Dlouho nevěděla o těhotenství

11
3.10.10 17:27

Dlouho nevěděla o těhotenství

Zdravím Vás milé dámy, ráda bych se zeptala, jestli nemá někdo podobnou zkušenost. Jsem těhotná a asi už trochu víc, protože cítím pohyby. K lékaři jsem objednána tento týden po neskutečných dvou týdnech čekání na volný termín. Evidentně nestihnu tripletest, odhaduji, že jsem tak 16 – 20 týden. Nevíte co se děje v tomto případě. Lékař mi také nebude mít z čeho vypočítat termín porodu, protože jsem to měla naposledy v únoru 2009 , pak se mi narodil v listopadu synek a skoro do teď jsem kojila.
Díky za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
3.10.10 17:39

TP se urci dle UTZ, tripple testy jsou nespolehlivy relikt dob minulych, taze neni o co stat. Zkratka te posle na velky utz a hotovo.
Nemyslim si, ze by to byla nejaka tragedie, kontroly u dr ti zdrave dite nezaruci. Bud rada, ze jsi na to prisla ted a ne az pri porodu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15430
3.10.10 17:39

Osobní zkušenost tedy nemám, ale kamarádce se stalo něco podobného. Neboj se, termín porodu ti doktor určí podle velikosti miminka při ultrazvuku, dneska už je to měření poměrně přesné. Jak to bude s testy to tedy nevím, to ti řekne doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
3.10.10 17:57

Já jsem na to přišla až v 11 tt a moje kamarádka až ve 30 tt- kdy porodila 8-o Neboj se ,určitě bude vše ok- doktor zjistí datum porodu z utz a bude to- moc gratuluji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.10.10 18:23

Vlastní zkušenost nemám, ale bude to jak píšou holky. Termín určí podle UTZ, pošlou tě na velký ultrazvuk a bude to :wink:

Mám známou, která zjistila 2. těhotenství až když měla pohyby. Její dcera před pár měsíci též zjistila těhotenství až v 6. měsíci. Do té doby měla taky normálně MS a žádné příznaky. Je to snad dědičné nebo co :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
3.10.10 18:38
enny3 píše: …a moje kamarádka až ve 30 tt- kdy porodila 8-o

Tedy to mě překvapuje 8-o Vážně je možné tak dlouho nevědět o těhotenství? Vždyť když naroste bříško skoro až pod prsy, tak to musí být jasné… :nevim: (Tím to nenapadám, jen se prostě podivuji, jak je možné si těhotenství všimnout až v okamžiku, když se rodí… :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stazie
3.10.10 19:12

Anteo někomu naroste bříško malé, že před porodem vypadá jako ve 4. měsíci :wink:

• Citovat
  • Upravit
žirafííí
3.10.10 19:25
Stazie píše:
Anteo někomu naroste bříško malé, že před porodem vypadá jako ve 4. měsíci :wink:

:palec: můj případ , kdybych neměla nevolnosti tak ani nvm že jsem těhotná ale těd už by mi byly divný ty pohyby v bříše :dance:

• Citovat
  • Upravit
9299
3.10.10 19:43

ahoj..

fakt neuvěřitelný že nekdo muže přijít že je v tom tak pozdě..Ja to věděla hned u obou děti…s zjitit těhotenství někde v 30tt se mi zdá neuvěřitelný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
3.10.10 20:04

Holky jako trošku přibrala,jako bříško měla pidi- alůe to třeba já taky,jako koukala jsem na ní asi týden před tím než porodila,to že necítila pohyby a měla menstruaci je taky divný,ale co,hlavně,že má zdravou holčičku, i když to musel být teda šok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
3.10.10 20:36

Taky mi teda přijde divný, že to někdo zjistí až když rodí…

Ale to, že na to přijde třeba v 5. nebo 6. měsíci asi možný je no. Vlastně znám tři takové případy :nevim: Jo a jeden je vlastně lahůdkovej, to bylo ještě když utz nebyl - v 6. měsíci zjistila že je těhotná a při porodu jí sdělili, že má dvojčata :mrgreen: Člověk by řekl, že to se může stát jen ve filmech :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
3.10.10 22:28

Kamarádka zjistila těhotenství u svých obou dětí po 3-4 měsících. Taky menstruovala. Dnes jsou zdravé, dospělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3209
19.10.10 13:58

moje maminka zjistila poslední těhu až na OBYČEJNÉ kontrole u dr. kdy si myslela, že má asi sníženou dělohu po nás po dětech, že chodila pořád čůrat a to jí sdělil, že je v 6. ěsíci… je silnější, takže na ní nic moc poznat nebylo a pohyby zaměnila s tím „že se asi moc nažrala“ :-D! Poslal ji v rychlosti na genetiku na odběr plodovky (bylo jí 38 let) a nic víc se neřešilo… takže věřím, že to jde :-D!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
19.10.10 19:11

Zdravím Vás, tak rozřešení situace je: k lékaři jsem dorazila ve 22 týdnu. Lékař s úsměvem pronesl větu: tak maminko bude to jako za starých časů, dřív také vyšetření nebyly. Takže mne čekají jen ultrazvuky, dle kterých je zatím vše v pořádku. Na jednu stranu je prima se probudit v půlce těhotensví, člověk se namá šanci tolik sledovat, na druhou stranu stres a strach z nezjištěných vývojových vad. Jo když se daří, tak se daří. termín porodu 12.2.2011

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
19.10.10 20:23

gratuluju a drzim pesti at je vse OK :palec: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí