Absolutně netuším, do čeho obléct dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
549
10.6.15 08:56

@Pudloslava a jéje tady má zase někdo patent na moudrost, naopak pokud chce maminka látkovat, tak je fajn řešit oblečení dohromady, aby to pasovalo

při vaření příkrmů bych právě hned na ty první jídla sháněla ty nejlepší suroviny dokud je miminko malinké a nejvíc na tom záleží, když už se tu oháníš levelem 2 = biobrambory, viděla bych to obráceně, no ale to nic, to je jen můj názor

a jinak ano ochrana životního prostředí ve velkém typu zakládání rezeravcí, parků, pozenkových spolků a další je pro společnost, která neřeší přežití jako takové a existenci na hranici hladu apod.
ale taková každodenní ekologie jako zhasínání, neplýtvání vodou, třídění odpadu nekupování zbytečných obalů, ale i třeba látkování je možné pro každého a ne že ne, však výbava se dá dokoupit postupně a je pořád levnější než jednoráz, který tzv. „chudší“ s oblibou nakupují, to samé s UM, ale trochu jiná liga, no prostě nesouhlasím s tebou, to se nedá nic dělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
10.6.15 09:15

@hrnoulek takze klidne hranolky nebo chipsy, hlavne ze to je z biobrambor :-) no tak to vidim proste trochu jinac :-) patente na moudrost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.6.15 12:13

@Pudloslava Ekologie jde ruku v ruce s šetřením. Takže lidé, kteří řeší existenční problémy, často se chovají ekologicky spíš tak mimoděk.

A jinak ano, já měla látkové pleny vybrané a nakoupené dřív, než oblečení. To jsem nijak neřešila, je to prostě oblečení, každý máme oblečení, proč bych to měla nějak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
10.6.15 13:46

@Pudloslava no tak to nemyslíš vážně tento argument, to je fakt dost pod úroveň, já o hranolkách nic nepsala, asi málokdo si představí že když už jako první příkrm vybírá mamina pro dítě kvalitní české brambory ať už v bio kvalitě nebo ne tak že z nich udělá smažené hranolky, haha to je fakt ubohý argument, nehledě na to že třeba pro dvouleťáka doma dělané hranolky pečené v troubě bez tuku vidím jako velmi příjemné zpestření, ale tak zjevně se chceš prosadit, tak co už

ano i já jsem měla plenky dřív než oblečení :-) @Fjodorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
10.6.15 14:00
@hrnoulek píše:
@Pudloslava no tak to nemyslíš vážně tento argument, to je fakt dost pod úroveň, já o hranolkách nic nepsala, asi málokdo si představí že když už jako první příkrm vybírá mamina pro dítě kvalitní české brambory ať už v bio kvalitě nebo ne tak že z nich udělá smažené hranolky, haha to je fakt ubohý argument, nehledě na to že třeba pro dvouleťáka doma dělané hranolky pečené v troubě bez tuku vidím jako velmi příjemné zpestření, ale tak zjevně se chceš prosadit, tak co užano i já jsem měla plenky dřív než oblečení :-) @Fjodorka

tak ubohej argument to není… taky mi příjde logičtější si zjistit jak se ty jídla pro mimi dělaj, popřemýšlet jestli budu zamražovat, nebo zavařovat, zkontrolovat jestli mám doma struhadlo/mixér a pak teda hledat konkrétní recepty a konkrétní surovin… stejně tak na naučení skládání plen si stačí třikrat pustit video, na tom nic není… ale musím vědět jaký pleny budu používat… i kvuli případnejm slevám a výprodejům, nebo nákupům na ebay…
podstata zakladatelky dotazu hloupá není, jen ta formulace by šla dost vylepšit… věřím, že těm základním pojmům rozumí(i když moje máma a můj přítel ignorují název „overálek“, pro ně to jsou dupačky s rukávem :twisted: ) a na ty kombinace stejně nejlíp příjdeš v praxi, co ti a miminu bude pohodlné, co jsou kolem mě maminky s miminky tak vpodstatě každá má u skoro všeho „specifický styl“, oblíkáním počínaje, přes přebalení, krmení a docela i nošení a chování miminka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
10.6.15 14:20
@hrnoulek píše:
@Pudloslava no tak to nemyslíš vážně tento argument, to je fakt dost pod úroveň, já o hranolkách nic nepsala, asi málokdo si představí že když už jako první příkrm vybírá mamina pro dítě kvalitní české brambory ať už v bio kvalitě nebo ne tak že z nich udělá smažené hranolky, haha to je fakt ubohý argument, nehledě na to že třeba pro dvouleťáka doma dělané hranolky pečené v troubě bez tuku vidím jako velmi příjemné zpestření, ale tak zjevně se chceš prosadit, tak co užano i já jsem měla plenky dřív než oblečení :-) @Fjodorka

ale presne o tom to je - na teto zakladni urovni se bavime. Nejdriv musim vedet, jak diteti jidlo pripravit - doslova jsem psala, ze mas uvarit bramboru a rozmixovat, potom teprve resim kvalitu surovin. Proste uprava je level 1, slozeni je level 2. Diky, ze to sama uznavas :-) A netahej na me " ze neco lidi samozrejme vedi " - stejne tak lidi samozrejme vedi, na co jsou mikiny a puncohace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
10.6.15 14:24
@Fjodorka píše:
@Pudloslava Ekologie jde ruku v ruce s šetřením. Takže lidé, kteří řeší existenční problémy, často se chovají ekologicky spíš tak mimoděk.A jinak ano, já měla látkové pleny vybrané a nakoupené dřív, než oblečení. To jsem nijak neřešila, je to prostě oblečení, každý máme oblečení, proč bych to měla nějak řešit?

ALE vubec ne. Ucinne setreni zivotniho prostredi je velmi drahe - tepelna cerpadla, solary… vzhledem k zivotnosti se nevyplati a jde casto u investora ciste o lasku k prirode (nebo o naivitu).
Samozrejme zduraznuji - ochrana zivotniho prostredi je velmi dulezita. Ale kazda normalni matka uprednostni svoje najedeny dite pred zajmy vetsiny a budoucich generaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.6.15 14:38

zakladatelka

@Gosi
Máš pravdu, dotaz mohl být položen elegantněji.
Na druhou stranu - když se prezentuji jako totální oblečkový negramot, bude mi odpovězeno jako totálnímu oblečkovému negramotovi. A to jsem v zásadě potřebovala. Možná kdybych položila dotaz „s čím nakombinovat body“, dotazu by si nikdo nevšiml, nebo všiml, ale zahrnul by mě termíny jako polodupky a dupky a to bych byla zhruba tam, kde jsem teď. 8)
Diskuze mi pomohla (dobře, ne všechny odpovědi, ale s tím jsem počítala) a holkám i tobě díky moc!

• Citovat
  • Upravit
733
10.6.15 15:08

Buď v klidu, já tě chápu, o děti a jejich oblečení jsem se nijak nezajímala a musela jsem zjišťovat, co je co. :andel:

Osobně doporučuju body, trička jsem nekupovala vůbec, spíše až teď (roční holčička). Body je pohodlné, kryje záda a nevyhrnuje se, to je u miminek důležité. Doporučuju body se zapínáním na boku, je to úžasně praktické, přetahování přes hlavu mimča obvykle nesnášejí. Po porodu jsem tyhle body dokupovala, když jsem poznala rozdíl :-)
Na body jsem dávala polodupačky (něco jako tepláky s ponožkama dohromady:-D), pokud dupačky (ty jsou vcelku se zapínáním na rameny), tak s možností zapínání dole, ať je to praktické při přebalování.
Legíny jsem pro malé mimčo moc nekupovala, rifle vůbec, ani teď, přijdou mi nepohodlné i pro roční dceru a u malých mimin ležících v kočárku je nechápu vůbec.
U overalů jsem zpočátku nechápala, k čemu jsou jako dobré :mrgreen: Pak jsem objevila jejich využití jako pyžama, jsou pohodlné a praktické. Overal může být buď s dlouhým rukávem a nohavicemi, ty jsem používala po většinu roku, s krátkým rukávem i nohavicemi pak v létě…
Hodně štěstí s miminkem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
10.6.15 15:39
@Pudloslava píše:
ALE vubec ne. Ucinne setreni zivotniho prostredi je velmi drahe - tepelna cerpadla, solary… vzhledem k zivotnosti se nevyplati a jde casto u investora ciste o lasku k prirode (nebo o naivitu).
Samozrejme zduraznuji - ochrana zivotniho prostredi je velmi dulezita. Ale kazda normalni matka uprednostni svoje najedeny dite pred zajmy vetsiny a budoucich generaci.

Tak záleží na tom, kde bydlíš, třeba tady v paneláku vytápění moc neovlivníš. Ale celkově - víc se vyplatí spořivka, víc se vyplatí neplýtvat vodou a energiemi, víc se vyplatí jezdit na kole nebo MHD než autem, víc se vyplatí používat látkové pleny, víc se vyplatí používat místo sava ocet… Jasně, nouze člověka nedonutí třídit odpad, kupovat lokální potraviny, atd., ale spousta ekologických řešení je i levnějších.

Každá rozumná matka by měla najít kompromis, aby péče o její dítě nebyla pro prostředí tak zatěžující, že tomu dítěti v dospělosti kvůli ignoranství mnoha a mnoha rodičů zbudou jen oči pro pláč. A aby dítě vychovala v tom, že nemůže myslet jen na sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
10.6.15 16:12

@Fjodorka no tak samozrejme, rozumna matka, kterou neresi existencialni problemy, zvoli kompromis.
My zijeme v luxusu a tak muzeme delat takove luxusni veci, jako se starat o zivotni prostredi (nebo pestovat vedu, fiolosofii, umeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková