Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tohle opravdu všechno ti šneci žerou? V odkazu je dole seznam abecední
http://www.zklece.estranky.cz/…culata_.html
Tak u nás taky asi budou na podzim nějaká vajíčka
Oni si ti šnečci nedají pokoj
Když je tak někdy pozoruji při namlouvání, musím říct, že jsou to velmi něžní tvorové
A hrozně rádi mají sprchování teplou vodu
Vždy když jim čistím jejich bydlení, dostanou koupel, jsou vždy nadšení ![]()
Žerou toho hodně, ale jsou také vybíraví
Každý preferuje něco
Jendnou za dlouhý čas jim přilepším piškotem, to pak k misce valí jak Turbo
Dřív chtěli občas vařené těstoviny, vařenou bramboru, teď se toho nedotknou
Dávám jim občas i rajče.
@Katy2 no ven asi jo, když tam nenakladou vajíčka, tyhle potvory kdyby se tu rozmnožili tak nás sežerou ![]()
Nikdy mě teda nenapadlo tahat je ven, jen bych měla strach, že tam sežerou nějakou poch***ou trávu a budu mít po šnekovi…
Snažte se je udržovat v čistotě, mě pak chytli nějakej hnus, smrděli, snažila jsem se je dát dohromady, ale nic nepomáhalo a chcíplí ty obří šneci jsou fakt hnusný, musel to odklízet přítel, fuj fuj fuj
z toho důvodu už jsem si nové nepořídila..
A jak bylo řečeno, pořiďte si dva, vejce budete mít tak jako tak, oplodní se sám, ale dva jsou spokojenější, jen je potřeba to fakt hlídat, já jsem třeba myslela, že snůška je pryč, ale nevšimla jsem si, že v druhém rohu je ještě jedna a likvidovat už vylíhnuté šnečky je teda humáč a nic pro cíťu jako jsem já ![]()
@Katy2 píše:
Tohle opravdu všechno ti šneci žerou? V odkazu je dole seznam abecední
http://www.zklece.estranky.cz/…culata_.html
oni jsou to potvory vybíravý u nás v podstatě fičela jen okurka… celoročně
když už byli dospělý tak jsem jim tam flákla normálně půl okurky a valili
jinak se spousty věcí ani nedotkli
občas jsem jim do mističky dala kočičí, nebo psí granule a to byl pak fičák ![]()
Jo a místo tý sépiovky doporučuju dolomit vápenitý, na tý sépiovce pak totiž dřepí furt, dolomit je prášek, kterej zamícháš do lignocelu
klidně hodně, osvědčilo se mi to víc než sépiovka
@bartsch píše:
Tak u nás taky asi budou na podzim nějaká vajíčkaOni si ti šnečci nedají pokoj
Když je tak někdy pozoruji při namlouvání, musím říct, že jsou to velmi něžní tvorové
A hrozně rádi mají sprchování teplou vodu
Vždy když jim čistím jejich bydlení, dostanou koupel, jsou vždy nadšení
a jak často se jim čistí to jejich bydlení? A ta koupel se provádí jak?
@Tynkycat ven myslím že si je jako vezme na chvíli na zahradu v nějaké krabičce, posadí na salát, on kousek ožere a půjde domů. ![]()
@Katy2 píše:
no řekla bych že to jsou ty retky, pak vyfotím.
Ještě dotaz, může se je vzít normálně ven? Pustit tchánovi do salátu
Jo, ale bacha, at ti nezdrhnou ![]()
@Katy2 no tak proč ne
salát byl u těch mých hodně oblíbený ![]()
Koupel jsem dělala tak, že jsem ho normálně vzala pod kohoutek na ruce, jen malej proud vody a oni se vždycky pod tím tak hezky kroutili
nějakej bazének jim můžeš udělat i v bedně až budou větší, aby se ti neutopili
@Tynkycat píše:
oni jsou to potvory vybíravý u nás v podstatě fičela jen okurka… celoročněkdyž už byli dospělý tak jsem jim tam flákla normálně půl okurky a valili
jinak se spousty věcí ani nedotkli
občas jsem jim do mističky dala kočičí, nebo psí granule a to byl pak fičák
Jo a místo tý sépiovky doporučuju dolomit vápenitý, na tý sépiovce pak totiž dřepí furt, dolomit je prášek, kterej zamícháš do lignoceluklidně hodně, osvědčilo se mi to víc než sépiovka
U nas se na sepiovce nedrepi
A to drceny jim moc neslo… Chce to vyzkouset, no…
@asha píše:
Jo, ale bacha, at ti nezdrhnou
no tak dítě si je musí hlídat, jestli jí zdrhnout tak uvidí ten fičák ![]()
@Katy2 píše:
a jak často se jim čistí to jejich bydlení? A ta koupel se provádí jak?
Nevim, hovnouse je dobry sbirat denne a pak zalezi, jestli budes mit musky, nebo ne. Kdyz se ty mrchy objevi, je treba to cistit castejs, jinak se hrozne mnozi.
Ja koupu jednoduse, dam sneka pod vodovod
To jsou pak fofry z boudy
Ale jen curek a vlaznou vodu ![]()
@Katy2 píše:
no tak dítě si je musí hlídat, jestli jí zdrhnout tak uvidí ten fičák
To pak uvidite ten ficak vsichni…teda pochybuju, ze by prezili ceskou zimu, ale lepsi nezkouset. ![]()
A ještě další dotaz, jídla mají mít pořád dostatek, nebo mají mít občas i prázdno? Zatím co jsme přišli tak furt žerou, asi mají hlad?
Jo a jsou fakt větší, budky mají tak 4 cm určitě. ![]()
@Katy2 píše:
A ještě další dotaz, jídla mají mít pořád dostatek, nebo mají mít občas i prázdno? Zatím co jsme přišli tak furt žerou, asi mají hlad?Jo a jsou fakt větší, budky mají tak 4 cm určitě.
Urcite prazdno. Mladata krm pravidelne, denne a zbytky rano vyndej, pokud jim nechas treba okurku porad, objevi se ty mrchy musky
Dospelaky krmim tak trikrat tydne, oni se jinak furt chteji mnozit
A to taky neni dobry, protoze muzou chcipnout vycerpanim.