Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, ráda bych se Vás zeptala jestli vás některou taky trápí nachlazení? Já už s tím bojuju skoro 2 týden, nejdřív rýma, pak bolest hlavy, na to jsem brala Paralen na noc. Na rýmu večer Nasivin. No pak to na pár dní přešlo a teď je to tady nanovo
prozměnu mě bolí v krku, tak jsem dostala Bioparox, té rýmy se pořád nemůžu zbavit, je to už taková tak hnusná zatuhlá, tak špíchám aspoň Vincentkou. No a dnes se přidal kašel, tak mi v lékárně dali Stodal. Ach jo, začínám mít obavy o mimi, že se toho nachlazení nemůžu pořád zbavit. Copak máte na nachlazení vy? děkuju moc a ať se Vám bacily co nejvíc vyhnou ![]()
tak z toho si nic nejdělej, já mám kašel, že mám občas pocit, že mi mimi vyskočí z břicha. Ale co můžu, půl paralenu, pinosol, a jitrocelový sirup a i na ten se na mě v lékarně koukali jak na feťáka, když mě viděli s břichem. Jo a samozřejmě horký čaj s medem a s citronem a už čtrnáct dnů doufám, že to bude lepší ![]()
to jsem taky slyšela, ale upřímě zatím na to sbírám odvahu, nejsem si jistá co by to udělalo s mým žaludkem ![]()
žampion píše:
to jsem taky slyšela, ale upřímě zatím na to sbírám odvahu, nejsem si jistá co by to udělalo s mým žaludkem
nic,je to akorat sladky jak cecek, davam bud med,nebo jen cukr,kdyz med neni.
u nas to zabira fakt zazracne a docela rychle.
Za mě taky šťáva z cibule. Dva dny zpátky jsem bojovala s nachlazením ( rýma, kašel… ), trvalo to víc jak týden a šťáva společně s máslovým obkladem zabrala. Máslový obklad na hrudník - obal od másla, na to tenké plátky másla, plácnout na hrudník, na to šátek ( raději dva ) a převázat fášky. Není to moc příjemné, ale účinné, průdušky Ti pěkně odlehnou. Navíc jsem brala homeopatický lék Coryzalia, je ze stejné řady jako Stodal a je na rýmu a kašel.
Jsme na to hodně podobně jako ty. Chystám se k doktorce, tak doufám, že mi už něco dá, protože je to hrozné. Jinak mám septisan na bolest v krku, čaj s citronem a medem a spoustu kapesníků a hlavu nafouklou od rýmy.
Bezva, děkuju moc za radu! Ten obklad taky vyzkouším, za to nic nedám.
už bych se toho ráda zbavila, navíc příští pondělí jdu na krev a na TT, tak jen doufám, že to nachlazení výsledky neovlivní, i když nevím, jak to funguje ![]()
Chjo, to nachlazení je fakt protivný, že. Tak držím pěsti, ať se toho taky co nejdřív zbavíte ![]()
Ahojky, já byla nastydlá taky. Strašná rýma, bolest hlavy a kašel. Jsem ve 25tt. Prášků jsem se bála, takže jsem šla jen do kapek do nosu, protože jsem nemohla vůbec dýchat. První dva dhy jsem používala Muconasal a pak jsem střídala Pinosol s Vincentkou. Jinak jsem se potila, pila čaj s citronem a už je to dobrý. Přeji hodně zdravíčka. Hlavně mrňouskům v bříšku ![]()
ahojky, naštěstí mě teď nic neskolilo, ale na začátku těhu jo. na nachlazení mi nejvíc zabírá hoodně šípkového nebo bezového(květ, černý bez) čaje s medem a citronem, pinosol do nosu, na kašel jitrocelový sirup, na škrábání v krku septisan, na teplotu můžeš paralen a tuším i panadol. tu jsem neměla. a pak teplo a klid. takže navařit čaj, naládovat se povolenými léky, do postele a klid ![]()
Ahoj, já když se o mě něco pokouší, dám si rozpustný vitamín C. Většinou mi stačí tak 3-4 dny a jsem v pohodě. Jo a můžou ho těhotné i kojící maminky ![]()