Acetatovy silikon v tehotenstvi

Anonymní
15.8.22 09:32

Acetatovy silikon v tehotenstvi

Ahoj holky, pridam se k dotazum co vadi a co nevadi v tehotenstvi. At mate radost. (Prosim o normalni odpovedi). Snad kazdou zenskou neco v tehotenstvi vydesilo, ja mam ted toto. Manzel delal spary v koupelne u vany acetatovym silikonem. Silene to smrdi, bylo mi z toho spatne. Mam trochu strach z vyparu. Je mi jasny, ze ted uz s tim nic neudelam, ale zajimalo me, jestli nahodou se toho nekdo v tehotenstvi taky nenacichal, nebo s tim nema nejaky osobni zkusnosti v tehu. Porebovala bych uklidnit. Urazky si prosim strcte kamsi. :*

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42320
15.8.22 09:43

To, co smrdí, je ocet.

Příspěvek upraven 15.08.22 v 09:47

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
15.8.22 09:46

Hele ja chodila v praci docela casto pres lakovnu a tam je podstatne horsi smrad nez ze silikonu. Ja i dite bez ujmy. Nechapu, proc jsou ty tehotny ze vseho tak vypleskly :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 09:57

@Ernais dekuju za reakci a osobni zkusenost :srdce:
Kazdej je holt nejakej :) Nikdy nevite proc ten clovek takovej je. Nevite co si kdo zazil, holt nekdo je silnejsi a nekdo slabsi povahy, tak to proste je. A nekoho semele zivot. Nemuze byt kazdej stejnej ;)
Jsem moc rada za vasi zkusenost a reakci, uklidnilo me to :) diky

• Citovat
  • Upravit
2200
15.8.22 11:50

@Ernais já popravdě byla taky relativně no stress do doby, než jsem se dostala v těhotenství na genetiku a začalo vyplňování papíru, osobní konzultace ohledně snad všeho s čim jsem se setkala v těhotenství a jak dlouho atd. Popravdě potom, co jsem odtamtud vylezla jsem se bála pomalu i nadechnout. :mrgreen:
A moje zubařka říkala, že má trauma z toho, až bude těhotná, jelikož po tom co ví o vývoji plodu se diví, že lidstvo vůbec žije. :mrgreen:

Jinak zakladatelko, každý výrobek má technický list. Tam si můžeš přečíst co a jak. Nikdo ti tady bohužel neřekne co je a co není bezpečné a v jaké míře. :nevim:
A každý člověk vydrží jinak. :nevim: Třeba když můj manžel silikonoval, tak mě z toho taky bolela hlava. :nevim: A doktor nám říkal, že když už člověka z toho bolí hlava, je to spatne. Jenže to tě může bolet i hlava z parfému. Víš jak. :nevim:
Hele ale víš co. I nový nábytek se nemá pořizovat v těhotenství, kvůli lepidlům, těkavym látkám, formaldehydu atd. A neznám žádnou těhotnou, co by domu s chlapem nekoupili nový nábytek. Takže asi tak. :mrgreen:
Takže vyvetrej, nebo jdi ven a buď v klidu koupelnu zavri adej nějaké odvětrávání. Silikon ještě bude pár dní smrdet. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 13:13

@Ťarbík01 tys byla taky tehotna, kdyz manzel silikonoval? O tom nabytku jsem neslysela. Nastesti 😂 fakt z toho aby se clovek pak uz zblaznil.
Jinak chapu tvoji zubarku a souhlasim, zdravotnici jsou vetsinou nejvic vystresovany, protoze vi, co vsechno se muze posrat.

• Citovat
  • Upravit
42320
15.8.22 13:25
@Anonymní píše:
@Ťarbík01 tys byla taky tehotna, kdyz manzel silikonoval? O tom nabytku jsem neslysela. Nastesti 😂 fakt z toho aby se clovek pak uz zblaznil.
Jinak chapu tvoji zubarku a souhlasim, zdravotnici jsou vetsinou nejvic vystresovany, protoze vi, co vsechno se muze posrat.

Ten smrad, co se z toho uvolňuje je ocet (ocet=acetát). Když můžeš ocet jíst, to, že jsi ho dýchala taky asi nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.8.22 13:27
@Anonymní píše:

Chtěl silikonovat během těhotenství a měl smůlu, jelikož jsem mu to utla. Jelikož silikonoval kolem dřezu v kuchyni ještě před těhotenstvím a smrdelo to děsně několik dní. Takže představa, že mi bude smrdet pod nos zase na několik dní a ještě v těhotenství, tak to fakt ne. A přečetla jsem si technicky list a varovné znaky na silikonu co chtěl použít a byl to sajrajt. Nemělo se to ani vdechovat atd. Takže to fakt není něco, co bych chtěla dýchat několik dní doma. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
15.8.22 13:42

@Havlova Já nejsem chemik l, takže nedokazi říct. Ale jsou různé druhy silikonu. A třeba ten co chtěl použít můj muž, tak se nesměl vdechovat. I tam jasně bylo varování a následky. Chápu že varování jména všem a člověk by nesměl nic. Ale na tom našem byl konkrétní znak a i varování.
Ale když jsem projížděla jiné silikony, tak složení bylo dosti různé. Takže je fakt, že třeba to co chtěl použít manžel, tak mohl být sajrajt a X jiných může být ok.
Když jsme volali na toxikologickou linku, kvůli jiným věcem, ne ohledně silikonu, tak chtěli konkrétně vědět o co šlo. A chtěli složení. A tak jsme se bavili a říkali že stejná věc může mít dosti odlišné složení. Takže to paní hledala podle technického listu. A právě mi pak radila, že je dobré si vyhledat technický list, pokud to jde a podle toho člověk dost sám zjistí. Takže nám poradila jak naložit s chemikálií, jak očistit zasazena místa a co a jak dál.
A vím že říkala že třeba s barvama, redidlem, chemikáliema se má větrat. Jen výjimka je u rtuti. Což k ji se člověk jen tak nedostane a starý rtutovy teploměr už moc lidí nemá. A třeba autobaterie, která vytéká snad dneska lidi neskladuji doma a hned odvezou jako nebezpečny odpad. Jelikož to mi třeba paní taky uvedla na toxikologicke lince, že dost lidí neví, že vytekajici autobaterie není sranda a že dost lidí je no stress a že už případu pár zažili.
No to je už úplně z jiného soudku. :mrgreen:
Jen když chlap doma chce něco dělat, tak si to už hlídám. :mrgreen: Vždycky si přečtu co a jak a vždy se dá nakoupit lepší náhrada. Kontketne jeho vybraný silikon byl fakt sajrajt. :mrgreen: A mohl vybrat lépe. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42320
15.8.22 14:07
@Ťarbík01 píše:
@Havlova Já nejsem chemik l, takže nedokazi říct. Ale jsou různé druhy silikonu. A třeba ten co chtěl použít můj muž, tak se nesměl vdechovat. I tam jasně bylo varování a následky. Chápu že varování jména všem a člověk by nesměl nic. Ale na tom našem byl konkrétní znak a i varování.
Ale když jsem projížděla jiné silikony, tak složení bylo dosti různé. Takže je fakt, že třeba to co chtěl použít manžel, tak mohl být sajrajt a X jiných může být ok.
Když jsme volali na toxikologickou linku, kvůli jiným věcem, ne ohledně silikonu, tak chtěli konkrétně vědět o co šlo. A chtěli složení. A tak jsme se bavili a říkali že stejná věc může mít dosti odlišné složení. Takže to paní hledala podle technického listu. A právě mi pak radila, že je dobré si vyhledat technický list, pokud to jde a podle toho člověk dost sám zjistí. Takže nám poradila jak naložit s chemikálií, jak očistit zasazena místa a co a jak dál.
A vím že říkala že třeba s barvama, redidlem, chemikáliema se má větrat. Jen výjimka je u rtuti. Což k ji se člověk jen tak nedostane a starý rtutovy teploměr už moc lidí nemá. A třeba autobaterie, která vytéká snad dneska lidi neskladuji doma a hned odvezou jako nebezpečny odpad. Jelikož to mi třeba paní taky uvedla na toxikologicke lince, že dost lidí neví, že vytekajici autobaterie není sranda a že dost lidí je no stress a že už případu pár zažili.
No to je už úplně z jiného soudku. :mrgreen:
Jen když chlap doma chce něco dělat, tak si to už hlídám. :mrgreen: Vždycky si přečtu co a jak a vždy se dá nakoupit lepší náhrada. Kontketne jeho vybraný silikon byl fakt sajrajt. :mrgreen: A mohl vybrat lépe. :mrgreen:

To chápu, ale acetatový je právě s kyselinou octovou. Smrdí jak pes, ale jinak žádná hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 14:10

@Ťarbík01 dekuju, tak jsem si to nasla podle toho cos psala. No, neni to zadna prca se toho nadejchat. Popisovali tam presne to co mi bylo - nevolnost, zvraceni, bolesti hlavy a horsi.Ja mela jen ty prvni tri. Na obalu zadny varovani nepisou. No, kez bych vedela, ze se to manzel chysta delat, taky bych mu to zatrhla. Teda mozna. Nevim jestli by me to napadlo, kdyz to neni ani na obalu napsany. Tak snad to dopadne i pres to nakonec dobre. No jo no, jsme holt pitomy. Jsi to mela hezky vychytany v tehotenstvi :) je fajn, zes to dokazala vsechno ohlidat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.22 14:15

@Havlova asi je taky otazka jak moc se nadejchas. Kyselina octova neni zadna prca (jsem nasla) i kdyz to zni neskodne. Ale porad doufam, ze mas pravdu a je to i tak v pohode. Ale teda jsme pitomy no, uznavam. Priste holt vic zjistovat predem. 🤦🏼‍♀️ Diky za vase komentare

• Citovat
  • Upravit
42320
15.8.22 14:18
@Anonymní píše:
@Havlova asi je taky otazka jak moc se nadejchas. Kyselina octova neni zadna prca (jsem nasla) i kdyz to zni neskodne. Ale porad doufam, ze mas pravdu a je to i tak v pohode. Ale teda jsme pitomy no, uznavam. Priste holt vic zjistovat predem. 🤦🏼‍♀️ Diky za vase komentare

Když to můžeš sníst a nic se ti nestane? Dokonce každá buňka lidského těla obsahuje kyselinu octovou. Pořádně větrej a nepanikař, to škodí mnohem víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
15.8.22 14:31
@Anonymní píše:

Hele fakt klid, mimino v brise zvladne bez ujmy fakt ledacos, ta priroda zas neni uplne blba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.22 18:05

@Havlova @Ernais snad mate pravdu. Diky :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat