ACE inhibitory a těhotenství

Anonymní
13.2.13 14:25

ACE inhibitory a těhotenství

Zdravím, ráda bych se zeptala, jestli jste některá brala na tlak ACE inhibitory(prestarium, atd) a následně otěhotněla? Jaké bylo pokračování?
Jsem ve 4-5 tt, dítě plánováno nebylo a beru tyhle léky :(,dneska jsem si zašla za doktorem a jediné řešení je interupce, že ty léky způsobuji vývojové vady a prostě jiné východisko nevidí! Absolutně nevím, co dělat?! :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2178
13.2.13 15:04

Tak pokud ti takhle odpověděl tvůj gynekolog, tak bych ho v první řadě vyměnila!!! Prestarium je kontraindikováno v těhotenství, ale neznamená to, že se těhotenství musí ukončit! Zavolej si svému kardiologovi (internistovi, praktikovi - nevím kdo ti léky naordinoval) a vše zkonzultuj s nim. Teď je důležité místo Prestaria popř. jiných ACEI nasadit vyhovující léky. Neviděla bych to černě a už vůbec nedělala unáhlené závěry! Hlavu vzhůru! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.13 16:21

Slysil:
dekuji za podporu :hug:.Ja jsme prave dneska byla u kardiologa-kterej je ve svem oboru spicka a rekl mi to, ze interupce, ze jine vychodisko nevidi. :nevim:
Na gyndu jdu az v utery, jinak mam doma zpravu s tim, ze je indikace k interupci.
Jinak pocali jsme 22-23 ledna od te doby jsem si vzala prasek max 10-12,nebrala jsem ho pravidelne a posledni 4 dny jsem ho nebarala vubec, pac jsem to vedela, ale i tak, telem prosel.ted jsem nekde cetla, ze prej embrio se s matcinou krvi spojuje az okolo 8 tydnu, tak nevim, co je na tom pravda? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1360
13.2.13 16:58

V těhotenství jsou tyto léky kontraindikovane. Ale interrupce není úplně na místě. Porad se s gynekolog. Asi ti doporučí nějaké podrobnější genetické vyšetření a podle výsledků se rozhodnete co dál. To vyšetření se ale dělá až později, ne teď v 5.tt. gynekolog stejně asi bude čekat na srdeční akci plodu než začne něco řešit. V každém případec už to neber. V těhotenství je nejlepší brát dopegyt ns vysoký tlak. Pokud tento lék zabírá, je to nejlepší volba. Je to jediný lék odzkoušeny v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.13 17:23

Dalla, dekuji
uz dopegyt beru i predchozi tehu jsem brala a bohuzel s 3 miminem jsem nepocitala, tak jsem si nechala napsat prave Prestarium a ono ejhle ovulace + kapka lasky zapracovala. Antiko brat nemuzu, skrz tlak.
samo, ze si necham udelat podrobne geneticke vysetreni, aby se to pripadne stihlo do 12 tydne :|

• Citovat
  • Upravit
2178
13.2.13 17:23

Anonymní - v tom případě měl asi zatmění, jinak si totiž jeho unáhlený názor nedokážu vysvětlit :zed:

Jak píše @Dalla - určitě by bylo výhledově vhodné nějaké podrobné genetické vyšetření.

Tak se drž a uvidíš, že se svým gynekologem určitě najdete rozumnější postup :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2206
13.2.13 19:34
@Anonymní píše:
Zdravím, ráda bych se zeptala, jestli jste některá brala na tlak ACE inhibitory(prestarium, atd) a následně otěhotněla? Jaké bylo pokračování?
Jsem ve 4-5 tt, dítě plánováno nebylo a beru tyhle léky :(,dneska jsem si zašla za doktorem a jediné řešení je interupce, že ty léky způsobuji vývojové vady a prostě jiné východisko nevidí! Absolutně nevím, co dělat?! :nevim:

ACEi jsou sice v tehotenstvi kontraindikovane, nicmene prvni 3 tydny od poceti (tedy za predpokladu ovulace 14DC je to 5 tydnu od posledni MS) plati pravidlo vse nebo nic. Tedy pokud dojde k jakemukoliv vlivi na plod tak tehotenstvi zanikcne samo, nebo se plod vyviji neposkozeny dal.
Myslim, ze se nemas ceho bat, podobnych dotazu je treba hodne zodpovezeno na porodnici.cz. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.13 20:21

Tak ja vim presne, kdy se nam to stalo 22-23 ledna-to byl nechraneny sex pri ovulaci :pocitac: a dalsi byl az 2 dny pred ocekavanou ms, takze mi vychazi nejaky 3 tydny, ze je zadelano 8),starsi nebude a za tech 22 dnu jsem nebrala pravidelne ty prasky, takze jeste by se to melo snizit? Porad mi to srotuje v hlave

Jinak holky, omlouvam se za anonym, ale chodi tu dost znamych a nechci, aby se neco provalilo, kdyz to neni jisty :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky