Aby jizva po nástřihu nebolela

čtverda
31.8.12 14:02

aby jizva po nástřihu nebolela

Holky, existuje nějaký přípravek, který po nástřihu hráze po porodu pomáhá k rychlejšímu hojení a menší bolestivosti? u prvního dítěte jsem měla velké šití a řeknu vám, že mě jizva týden po porodu bolela jako čert, více než porod, nemohla jsem vůbec sedět ani chodit, já budu zase za měsíc rodit druhé dítko, tak bych si to ráda zjistila. děkuji za odpovědi. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2282
31.8.12 14:05

Pouzivala jsem intimni myci gel s dubovou kurou, vlaznou vodu a jizva v pohode…Horsi pak bylo vypadavani stehu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
31.8.12 14:07

@čtverda Kamarádka mi poradila homeopatika Arnica montana - mají napomáhat hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3615
31.8.12 14:16

@čtverda mě pomáhal Rosalgin - na hojení i proti bolesti. sestry byly ochotné připravit i v porodnici. (sáček se vsype do vychladlé převařené vody a oplachuje se) je fakt, že je to náročnější na používání a přípravu než krém, ale mě pomohl. Přeju co nejlepší porod a pohodové miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
31.8.12 14:17

Ja mela dubovou kuru..mazala jsem a v pohode..stehy vypadali sami..a dobry je pry hemagel..je i na jizvy po cisari..

• Citovat
  • Upravit
14856
31.8.12 14:20

A nechces investovat do pripravy aby nastrih nebyl nutny?

masaz hraze, epi-no, nastrih muzes i odmitnout, dulezite je take vedeni porodu.

jako druhorodicku te uz strihat opravdu nemusi a casto to neni nutne ani u prvnorodicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
31.8.12 14:28

Gel s dubovou kůrou a alantoinem (dávala jsem ho přímo na vložku) a jizvu mazala Hemagelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
31.8.12 14:31

Tak já u prvního porodu taky měla nástřih a druhý a třetí porod jen s malým natržením. Teď po třetím porodu jsem jizvu mazala gelem z dubové kůry a během týdne to bylo mnohem lepší a po dvou týdnech už naprosto bez problémů. Jen co odešli stehy, tak to přestalo tahat a ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
31.8.12 14:40

Po prvním porodu mě to táhlo ještě půl roku, po druhém jsem používala mast z dubové kůry a výrazně to pomohlo.

• Citovat
  • Upravit
20777
31.8.12 14:57

@čtverda Já se myla čistě jen vodou. Ještě v porodnici mi poradili čůrat rovnou ve sprše a pak se vlažnou vodou umýt a prostě se sprchovat tak často, jak to jen jde a hodně „větrat“ (ležet na podložce bez vložky) a musím říct, že jsem se po nástřihu velkém jak kráva hojila docela rychle :palec: Nepoužívala jsem žádné mýdlo, nijak jsem si tam nesahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
31.8.12 15:00

Taky jsem používala gel z dubovou kůrou. A masírovala jsem ji. A vždycky na wc místo utírání jsem se sprchla a jemně otřela kuchyňskou utěrkou, je pěvnější než papír, nerozmáčí se.
Před druhým porodem jsem víc investovala do prvence, takže nástřih nebyl, ani žádné jiné poranění a nemusela jsem to vůbec řešit :palec:

Příspěvek upraven 31.08.12 v 15:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
čtverda
31.8.12 15:00

No já si tam také nijak nešahala :mrgreen:,bylo mi na umření, když jsem se prstem jen dotkla te své julčy. mě dělá hrozně zle, když je něco zašité, nebo nedej bože, živé maso. a když se chlap se mnou po šestinedělí chtěl vyspat, tak jsem měla strach, že mi to praskne až k prdeli :mavam:,naštěstí vše dobře dopadlo, chichi

• Citovat
  • Upravit
4989
31.8.12 15:02
@suik píše:

jako druhorodicku te uz strihat opravdu nemusi a casto to neni nutne ani u prvnorodicek.

presne to jsem chtela napsat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
31.8.12 15:29

Jak psaly ostatní - rozhodně doporučuju dubovou kůru - existuje intim gel s dubovou kůrou, pak mast/gel s dubovou kůrou a dubová kůra jako čaj, dělala jsem si z toho koupel a zhojilo se to neskutečně rychle!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
31.8.12 15:30
@suik píše:

Já teda za sebe musím říct, že před prvním porodem jsem poctivě speciálním olejem masírovala přesně dle návodu hráz, taky jsem byla domluvená, že nechci preventivní nástřih a nakonec mě střihnout musela, protože to fakt nešlo a byl opravdu obr. Cítila jsem to ještě rok po porodu (o své nechuti k sexu snad ani nemusím mluvit, doktor mi nakonec napsal mesocain - lokální anestetikum, kterým jsem se vždycky mohla máznout).
Před druhým porodem na blbosti nebyl čas a bez nástřihu jen s malým natržením jsem seděla hned po porodu :palec:
Ale samozřejmě vedení porodu je velmi důležité. Pokud se porod příliš urychluje, pak bývá problém - hráz není dostatečně připravená a můžete před tím dělat třeba psí kusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí