Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Anonymní píše:
Já to čekala, že spoustu matek pobavím. V pohodě.
Na druhou stranu, zase chápejte, že prostě nejsem ten typ, co by se nějak výrazně zajímal o mimina a výbavičky, dokud to nebylo pro mě samotnou aktuální. Prostě na to nejsem. Nerozplývám se nad kočáry a nechňapu hned po každém dítěti, co vidím. A to jsem, podotýkám, dlouholetá usilovačka o dítě. Možná pro někoho těžko pochopitelné.
Ještě k těm komentářům typu „kouknu a vidím“ - no ano, to jsem samozřejmě udělala, a přesto mi nebylo jasné, co mám dělat s kusem oblečení, které vypadá jak bavlněné plavky.
Všem díky, konečně chápu, že ty plavky mají být náhražkou trika.Při čtení mě napadly další dotazy:
Látkovky se do body vejdou (nebo musím mít nějaké speciální body)?
A overal se dává přímo na dítko, nebo taky na body?
Při látkování je dobré koupit na body extendor - prodlužovačku
na to zapínání mezi nožkama. Taky každá značka má trochu jiný střih, já mám ráda z H&M.
Tam většinou mají i zapínání u výstřihu, nejen ten roztahovací „obálkový“ výstřih, z toho lezou ramena… ![]()
Overálek buď jenom tak, nebo třeba pod něj tílkové body
, záleží, jaké bude teplo nebo zima…
@Anonymní píše:
Při čtení mě napadly další dotazy:
záleží asi jak je velký dítě, jak body a jaký typ látkovek máš… ale nám se vešly…
overál se dává na dítko přímo, nebo pod to můžeš dát body-košilku…
@hrnoulek taky jsem myslela, že mikiny s kapucou jsou na nic, ale když jsem zacala nosit vertikalne (v satku a nositku), tak jak se mi hned hodila kapuce na zakryti krku a přes cepku
ale do kočárku naprosto nepraktické ![]()
@Anonymní píše:
Na druhou stranu, zase chápejte, že prostě nejsem ten typ, co by se nějak výrazně zajímal o mimina a výbavičky, dokud to nebylo pro mě samotnou aktuální. Prostě na to nejsem. Nerozplývám se nad kočáry a nechňapu hned po každém dítěti, co vidím. A to jsem, podotýkám, dlouholetá usilovačka o dítě. Možná pro někoho těžko pochopitelné.
Ještě k těm komentářům typu „kouknu a vidím“ - no ano, to jsem samozřejmě udělala, a přesto mi nebylo jasné, co mám dělat s kusem oblečení, které vypadá jak bavlněné plavky.
Všem díky, konečně chápu, že ty plavky mají být náhražkou trika.Při čtení mě napadly další dotazy:
Nám se látkovky vejdou pod body krásně, extendory jsem rozdala a body nosí normálně svoji velikost.
Pod overal jsem nikdy nic nedávala, jen plenu.
@Anonymní píše:
Při čtení mě napadly další dotazy:
látkovky se většinou vejdou, ale záleží na proporcích dítěte, zvolené plence a výrobci body, já u syna s bodýčkama problém neměla i s velkou látkovkou, maximálně se dá trochu větší a ohrnou se rukávy, ale jinak třeba HM, tesco, CA mi seděly, pak samozřejmě drahé značky šité přímo na látkovky typu Anavy, ale to má člověk pár svátečních kousků
overal se dá dát přímo na mimi a ty teplejší se dají použít jako další vrstva, tenčí body se vejdou i pod ten overal, záleží na velikosti jednotlivých kusů a prostředí do kterého chce člověk oblíknout, jako „přípustné“ je cokoliv co ti vyhovuje ![]()
@avatatarka já nosila vertikálně od narození, kočár jsme skoro nepoužívali, ale ty kapuce měly vždy takový rozměr, že to padalo z hlavy a nedrželo to a syn se v tom vztekal, mnohem radši jsem měla kukly
@Anonymní píše:
a to chces latkovat? neni to na tebe prilis vysoky level, kdyz nevis, co je body?
overal na body nebo na telo, to je fuk, hlavne nezapomen plenku ![]()
@Anonymní píše:
Většina těch oblečků existuje i v dospělé variantě (jo, dokonce i dupačky, ale to už pravda vypadá trochu směšně), takže na zájem/nezájem o mimina bych to fakt nesváděla ![]()
@Pudloslava každá snaha o látkování se cení, však on si člověk s dětmi rozšíří obzory různými směry ![]()
@Pudloslava píše:
a to chces latkovat? neni to na tebe prilis vysoky level, kdyz nevis, co je body?
overal na body nebo na telo, to je fuk, hlavne nezapomen plenku
Já také měla o látkových plenách jasno už někdy od 15 let, kdy jsem prvně nějak uvažovala o dětech a v té době jsem netušila, co je overal a dupačky.
Vlastně jsem spíš nikdy neuvažovala o jednorázových ![]()
@Pudloslava píše:
overal na body nebo na telo, to je fuk, hlavne nezapomen plenku
Chci a nevidím v tom žádnou souvislost. Řečnická otázka: Jak používání látkových plen souvisí s tím, jestli tuším, místo čeho slouží body?
Díky za odpověď, ale není třeba to s tím podceňováním na základě neznalosti dětského oblečení přehánět ![]()
A hádat se nechci, mám tě takto virtuálně ráda, přestože se osobně neznáme.
@alenka84 píše:
Většina těch oblečků existuje i v dospělé variantě (jo, dokonce i dupačky, ale to už pravda vypadá trochu směšně), takže na zájem/nezájem o mimina bych to fakt nesváděla
Alenko, já nevím, jestli tohle má cenu. Ty sis udělala nějaký obrázek a asi není pochopitelné, že to vážně tak někdo má. Ano, nosím punčocháče, dokonce i trika. Ale nenosím k tomu ani plavky, ani kombinézu na cvočky, ba ani teplákovinové lacláče. Tak už to pochop - věděla jsi totéž, na co se ptám teď já, v deseti letech? A já jsem na tomhle stupni znalosti prostě zůstala a zajímala se o úplně jiné věci, o kterých bych zas třeba mohla poučit já tebe. ![]()
Všem díky za odpovědi, i za ty podrobnější, co se týče toho, kdy je co vhodné/nevhodné oblékat a proč. Beru si to k srdci a ještě jednou díky. ![]()
@Anonymní píše:
Chci a nevidím v tom žádnou souvislost. Řečnická otázka: Jak používání látkových plen souvisí s tím, jestli tuším, místo čeho slouží body?Díky za odpověď, ale není třeba to s tím podceňováním na základě neznalosti dětského oblečení přehánět
A hádat se nechci, mám tě takto virtuálně ráda, přestože se osobně neznáme.
vsak ja to napsala v humornem tonu, v jakm se tahne cela diskuse, vubec me nenapadlo, ze bys to pojala jako nejaky rejpani - toz se ti omlouvam ![]()
je to dost atypicke, latkovani je vetsinou vystrelek pro matky, ktery uz maj materstvi v malicku, vsechno nacteno, doma se kupi pomucky pro vsechny situace a uz neni do ceho rejpnout - moje predstava. Latkova plenka je dalsi kus hadru a rozhodne lze intuitivne spise pochopit, k cemu je body, nez jak se zachazi s latkovou plenkou. Fakt me to prekvapilo.
@Anonymní píše:
Alenko, já nevím, jestli tohle má cenu. Ty sis udělala nějaký obrázek a asi není pochopitelné, že to vážně tak někdo má. Ano, nosím punčocháče, dokonce i trika. Ale nenosím k tomu ani plavky, ani kombinézu na cvočky, ba ani teplákovinové lacláče. Tak už to pochop - věděla jsi totéž, na co se ptám teď já, v deseti letech? A já jsem na tomhle stupni znalosti prostě zůstala a zajímala se o úplně jiné věci, o kterých bych zas třeba mohla poučit já tebe.
Tak k cemu se pouzivaji bodycka a dupacky jsem vedela uz v 7, 8 letech, kdyz jsem dostala miminko-panenku. Ty jsi si s panenkama nehrala? Ja na ne ty dupacky i hackovala(v tech cca 9-10 letech)
. A navic jsem v tomto veku mela v okoli nekolik sestrenic a bratrancu mimin, takze i prebalovat jsem se ucila.