Hodně bolavý a problematický zub

12735
31.1.10 19:34

Ach ta bolest

Ahoj holky mám takový dotaz. Před dvěma lety jsem vyměnila zubařku, protože jsem s ní měla problémy. Nová paní zubařka po ní spravila pár zubů. Spravila mi i 6 vlevo na hoře, byla tam špatná plomba lítala v zubu a tak mi rozdráždila nerv. Zubařka tam dala vložku an uklidnění za 14 dní jsem šla zub dodělat a myslela jsem že umřu na křesle jak to ještě více bolelo a od té doby co jdu k zbuařce vždy je na zubu kaz. Teď jsem tam byla v prosinci a musela plombu vytáhnout byly tam tři kazy. Zuby si čisím o to žádná používám i speciální pasty. Kaziovst mám bohužel prý dědičnou ze zubaře mám hrůzu proto zuby šmidlím jak urvaná. No abych se dostala k hlavnímu problému. Zub mě bolí nadále tak, že když se ho dotknu prstem nebo čímkoli jiným bolest hrozná. Je citlivý akorát na studené jinak v pohodě ale na skus je to hrůza. Proto na tu stranu ani nekoušu. Dneska jsem se rozhodla jít znovu k zubaři. Chci si nechat zub buď vytrhnout nebo vytahnout nerv. Ještě chci dodat že mi dělala rentgen a kaz tam opravdu žádný už není. A taky se mi tam kus zubu odlomit. Chci se zeptat jestli nevíte, jestli si můžu říct o vytáhnutí nervu. Prostě se objednat s tím, že mi to vytáhne ten nerv. A taky jeslti s tím neměl někdo podobné zkušenosti. Jsem už na nervy celé těhotenství jsem chodila k zubaři byla jsem tam 8krát a od té doby už dvakrát a to má malá 7 měsíců. Opravdu bych chtěla mít aspon půl roku čas. Díky moc za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
354
31.1.10 21:21

Ahoj, asi moc neporadím, ale každopádně tuším, jak se asi cítíš. Zažila jsem něco podobného. Byla jsem s jedním zubem na ošetření celkem 11× :roll: . Zubařka mi dokonce nerv vytáhla a stejně zub pořád na skus bolel, RTG byl taky bez nálezu. Zubařka z toho byla vykulená, že to ještě nezažila, že tam nemá co bolet, ale naštěstí mi věřila. Zkoušela různé provizorní plomby, nechávala zub úplně otevřený, čistila, nic nepomáhalo. Byla jsem z toho hrozně vyčerpaná (bolest a návštěvy zubařky) a tak jsem ji poprosila, aby zub vytrhla, že vidím, že se snaží, ale že už takhle dál nemůžu. Tak řekla, že ten zub zavře obyč. amalgámem a jestli bude bolet, ať přijdu další den, že mi ho vytrhne. Světe div se, zub se asi lekl a přestal bolet a od té doby o něm nevím. :nevim: Zubařka se divila, ale byla ráda, že máme pokoj :wink: . Jinak mám zuby taky bídné, taky dáno geneticky. Ale je pravda, že mi nový zubař (přestěhovali jsme se) většinu zubů převrtal, protože dle RTG byly pod většinou plomb kazy (pozůstatek školních zubařek :evil: ) a poslední 2 roky mám docela pokoj.
Moc držím palce, ať máš brzy klid. Zuby jsou prevíti - taky dětem neodpustím jediné čištění a když se moc brání, otvírám vlastní pusu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.