Ach, ty hormony! Veselé historky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4275
10.12.12 21:00

@AnnaF no tak my máme zatím první dítě, takže jsem byla sice připravená teoreticky, ale prakticky mě nával hormonů opravdu doslova porazil! ale teď už vím co čekat a budu bojovat. to, jak se chovali v porodnici, vydírali mě mým dítětem, 3 dny jsem ho nesměla držet pokud nesedím, nesměl rozbalit ze zavinovačky, nesměla přebalit… a když sjem se lehce ohradila že je to moje dítě tak mě nepouštěly k němu na kojení :zed: mám z toho trauma doteď. byla jsem vyplašená, zmatená, šíleně zoufalá. porodila jsem, moje dítě bylo živé a (relativně) zdravé, ale já s ním nemohla být i když bylo jen pár metrů ode mne a to jen kvůli tomu, že sestry si chtěly vypít kafe (nechápu čím bych jim bránila, kdybych tam s malým byla. ba naopak by měli o jedno dítě, tzn. o 50%, na starost méně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
10.12.12 22:05
@sunnyho.motylek píše:
To je taky děsný, hlavně že už je to za námi, já co jsem slyšela za příběhy tak až budu rodit podruhý a nepujde to tak si vyřvu císaře, co jsem slyšela tak díky těmto porodum kolik dětí oživovaly atd

mamča mi dokonce vyprávěla, že když byla v porodnici ona, tak tam nechali jednu pani rodit přirozeně a to jí šel chlapeček napřed zadkem, ono je to sice hezký, ale né za každou cenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
11.12.12 09:29

@tehuzu No, ja u takovych filmu (pohadek) brecim bezne…bohuzel. Takze na hormony to hazet nemuzu :D Nejhorsi bylo, kdyz jsme se divali s pritelovou dcerou na Jak vycvicit draka. Brecela jsem od zacatku do konce a ta mala vubec. To jsem se fakt citila trapne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dobruška
11.12.12 11:05

To mě rozbrečela bežkařka Kateřina N. když vyhrála nějaký ten závod. Hlavně jak jí šla v cíli přivítat její dcera. To už je ale sedm let. Při druhém těhu mi bylo všechno jedno, ale po porodu mi stačilo opravdu málo. Úplná vlčice. Jak jsem viděla, že někde někomu ubližují, tedy hlavně dětem, tak buď nastalo slzavý údolí, a nebo záchvat zlosti. Teď čekám třetí miminko, jsme teprve na začátku, manžel je děsnej srandista, máme oba stejný smysl pro humor, ale teď mi je jako všechno líto. Cokoliv. Chudáci všichni moji blízcí. ;) Já už radši na zprávy nekoukám. To je pořád samý neštěstí. Zrovna nedávno jedna mrcha měla ublížit svému miminku. Jó, to bych brečela.

• Citovat
  • Upravit
581
11.12.12 11:05
@ANEBjája píše:
@AnnaF no tak my máme zatím první dítě, takže jsem byla sice připravená teoreticky, ale prakticky mě nával hormonů opravdu doslova porazil! ale teď už vím co čekat a budu bojovat. to, jak se chovali v porodnici, vydírali mě mým dítětem, 3 dny jsem ho nesměla držet pokud nesedím, nesměl rozbalit ze zavinovačky, nesměla přebalit… a když sjem se lehce ohradila že je to moje dítě tak mě nepouštěly k němu na kojení :zed: mám z toho trauma doteď. byla jsem vyplašená, zmatená, šíleně zoufalá. porodila jsem, moje dítě bylo živé a (relativně) zdravé, ale já s ním nemohla být i když bylo jen pár metrů ode mne a to jen kvůli tomu, že sestry si chtěly vypít kafe (nechápu čím bych jim bránila, kdybych tam s malým byla. ba naopak by měli o jedno dítě, tzn. o 50%, na starost méně)

Kde jsi rodila? Tohle je docela děsivý, já měla spíš opak, poprvý jsem vstala po císaři, sotva jsem lezla a už mi prdli malou na pokoj, ať se staram, to bylo docela psycho, měla jsem co dělat, abych vůbec udržela tělo zvedlý a co teprv držet do toho dítě, vždycky jsem se modlila, aby mi malá nespadla a abych s ní nespadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
11.12.12 11:09

@ANEBjája : No to je tedy husty. Pocitam, ze to nebylo pred 30-ti lety…netusila jsem, ze podobny veci jeste existujou. Ja jsem z tehle duvodu peclive volila porodnici a nebudu rodit v te nejbliz, ale v te, ke ktere mam duveru, mimo jine proto, ze je to porodnice lidske velikosti (800 porodu rocne), ze v ni praktikuji prirozene porody a ze v ramci bezpecnosti respektuji prani matek atd. atd. No, on to sice clovek vsechno dopredu neosefuje, stejne nakonec mozna bude rodit predcasne nebo cisarem, ale prijde mi dulezity jit nekam, kde to nejde jako na bezicim pase a kde to neni a priori vsechno vleze a „protoze se to tak dela“. V zivote jsem diky svoji praci videla par porodnic a musim rict, ze rozdil v pristupu je velikansky.

No, ale to jsme odbocily od veselych historek, jak rikam, brecet jako zelva mi jde vyborne uz ted, muj muz zrovna vcera videl v televizi nejakej porad, kde brecela nejaka tehotna a rika mi: „Ty jo, tehotny, vono to breci fakt vsude a v jednom kuse.“ No, tak aspon ten vidi, ze je to tak i v televizi :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
11.12.12 11:36

@mařenkaa brno, milosrdní, nejmenší brněnská porodnice. denní směna mi zakázala po císaři dokonce i vstát, že smím až ráno, i když jsem se cítila dobře. jakmile nastoupila noční najednou nebyl problém aby mi pomohla vstát. jako byl to akutní císař, já jsem posera na bolest, ale ono to nějak fungovalo, ty hormony, takže jsem nechtěla ani nic na bolest, šlo to i bez toho a po 52 hodinách jsem šla domů (na revers abych mohla jezdit za malým do nemocnice). navíc jsem měla nadstandart, takže by tam byl s mnou manžel, kdyby jsme prcka měli u sebe

@AnnaF ne není to 30 let, bylo to letos v červenci

já se snad už konečně odhodlám ten deníček sepsat, aby to nebylo tak vytrhnaé z konceptu (ale onot o jako celek působí spíš hůř :? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
11.12.12 14:07

Tak abych ta naše tramuata z porodnic trochu odlehčila, teď mě napadla veselá historka. Mám 18 měsíčního synka a už jsem tak zblblá z dětských hraček, že když jsme se nedávno s manželem bavili o připojení vagónů u vlaku, tak jsem zcela vážně pronesla, že jsou zaháknutý velkým magnetem. Tak mi chudák vysvětlil, že to jsou jen nárazníky a že připojení je přes ocelová lana a háky :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
11.12.12 14:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
11.12.12 14:32

@Cmochy No aspoň to můžu svádět na těhotenskou demenci, ale co za 2 měsíce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
11.12.12 15:00
@MartinaIrena píše:
@Cmochy No aspoň to můžu svádět na těhotenskou demenci, ale co za 2 měsíce :nevim:

Laktační psychóza… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25128
11.12.12 15:03

@Cmochy A jo! Tak dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
11.12.12 22:18

Jinak jsem brečala u reklamy na Niveu a samozdřejmě na prg na tu olympiádu jak ty děti rostly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
11.12.12 23:01

Jezis teda jak to tak ctu, tak me ceka asi peknej mazec :lol: Nestimuluju, netehotnim, ale rvu jako krava furt! Reklamy: vanocni Ikea, no jiste, ted jsem videla reklamu na Whiskas, jak tam tu cicu od snehu susej tim rucnikem a muckaj pod bradickou(aaaaaaaaach!..A nejhorsi? Reklama na Google „zivot je hledani“, jak si hleda studium v Parizi, kavarnu, kostel…a nakonec hleda „jak sestavit postylku“, boze, to je strasne zabijacky!!! :mrgreen:

A propo.. mate nekdo vypozorovane, ze cim vetsi citlivka pred tehu, tim vetsi otrok hormonu v tehu? 8o :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
384
12.12.12 09:46

Ahoj děvčata,

Musim se s Vámi podělit o svůj poslední hormonální zážitek :D

Včera jsem šla s přtelem na procházku a vypadl mi z pusy bombon, na který jsem měla strašnou chuť ale jak jsem mluvila tak mi prostě vypadl z pusy :D Celá hotová se slzami v očích jsem se podívala na přítele a ten mi přenechal ten jeho jinak bych asi udělala scénu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí