Ach ty prachy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
58
1.9.06 17:46

ja rodicovsky prispevek plus stipendium na VS (5000), pritel taky stipko. obcas nejakej preklad. asi se do tech 15 taky vejdem, co? jedno mimi. takze socky? no jasne!! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
1.9.06 17:48

:D :D ahojky :D :D hlasovala jsem na 2 děti, příjmy do 20.000,– manža prac. manuálně a dělá přesčasy, já RD a jako „socka“ si připadám, protože rozdíl oproti RD a příjmu ze zam. je okolo 8.000,–, což je dost, ne??? Někdy se vyžít dá, někdy ne, podle toho, zda jsou větší nečekané výdaje, porucha auta, škola, oblečení, narozky, vánloce atd. Dlooooouho jsem se rozmýšlela , zda uživíme druhé dítě :wink: :wink: Mějte se všechny moc hezky ahojky I.

• Citovat
  • Upravit
1614
1.9.06 17:55

ahoj,sice mi přijde ,že fakt každá rodina má jiné životní útraty,ale.....
manža má čistý příjem kolem 18000,–.Já měla do května asi 15000,–.Jedno dítě.Výdaje na bydlení asi 8000,–.
Momentálně jsem na nemocenské,takže mám tak 9500,–.
Ze zbytku vyjdem akorát.Půjčky,hodně sportujem a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
1.9.06 18:00

Ahoooj,
no těžko se tu vybírá…myslim, že i 16.000 a 20.000 je dost rozdíl :wink:

Jinak u nás manžel zaměstnanec velké firmy cca 15.000 čistého já zdr.sestra na mateřské…3.600 rodičák :!

Druhej prcek na cestě a ted tak trochu vidina lepších časů alespon na 28 týdnů (mateřská) a pak snad vyšší rodičák… :lol:

Ale myslim, že to vůůbec nehraje roli v uvahách o druhém dítku…to prostě uživit musím, když ho chci!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1138
1.9.06 18:15

Alfi nedá mi to,

co je ti proboha do těch peněz? Je to tvůj problém, který si neumíš vyřešit. Je to tvá špatně položená otázka, která mě šíleně nasírá. Přijde mi to jako - sousedova koza je lepší. Ještě k tomu přidat, aby chcípla a je z toho typický český komplex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
1.9.06 18:18

alfie: urcite to byl prinos i pro nas ostatni a vubec mi nepripada, zes to tu dala z nejake zavisti nebo co. Me totiz opravdu pripadalo, ze vsichni kolem me maji to nejmoder. auto, drahy kocarek, dite ma milion hracek a vse drahe a znackove, nezavidel jsem jim, ale obcas mi prislo malyho lito, ze on tohle mit nikdy nebude. Ale zato ho mame hrozne moc radi a to je snad vic, nez nejaky hadry a vybavenej byt,ne? :o))…kazdopadne mi tahle anketa zvedla naladu, ze ne kazdy vydelava miliony :o)))..takze dik!!..a koho tahle anketa nasira, tak ji prece vubec nemusi cist,ne? :o)

• Citovat
  • Upravit
6545
1.9.06 18:32

Taky mi přijde řekněme trochu zvláštní tato diskuse, ale rozhodně nemam pocity co Linka a osobně si myslim, že se ani nemusela ozývat, nebo mohla napsat slušně - trošku mi to zavání rodinou.cz. Nic proti, ale když tu holky jednaj slušně, i tvůj koment by šel napsat slušně, nesprostě a přitom vyjádřit stejný obsah.
 G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
1.9.06 18:39

Ahoj, můj názor je takový, že kdo nechce, ať neodpovídá, každýmu to sedět nemusí. My čekáme druhý mimi a kdyby jsme se měli celý život ohlížet jenom na prachy, tak si to druhý nepořídíme. Pro mě je hlavní, že se máme rádi a že jsme zdravý. Alfie, nevím jestli jsem ti teda pomohla. S penězma vyjdem tak tak. Pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5251
1.9.06 18:54

Ahojky,

tak manžel má kolem 15000,–- čistého, já rodičák 3600,–-, platí alimenty na dvě děti z předchozího manželství, půjčky, telefony, splátku na byt, pojištění na malou a naše pojištění, pohonné hmoty.Jsme v hlubokém mínusu, snad bude od ledna trochu líp.
Neberu se jako socku, máme vlastní byt, auto, internet, ale vyskakovat si nemůžu.

Peťula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
1.9.06 19:02

Alfie, omlouvám se, ale já ti fakt nerozumím :oops:
Chceš zjistit, kde tě zaměstnají za nejvíc peněz?
Nebo chceš podnikat a nevíš v čem?
Chceš druhé dítě?
Nebo ne?
Když Ti tady někdo poradí, že nejvíc si vyděláš jako ekonomický analytik, tak ti to stejně nebude k ničemu, protože jsi zdravotní sestra.
A když Ti někdo poradí, že nejlépe se podniká jako majitel luxusního hotelu v centru Prahy, tak je to totéž.
Obě rady jsou Ti jako zdravotní sestře k ničemu.
Proběhly tady už diskuse o finančních situacích, mluvilo se tady o různých nápadech jak ušetřit.
Termín „SOCKA“ se mi nelíbí, nemám ho ráda. Protože je všechno relativní. Pro rodinu s měsíčním příjmem 200 000 korun jsem socka, ale pro rodinu žijící o podpoře jsem šíleně bohatá.
Promiň, ale málokdo z nás to má s dětmi jednoduché. Ani já si nemůžu nijak vyskakovat. Ale nedokážu nikomu závidět luxusní auto, vilu jako hrad a značkový kočár. Jsem spokojená s tím, co mám. Hlavně, že mám zdravé dítě, pohodové manželství, fajn rodinu a přátele. A vážně nerozebírám, kolik kdo bere, kde ty prachy vzal a co si za ně pořídil. To je prostě každého věc.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
1.9.06 19:14

Kdo nechce at neodpovida.Myslim ze Alfie tim nemysli nic spatneho.My taky vyjdem tak tak,na rozhazovani nemame,ale pokud budu chtit druhe dite, tak ho taky uzivime.Musime!Sice nebude mit tolik veci a hracek a buhviceho,ale treba si bude vic vazit veci.Uz jsem si myslela ze tu jsem jedina socka:))Nezavidim druhym,kdyz maji vic penez,ale nemam rada kdyz nekdo rika socka a tak dava najevo podradnost chudsich lidi.V teto zemi je hodne rodin ktere ziji z minima a pritom pracuji a nevali se doma.Ne kazdy ma profesi pravnika,reditele banky apod.Je mi lito ze na tomto servru jsem nasla hodne nadavek na delniky a to me od tech lidi mrzi! :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
1.9.06 19:20

Petus - a to je to, co mě prostě mrzí. Přece nemůžu hodnotit lidi podle toho, jakou mají profesi nebo kolik mají peněz!!! A prostě mi smysl uniká. Já opravdu nevím, co tím vším Alfie chtěla říct. Pokud chce radu ohledně přivýdělku ............ vždyť to se tady řeší opakovaně. Ale chtít příjmy a k tomu profese ................. na mě je to prostě silné kafe. Na můj plat se neptají ani moji nejlepší přátelé a já se neptám jich. To je fakt hodně citlivé téma.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
1.9.06 20:11

IVCA-K …když je to na tebe silné kafe, tak se nevyjadřuj a neřeš to.....nevim proč se tak čertíte…Je přece každýho věc na co se ptá, stejně jako je každýho věc, zda odpoví a stejně je každýho věc, kde vzal na drahej kočár apod.....Každej chce bejt co nejvíc spokojenej, tak jako ty a když se chce ptát, tak mu to dopřej, třeba to někomu pomůže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
986
1.9.06 20:18

Kacula - k tomu právu se ptát snad patří i právo říct svůj názor, ne? Prostě jsem se na začátku zeptala, potom se k tomu vyjádřila ............nic víc, nic míň. Myslím, že celou diskusi se vyjadřuji slušně, nikoho neurážím. A tak jako mi zdůrazňuješ právo každého se zeptat, tak já tímto zdůrazňuji své právo se vyjádřit. Když chci, tak to prostě řeknu, když nechci, tak neřeknu.
 Ivča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2518
1.9.06 20:22

Manžel obraběč a předák na NC stroji - příjem 20000,–
Já zatím mateřská 11500,–Kč - asistentka ředitele (v únoru bude příjem menší :roll: ), ale musím jen podotknout, že jsme na peníze moc nekoukali, když jsme se rozhodovali, zda si pořídit miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat