Ach ty horory - podivné věci okolo nich
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mě právě přijde, že horory v posledních pár letech stojí za starou belu…zrovna ten třetí druh nebo 3:15 zemřeš bylo pro mě osobně něco tak nudnýho a blbýho…Ten seriál, na kterej jsme dávala odkaz trošičku vybočuje z té nudy a šedi posledních let…
Jinak je to samozřejmě síla sugesce…člověk čučí na horor, bojí se, má nepříjemný pocity a po skončení pocity přetrvávají a tak si i vsugeruje, že se dějou „divný věci“…
I u těch „skutečných úmrtí“ u natáčení je jasný, že někde to byla jen reklama, aby se na film víc chodilo a nebo prostě náhoda..(viz. nemocná představitelka z poltergeista nebo pár úmrtí při natáčení vymýtače ďábla)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tuco Máš recht, opravdu u málokterého hororu můžu říct, že jsem se vážně bála nebo byla napjatá. On jeto asi i docela kumšt dokázat natočit skutečně kvalitní horor. ![]()
- Citovat
- Upravit
Ještě jedna podivná věc se mi stala…
![]()
To mi bylo asi 14 let a už v tu dobu jsem milovala horory a jednou jsem se v noci vzbudila a šla na záchod.
Jdu předsíní a najednou juknu do obýváku a přímo před televizí je černá siruleta, jak kdyby tam seděl nějaký chlap a ani se nehnul. Já v tu cvhvíli zbledla a na záchod jsem snad ani nedošla. Opravdu by se v tu chvíli krve ve mě nedořezalo.
Nevím kde se to ve mě vzalo, ale udělala jsem asi 2 kroky a v obýváku rosvítila.
Chudák náš Bobtail se hrabal v koši a výko od koše mu uvýzlo na krku a jen seděl před tou televizí a čekal až mu někdo pomůže s tím výkem
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yum-yum26 píše:
Naprostý souhlas..Jo a ten horor 3.15 zemřeš je natočený na motivy skutečných událostí, ne
![]()
Jo to byl původní the amityville horror, 3:15 je jen remake…prý se to stalo nějaké rodině, v baráku vydrželi měsíc snad a pak se na tom snažili vytřískat prachy…čert ví jak to bylo…tyhle věci vždycky táhli a táhnout budou a penízky se na tom taky dají nějaký vydělat…
Jo jo když nevíme jak to prodat tak se na obal frkne: na motivy skutečné události…
To už je dneska na každym druhym hororu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yum-yum26
Náhodou, podle mě je výborně natočený film Nezvaná..Tam opravdu jsi napjatá a ve finále film zkončí úplně jinak než si divák myslí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tuco Nezapomen ale, že slovní spojení na motivy, se dá fakt vyložit dost volně
. Moc tam asi z toho původního příběhu nezůstane ![]()
- Citovat
- Upravit
@yum-yum26
Tak se na něj zkus podívat.
celou dobu si divák myslí, že má film jasný konec, ale finále je úplně jiné a dost zaskočí a řekla bych že i děj je dost dobrý.
Opravdu se mi film moc líbil, ale na podruhé na něj koukat je už zbytečné, protože už tě nečeká to překvapení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yum-yum26 píše:
@Tuco Máš recht, opravdu u málokterého hororu můžu říct, že jsem se vážně bála nebo byla napjatá. On jeto asi i docela kumšt dokázat natočit skutečně kvalitní horor.
No hlavně už tu všechno bylo…těžko už vymyslet něco neokoukanýho a novýho v tomhle žánru…tak už se musí spolíhat jen na tu atmosféru…a když je atmosféra tak zas překombinujou snénář ve snaze o originalitu až je z toho kravina, kdy se člověk místo bání směje…zrovna ta Mama..ta má hezkou atmošku, ale ten konec je tak přiblblej, že to zkazilo celej dojem z filmu…
Já se těšim na tyhle filmy:
http://www.csfd.cz/…g-the/videa/?…
a předělávku starýho evil dead:
http://www.csfd.cz/…-duch/videa/?…
Ukázky vypadaj fakt skvěle, ale čert ví jak to dopadne jako celek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tuco
Ten druhý odkaz, není to něco podobného jako byl kdysy Duch lesa? tenkrát ten film i zakázali ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yum-yum26 píše:
@Tuco Nezapomen ale, že slovní spojení na motivy, se dá fakt vyložit dost volně. Moc tam asi z toho původního příběhu nezůstane
Jo jenže většina lidí o tom moc nepřemýšlí a automaticky si řekne hned, že to je podle skutečnosti…Já dělala ve videopůjčovně…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, horory jsou jen dokonalý manipulace s lidma.. za tím vším je náš mozek
já taky, když na něco čučim, tak najednou všechno slyšim a vidim…
dám ruku do ohně za to, že když si pustím 3:15 zemřeš tak se kolem tý 3 probudím… ale určitě to není tím, že mě probudil nějakej duch.. a všechno se dá reálně vysvětlit… já se 3 dny po sobě budila kolem 2. hodiny ráno a slyšela sem takový výdechy a chraptění - jako když umírá člověk, jestli jste někdo zažil…no tak sem vzbudila přítele, když sem to zase slyšela, on šel ke stoupačkám a zjistil, že takhle debilně chrápe soused nad náma
jsme jen hrozně oblbnutý.. opravdu
a když budu před spaním myslet na sovu ze 4.druhu a budu vyklepaná z toho, tak ji v noci určitě uvidim na parapetě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terezka24 Jo to je remake původního ducha lesa…nová a vylepšená verze:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tuco
Tak na to se taky podívám, až to bude možné. Slyšela jsem z vyprávění že Duch lesa, byl docela na tu dobu hnusný horor.
Prý ho zajázali, že působyl psychicky na lidi ![]()
Sice ho mám doma stáhlí, ale nějak mě neláká, asi to bude kvůli dabingu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit