Poprvé k zubařce

220
29.1.10 07:58

Poprvé k zubařce

Ahojky holky,
Chci se zeptat,mám ročního syna jestli s ním mám jít na roční prohlídku k zubařce…ve zdravotní prukazce máme taky zubní prukaz a máme tam první prohlídku v roce…
Máme sice zubu dost asi 12 a leze nám další dole,ale nedokážu si představit jak by jsme ho donutily mít otevřenou pusu,už jenom když mu chci kouknout na zoubky jestli mu lezou tak se nenechá odemě natož od dokotrky…
Chci se zeptat jesli jste byli a nebo jestli ne tak v kolikati popvé???
Dík moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1030
29.1.10 08:05

ahojky Petko,se přiznám,že s Viki jsem šla až asi v roce a půl :oops: ,byla to malá vztekající holčička,ale u zubařky se chovala pěkně,pusinu otevřela-p.zub. k ní hezky mluvila,ukázala ji nástroje,jak se lesknou a tak a slíbila obrázek a vše proběhlo v klidu.
S Valinkou jsem šla dřív-v necelém roce,měla už dost zubů,tak když šla Viki na preventivku,chňapla jsem i Val.taky v pohodě :palec:
Zubařka mi pak říkala,že se má v tom roce přijít,kvůli prevenci,tak se neboj,dětské zubařky vědí,jak na ty malé lumpíky :kytka:
Přeji klidnou prohlídku :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.1.10 08:07

švagrová byla s dvojčaty na roce, ale je fakt, že ona má kluky asi z jiného světa, protože na požádání udělají snad vše, včetně otevření papulky. Nechápu :nevim:
Asi bych zkusila zubaři zavolat, optat se ho, zda je opravdu nutné na roce přijít a vysvětlit mu „ochotu spolupracovat“ u tvého dítka. Je možné, že si na to troufne a pozve si vás. Stejně ta první prohlídka není o tom,aby prolezl zub po zubu jestli nemá pidi kazík, ale asi spíš jestli zoubky nerostou křivě, nejsou třeba posunuté někam jinam apod. Ale nemám konkrétní zkušenost, teprv nás to čeká, tak jen hádám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7858
29.1.10 08:29

Já jsem se ptala svojí zubařky, jestli k ní můžu zaregistrovat i Matyse a přijít…a ona na to, že děti sice bere, ale že to do cca 3 let nemá cenu, že se toho s nima stejně moc nepořídí…prostě ať s ním přijdu kolem toho třetího roku :nevim:

Vzhledem k tomu, jaké je situace se zubaři a dětskými zvlášť, tak to asi jinak řešit nebudu a počkám. Ta naše zubařka je moc hodná a příjemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
29.1.10 08:32

Nevím do které diskuze ti napsat… :mrgreen:
Přesně jak už někdo psal, v roce to není o kontrole zubů, ale o tom, že se dítě začne brát pravidelně na prohlídky, aby se v budoucnu nebálo. My šli poprvý až v roce a půl a přesně - zubařka povozila nahoru a dolu, rozsvítila „sluníčko“, nechala ho prolízt ordinaci a pozotvírat šuplíky (měli jsme zrovna šuplíkový období :mrgreen: ), zkusila kouknout do pusinky, ale moc to nešlo, nenutila, netlačila… další kontrola klidně dřív než za půl roku, aby si dítko zvykalo, v roce a půl si dítě nepamatuje, že v roce někde bylo… A poprvý, kdy návštěva zubaře měla smysl, bylo tak ve 2,5 letech, to už si hezky sednul, otevřel, řekl jak si hezky čistí zoubky, a nechal dokonce zubařku prohlídnou mu zuby zrcátkem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
29.1.10 10:43

My jsme byli poprvé v půl roce - zubařka říkala, že ho mám vzít s sebou, jak půjdu já - právě na zvyknutí na prostředí. Nakonec se akorát vyptala, kolik má zubů (neměl), zaregistrovala si ho a dostali jsme prsťáček. Do pusy mu prý mrkne příště (jsem na to teda též zvědavá :roll: , ale určitě ho vezmu s sebou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
29.1.10 10:44

My byli asi v 11 měsících, Ondra taky není úplně spolupracující dítě, ale říkala jsem si, že když tu pusu neotevře, taky se nic nestane :). Zubařka na něj mluvila a ukazovala mu hračky, on pusu na chvíli otevřel, jen koukla, jak má rostlé zoubky, vysvětlila, jak na čištění a to bylo všechno, určitě se takovému dítěti nesnaží držet pusu otevřenou a kontrolovat kazy, neboj :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7926
29.1.10 10:55

My byli prvně teď v roce, malej mi seděl na klíně na křesle, setřička držela otevřenou pusu a zubařka jen spočítala zuby..nic víc se s těma prckama neudělá, ale asi je hlavní to, aby na to byli od mala zvýklí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
29.1.10 11:07

ahojky my od roka chodíme každý půl rok aby si malej zvyknul ted jsem byli potřetí a až ted otevřel malý pusinku pořádně předtím jen na chvilku ale ztubařka ho nenutila hlavně prý aby si zvyknul a nebál se,učila sjem ho že půjdem k paní která mu jen zkontroluje zoubky a učila sjem ho aby dělal áá a jde to no:)dsržím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
30.1.10 11:00

Ahoj, my jsme šly poprvé k zubařce v 15-ti měsících. Čekala jsem na jaro, abych ji tam nemusela svlíkat a oblíkat 8-) Zubařka ani nečekala, že by Teri otevřela pusu a nechala ji podívat, takže spíš letmo spočítala zuby, mě poradila, čím a jak čistit. Na podzim jsme byly na kontrole, a to už zubařka použila fígl - zacpala dceři nos a ta otevřela pusu :-D - takže to celé proběhlo bez řevu a bez rvačky :dance: V obou případech jsem si ji mohla nechat na klíně …

Já myslím, že doktoři od takhle malých dětí ani velkou spolupráci neočekávají :wink: Neboj, určitě too zvládnete! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.