžkový standard). Ale rodila jsem už 2013.

Jinak jak mi tam bylo vysvětleno, tak dávají svoje oblečky kvůli hygieně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.6.15 19:22

@Plomba Koupelna na chodbě nebo u pokoje? Jinak já 2010 a pak 2012, takže už i na tu P3 mohli normální oblečení pořídit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
791
8.6.15 19:29

@j.a.n.i1 Koupelna u pokoje, propojovala nás se sousedním pokojem. Byl to pokoj téměř na konci chodby.
Dokonce mi pro malýho nosili skoro samé modré a pro holčičky z pokoje růžové hadříky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
8.6.15 19:30

@Plomba Jojo, tak to je P3 :-) tak to už pořídili i tam… o rok dřív jsem byla jediná já a to jen protože jim bylo jasný, že si ho dám jinak do svýho :mrgreen: ostatní na pokoji fasovaly košilky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.15 19:33

zakladatelka

Já to čekala, že spoustu matek pobavím. V pohodě.
Na druhou stranu, zase chápejte, že prostě nejsem ten typ, co by se nějak výrazně zajímal o mimina a výbavičky, dokud to nebylo pro mě samotnou aktuální. Prostě na to nejsem. Nerozplývám se nad kočáry a nechňapu hned po každém dítěti, co vidím. A to jsem, podotýkám, dlouholetá usilovačka o dítě. Možná pro někoho těžko pochopitelné.
Ještě k těm komentářům typu „kouknu a vidím“ - no ano, to jsem samozřejmě udělala, a přesto mi nebylo jasné, co mám dělat s kusem oblečení, které vypadá jak bavlněné plavky.
Všem díky, konečně chápu, že ty plavky mají být náhražkou trika.

Při čtení mě napadly další dotazy:
Látkovky se do body vejdou (nebo musím mít nějaké speciální body)?
A overal se dává přímo na dítko, nebo taky na body?

• Citovat
  • Upravit
5808
8.6.15 19:53

Než si přečtu diskusi, tak třeba to tu už zaznělo…

• body pro mimi je stejně jako pro dospělé(výborné na problémy s ledvinami, pár kousků má máti místo košilky, plní stejnou fci, jen líp), jen je širší výběr…
  • alternativou k bodýčkum jsou trika, nebo košilky
  • košilky/kabátky lze použít podobně jako body, nebo mi jí používáme jako slabší mikinku(když máme teď body nátělníček tak na to buď šatičky, tričko, nebo košilku, nebo jsme jí dávali když bylo chladněji na normální dlouhý body, nebo overálek na spaní), nebo v porodnici třeba měla jen košilku
  • overál je overál, je to vpodstatě kombinéza, my zatím máme všechny s dlouhým rukávem a „dupačkovými“ nožičkami, tzn. jsou uzavřené nožičky, v chladnějším počasí na ně teda dáváme ponožky, posledních pár dnů mi nepříjde potřeba… pokud bys koupila flísový overálek, tak my ho dávali normálně na oblečení a plnil fci bundy, ale na celé tělo
  • polodupačky se mi nelíbí nevyužíváme vůbec, ale jsou to vpodstatě punčochy, maj záběr na celou spodní polovinu těla včetně chodidel(opět na ně lze dát ponožky, ale nejsou třeba)
  • dupačky jsou lacláčky od ramen k patě, malá je měla jen chvilku, pak se mi víc zalíbila v punčoškách, uvažovala jsem na jaro a podzim, ale spíš to vidím tak, že přejdem z punčošek jen na ponožky
  • punčošky, jsou punčochové kalhoty
  • samozřejmě se dají koupit i klasické „zmenšené“ džíny, manšestráky, legíny a další kalhoty, maj i místo na plenku, jen mi to příjde u miminka škoda, bude je pak nosit celý život, ale dupačky a spol asi už těžko

mrkni na youtube, stopro tam má jedna beautyblogerka video na podobn téma a určitě nebude jediná a já tam našla i návody jak skládat čtvercový pleny, přebalovat, koupat… možná bys tam našla i videonávod na kojení :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková