Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Moji krasavci
Reticulata
Zatím jsou ještě malí
Už se těším až vyrostou ![]()
Holkýýýý S. O.S
![]()
Teď jsem si všimla, že jedna retikulata má cosi s ulitou
Stalo se vám to některé?
Tak to se mi nestalo
má dost sépiovky? Nemá tu ulitu moc křehkou?
@narrate píše:
Tak to se mi nestalomá dost sépiovky? Nemá tu ulitu moc křehkou?
Sépiovku mají furt. Stravu dávám rozmanitou… Už konečně začali jíst i jiné věci než jen okurku. Bazének na koupání mají taky furt. Mě právě přišlo, že má tu ulitu jako by naštíplou. Ale nikomu nespadl. Nebyli venku už tak týden. a všimla jsem si toho teď při čištění.
Hm, ale vypadá, že mu to zatím nevadí, tak snad bude v pohodě ![]()
@narrate píše:
Hm, ale vypadá, že mu to zatím nevadí, tak snad bude v pohodě
To asi nevadí, ale když to má v té růstové zóně, tak snad se mu to zlepší. ![]()
@Krasavicaa píše:
To asi nevadí, ale když to má v té růstové zóně, tak snad se mu to zlepší.
To je v pohode, nekdy se to stava. Ono se to casem zalepi.
Posledních 6 Achatin Reticulata, velikost ulity okolo 5-8 cm. A 2 malé, okolo 1 cm. Nechcete někdo zdarma po Praze nebo za poštovné…dokud ještě nemrzne. Ale možnost poslání poštou nebo předání až v listopadu. Poštou posílám formou do druhého dne.
Holky, pomoc, sklopila se mi miska s vodou. Sice sneci neplavou, ale podestylka je vlhká docela hodně a já tu nemám náhradní. Dá se něco dát jako nouzovka nebo to do zítřka, než koupím lignocel, vydrží?
@Amys píše:
Holky, pomoc, sklopila se mi miska s vodou. Sice sneci neplavou, ale podestylka je vlhká docela hodně a já tu nemám náhradní. Dá se něco dát jako nouzovka nebo to do zítřka, než koupím lignocel, vydrží?
„Vyždímej“ ji. Já když dávám nový lignocel, tak z něj stejně před nasypáním do terárka ještě vytlačím znovu vodu, aby nebyl moc mokrý.
Vyždímat, vydrží
. Já teda našim vodu nedávám, spíš je rosím a taky je koupeme pod tekoucí vodou, to mají moc rádi
.
Holky, já teda vodu do misky dávám
mám k dispozici nyní 11 mladých od hamillei, nechcete někdo prcky?
Taky jsem dávala vodu do misky, teď už ne. Pravidelně rosím a občas sprchuji. Máme už jenom jednoho - Lagunu
, ale dalšího už nechceme
. Nestíhala jsem vybírat vajíčka. Lagunka už se ani moc nechtěla koupat v „bazénku“ a vždy vodu vypila
Ale miluje sprchování
Teď je s dětmi na prázdninách u prarodičů
, dcera mi volala, že až se dnes odpoledne oteplí, dají ji ven do výběhu na trávu.
Achatiny albopicty albino body
Zítra budou
Ty si přeju už dlouho