Šnek Achatina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
51750
11.8.14 15:12
@bartsch píše:
Mně je třeba líto je držet o hladu :think: :mrgreen:, lezou kolem misky nebo v ní dřepí a čekají, co spadne zeshora :( :mrgreen: V terárku mají bazének, ale vodu jim už teď dávám občas. Ony to ty potvory během noci vypijí a ráno je voda fuč :zed: Raději rosím pravidelně a vlhkosti je až až. Koupu je hlavně sprchou - dám do sprcháče, pustím na ně spršku, hned jsou čilí a kroutí se ve vodě :D Užívají si to.

a neutopí se :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
11.8.14 15:16

Ahojte…taky mám šneka :) je mu přes rok a už má 14 cm…budeme mu teď pořizovat větší bydlení, tak jsem vás chtěla poprosit o inspiraci?

Edit. Inspiraci jako co mu tam vše dát? Z čeho máte bazének atd…dík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.8.14 15:24
@Katy2 píše:
a neutopí se :D

Při sprchování se neutopí a v bazénku musí mít mít vody tak akorát, aby se právě neutopili. Na jídlo i na koupání mají skleněné misky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.8.14 15:31

@kessi22 Kameny, nejaky to drevo (koupit ve zveraci do vlhkyho prostredi, obyc plesnivi), kytky (treba ten lopatkovec, tomu to tam svedci), driv jsem davala mech. Nic jinyho nemam, nemam ani bazenky, ani misky na zradlo. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
11.8.14 15:32

Ahoj všem, také jsem měla achatinu, minulý měsíc umřela, ale bylo jí něco mezi 5-6 lety, tak myslím, že už měla nárok…na fotce vážila cca 256 gramů, pak už moc nerostla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
11.8.14 15:36

@asha děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.8.14 15:38
@bartsch píše:
Při sprchování se neutopí a v bazénku musí mít mít vody tak akorát, aby se právě neutopili. Na jídlo i na koupání mají skleněné misky.

a jak velké ty misky? Já teda našla od máselničky, nebo jak se tomu říká, takovou kterou nepoužívám a jen tu ležela ladem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.8.14 15:41

Já teda koupila tento box, snad jim chvíli vydrží, jak dlouho cca netušíte?
 http://www.zbozi.cz/…arijni-23-l/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
11.8.14 15:46

@Katy2 Zalezi, jak rychle ti porostou, oni radi lezou po stenach a strope a tohle je dost nizky. Ale stejne potrebujes zalozni box, kdyz cistis, takze se to hodi :) Na zacatku jsem ti psala rozmery, mam v tom 3 retka a je to tak akorat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
11.8.14 15:48

@Katy2 ten mám já a už musím koupit větší bydlení :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.8.14 15:50

Zatím máš malé drobky, tak misku klidně malou nebo jim to jídlo můžeš dát na nějaký pěkný plochý kámen. S bazénkem bych u takových malých šnečků ještě počkala, aby se neutopili :think: Jinak naši šneci měli v terárku různé kameny, různé tvary, druhy. Postupně jsem zjistila, že některé mají v oblibě (ty jsem jim tam nakonec nechala) a některé moc neprožívali, ty jsem dala pryč. Jako malí měli v oblibě prázdné šnečí ulity, vždycky do ní zvědavě zalezli, až pokud to šlo :mrgreen:. Pak zase vylezli - hráli si s nimi, teď už je to v dospělosti nezajímá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
11.8.14 15:52
@asha píše:
@Katy2 Zalezi, jak rychle ti porostou, oni radi lezou po stenach a strope a tohle je dost nizky. Ale stejne potrebujes zalozni box, kdyz cistis, takze se to hodi :) Na zacatku jsem ti psala rozmery, mam v tom 3 retka a je to tak akorat.

Když čistím terárko, šneky osprchuji a pak je dám na hlídání dětem. Hrají si s nimi, hlavně syn :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.8.14 16:03
@kessi22 píše:
@Katy2 ten mám já a už musím koupit větší bydlení :mrgreen:

hmm to jsi mě nepotěšila :D Ale tak nevadí :D Manžel prý udělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
11.8.14 16:28

Ahoj, kdyby někdo chtěl daruji 6 šneků, mají cca půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51750
11.8.14 16:34
@Courtney píše:
Ahoj, kdyby někdo chtěl daruji 6 šneků, mají cca půl roku.

hm škoda že jsi nenapsala včera :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný