Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Lama Lama já taky rodila u Apolináře a měli jsme klasická body a overalky. Navíc mi ochotně půjčovali nadlimitně, protože syn čůral hlavně rozbalený a vodopádem, takže byl skoro pokaždé durch ![]()
@Plomba píše:
@Lama Lama já taky rodila u Apolináře a měli jsme klasická body a overalky. Navíc mi ochotně půjčovali nadlimitně, protože syn čůral hlavně rozbalený a vodopádem, takže byl skoro pokaždé durch
a neměla jsi malý mimino? těm dávali normál hadry
nebo možná v zimě.
@Plomba Tak já třeba ty trička pro novoše celkem dost využila, používala jsem látkovky jen bez kalhotek, krásně se pozná kdy přebalovat a je to rychlý a jednoduchý… a v zavince se mu to ani nebude vyhrnovat, ani mu nebude zima.
@Lama Lama píše:
a neměla jsi malý mimino? těm dávali normál hadry
nebo možná v zimě.
Já mám pocit, že je to spíš podle oddělení než podle velikosti mimina, nebyla si na P3?
@Lama Lama No měl 3,4 kila, takže byl průměrné velikosti. Ale rodila jsem v září, tak možná dávali víc vrstev.
Priznam se, ze kdyz jsem precetla prispevek, pochopila jsem anonymitu
S timhle bych taky nechtela byt spojovana
![]()
@Plomba A na jakém si byla oddělení? Jinak holka byla 2,9, listopad a dostala jen košilku… tedy pak protekčně overalek, protože poučena z minula jsem vytáhla svoje a to (nevím proč) moc nechtěli, tak donesli jejich, ale byla jediná „protekční“.
@Samamama píše:
@Lama Lama Bože, jak to, že se s mou neznalostí mé děti dožily takového věku?Ta na obrázku by byla vyloženě praktická do porodnice
![]()
.
to si da na hlavu matka tim zavesem dopredu
@j.a.n.i1 Myslim P3 (klasický 3lůžkový standard). Ale rodila jsem už 2013.
Jinak jak mi tam bylo vysvětleno, tak dávají svoje oblečky kvůli hygieně.
@Plomba Koupelna na chodbě nebo u pokoje? Jinak já 2010 a pak 2012, takže už i na tu P3 mohli normální oblečení pořídit ![]()
@j.a.n.i1 Koupelna u pokoje, propojovala nás se sousedním pokojem. Byl to pokoj téměř na konci chodby.
Dokonce mi pro malýho nosili skoro samé modré a pro holčičky z pokoje růžové hadříky ![]()
@Plomba Jojo, tak to je P3
tak to už pořídili i tam… o rok dřív jsem byla jediná já a to jen protože jim bylo jasný, že si ho dám jinak do svýho
ostatní na pokoji fasovaly košilky.
Já to čekala, že spoustu matek pobavím. V pohodě.
Na druhou stranu, zase chápejte, že prostě nejsem ten typ, co by se nějak výrazně zajímal o mimina a výbavičky, dokud to nebylo pro mě samotnou aktuální. Prostě na to nejsem. Nerozplývám se nad kočáry a nechňapu hned po každém dítěti, co vidím. A to jsem, podotýkám, dlouholetá usilovačka o dítě. Možná pro někoho těžko pochopitelné.
Ještě k těm komentářům typu „kouknu a vidím“ - no ano, to jsem samozřejmě udělala, a přesto mi nebylo jasné, co mám dělat s kusem oblečení, které vypadá jak bavlněné plavky.
Všem díky, konečně chápu, že ty plavky mají být náhražkou trika.
Při čtení mě napadly další dotazy:
Látkovky se do body vejdou (nebo musím mít nějaké speciální body)?
A overal se dává přímo na dítko, nebo taky na body?
Než si přečtu diskusi, tak třeba to tu už zaznělo…
mrkni na youtube, stopro tam má jedna beautyblogerka video na podobn téma a určitě nebude jediná a já tam našla i návody jak skládat čtvercový pleny, přebalovat, koupat… možná bys tam našla i videonávod na kojení ![]()