Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@bartsch píše:
Mně je třeba líto je držet o hladu![]()
, lezou kolem misky nebo v ní dřepí a čekají, co spadne zeshora
![]()
V terárku mají bazének, ale vodu jim už teď dávám občas. Ony to ty potvory během noci vypijí a ráno je voda fuč
Raději rosím pravidelně a vlhkosti je až až. Koupu je hlavně sprchou - dám do sprcháče, pustím na ně spršku, hned jsou čilí a kroutí se ve vodě
Užívají si to.
a neutopí se ![]()
Ahojte…taky mám šneka
je mu přes rok a už má 14 cm…budeme mu teď pořizovat větší bydlení, tak jsem vás chtěla poprosit o inspiraci?
Edit. Inspiraci jako co mu tam vše dát? Z čeho máte bazének atd…dík ![]()
@Katy2 píše:
a neutopí se
Při sprchování se neutopí a v bazénku musí mít mít vody tak akorát, aby se právě neutopili. Na jídlo i na koupání mají skleněné misky.
@kessi22 Kameny, nejaky to drevo (koupit ve zveraci do vlhkyho prostredi, obyc plesnivi), kytky (treba ten lopatkovec, tomu to tam svedci), driv jsem davala mech. Nic jinyho nemam, nemam ani bazenky, ani misky na zradlo. ![]()
Ahoj všem, také jsem měla achatinu, minulý měsíc umřela, ale bylo jí něco mezi 5-6 lety, tak myslím, že už měla nárok…na fotce vážila cca 256 gramů, pak už moc nerostla…
@bartsch píše:
Při sprchování se neutopí a v bazénku musí mít mít vody tak akorát, aby se právě neutopili. Na jídlo i na koupání mají skleněné misky.
a jak velké ty misky? Já teda našla od máselničky, nebo jak se tomu říká, takovou kterou nepoužívám a jen tu ležela ladem ![]()
Já teda koupila tento box, snad jim chvíli vydrží, jak dlouho cca netušíte?
http://www.zbozi.cz/…arijni-23-l/
@Katy2 Zalezi, jak rychle ti porostou, oni radi lezou po stenach a strope a tohle je dost nizky. Ale stejne potrebujes zalozni box, kdyz cistis, takze se to hodi
Na zacatku jsem ti psala rozmery, mam v tom 3 retka a je to tak akorat.
Zatím máš malé drobky, tak misku klidně malou nebo jim to jídlo můžeš dát na nějaký pěkný plochý kámen. S bazénkem bych u takových malých šnečků ještě počkala, aby se neutopili
Jinak naši šneci měli v terárku různé kameny, různé tvary, druhy. Postupně jsem zjistila, že některé mají v oblibě (ty jsem jim tam nakonec nechala) a některé moc neprožívali, ty jsem dala pryč. Jako malí měli v oblibě prázdné šnečí ulity, vždycky do ní zvědavě zalezli, až pokud to šlo
. Pak zase vylezli - hráli si s nimi, teď už je to v dospělosti nezajímá ![]()
@asha píše:
@Katy2 Zalezi, jak rychle ti porostou, oni radi lezou po stenach a strope a tohle je dost nizky. Ale stejne potrebujes zalozni box, kdyz cistis, takze se to hodiNa zacatku jsem ti psala rozmery, mam v tom 3 retka a je to tak akorat.
Když čistím terárko, šneky osprchuji a pak je dám na hlídání dětem. Hrají si s nimi, hlavně syn ![]()
@kessi22 píše:
@Katy2 ten mám já a už musím koupit větší bydlení
hmm to jsi mě nepotěšila
Ale tak nevadí
Manžel prý udělá ![]()
@Courtney píše:
Ahoj, kdyby někdo chtěl daruji 6 šneků, mají cca půl roku.
hm škoda že jsi nenapsala včera ![]()