Reakce plodu na světlo

157
2.12.12 11:40

Reakce plodu na světlo

Ahoj nastávající maminky, mám k Vám tuto prosbičku: zkoušely jste přiblížit nějaký zdroj světla (např. baterku) k Vašemu bříšku a miminko na to zareagovalo? Četla jsem totiž, že mimča v bříšku na světlo reagují. Ale když jsem to zkusila já, tak mi přišlo, že malýmu je to dost jedno, že jsem k břichu dala baterku, nepřišlo mi, že by se za tím světlem nějak hnal… tak by mě právě zajímalo, jestli jste to zkoušely taky a s jakým výsledkem. Jsem dnes 38+0. Děkuji Vám všem za Vaše milé reakce a přeji krásná a zdravá miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
2.12.12 11:42

Zkoušela a nic, ale mně nereagoval ani na otřesy břicha, jeho nevzbudil kolikrát ani doktor na UTZ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.12.12 11:43

Tak to bys musela mit hooodne silnou baterku aby te prosvitila az do delohy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
2.12.12 11:46

Ne, ne… Godaiva má pravdu. Plod po 16. týdnu skutečně vnímá i světlo přes břicho. Stačí vystrčit ho třeba na slunce nebo posvítit baterkou. Dítě se prý snaží před ním schovat. Ale sama to ještě nemám vyzkoušené, jsem teprve ve 14 tt a poprvé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
2.12.12 11:47
@Babetta píše:
Ne, ne… Godaiva má pravdu. Plod po 16. týdnu skutečně vnímá i světlo přes břicho. Stačí vystrčit ho třeba na slunce nebo posvítit baterkou. Dítě se prý snaží před ním schovat. Ale sama to ještě nemám vyzkoušené, jsem teprve ve 14 tt a poprvé :)

tak si ykus prosvitit treba kuyi na ruce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
2.12.12 11:50

Tak pod mojí vrstvou tuku tam má tmu jak v pytli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
2.12.12 11:52

Citát z průvodce těhotenstvím:

V 15. týdnu těhotenství měří plod asi 10 cm a váží 40 – 50 gramů. V této době začíná proces osifikace neboli kostnatění – kostřička je již dobře vidět na rentgenu. Pokračuje růst těla, nohy ve vývinu začínají dohánět ruce. Dítě již reaguje na světlo. Pokud zamíříte prudkým proudem světla na břicho, plod se před ním bude snažit utéct.Tělo již zcela pokrývá lanugo, což jsou drobné jemné chloupky. Hlavičku zakrývá souvislý pás vlásků. Dítě má již i náznaky obočí a po stranách víček se objevují řasy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.12.12 11:53

Ja mam prave baterku docela silnou… a urcita prostupnost svetla do delohy je. Ale dik Babetto za reakci, ja myslela, ze mimi to svetlo ma vyhledavat, ale mas pravdu, ze se pred nim ma naopak schovat, ted se mi to vybavuje, ze jsem to cetla. Ale nejsem shopna rozeznat, jestli opravdu muj miminek pred svetlem „prcha“, nebo si rika „jen si posvit, mne je to ukradeny“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
804
2.12.12 11:56
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13772
2.12.12 11:56

@Godaiva on asi už v 38.tt nemá moc možností, kam se schovat :lol: Navíc má hlavu dolů a třeba otočenou dozadu a světlo už nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
2.12.12 11:58

V 38tt bych raději nesvítila nikam, ať ti opravdu neuteče a bum - máš ho otočeného koncem pánevním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.12.12 12:01
@AnastazieB píše:
@Godaiva on asi už v 38.tt nemá moc možností, kam se schovat :lol: Navíc má hlavu dolů a třeba otočenou dozadu a světlo už nevidí…
@AnastazieB píše:
@Godaiva on asi už v 38.tt nemá moc možností, kam se schovat :lol: Navíc má hlavu dolů a třeba otočenou dozadu a světlo už nevidí… [/qcitace]

AnastazieB, dik moc za odpoved, to mas pravdu, nas malej je fakt hlavou dolu a uz hodne v panvi, tak asi fakt uz vidi jenom tmu, no, mela jsem to zkusit driv, tak treba priste :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.12.12 12:06

Dekuji mockrat za Vase reakce, mejte se hezky, peknou nedeli. Ahoj a at se miminkum dari, jak nejlip muze. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
2.12.12 12:11
:mrgreen: :palec:
@Kapřík90 píše:
Tak pod mojí vrstvou tuku tam má tmu jak v pytli :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
2.12.12 12:35

Ahojte, mně se podařilo si v 36tt otočit miminko z polohy KP do polohy hlavičkou dolů. Ze zoufalství jsme zkusila jednu babskou radu a večer u Tv si svítila dolů na podbřišek baterkou, že dítko za světlem půjde, když doktoři tvrdili, že už se rozhodně neotočí. Za dva dny na kontrole už byl správně. Jedna moje známá - doktorka gynekoložka - si takhle mimčo otočila baterkou opakovaně, několikrát se jí vrátilo zpátky. Já měla baterku obyč, ona nějakou s červeným světlem a její malý má tohle světýlko prý do dneška hrozně rád. Obě jsme štíhlé, takže pokud nemáte 10 čísel tuku, to světlo projde. Takže potvrzuju, že na světlo miminka reagují, vnímají ho i v děloze, ale nějaké posvítím a bude se hned dít nějaká akce, to se mi nestávalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí