Šnek Achatina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29730
22.10.13 09:44

@bartsch A jaky teda nakonec mate? Retka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30663
22.10.13 10:13
@asha píše:
Aha…no tak prvni snusku cekej az tak kolem roku :)

Chichi, a já už je hnala do rozmnožování. Chtěla jsem jim dopřát, nó :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.10.13 10:19
@laducha píše:
Chichi, a já už je hnala do rozmnožování. Chtěla jsem jim dopřát, nó :mrgreen:
:mrgreen: Tak to te brzo prejde :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.10.13 10:49
@asha píše:
@bartsch A jaky teda nakonec mate? Retka?

No, tak podle těch ulit, by to mohli být Retky :) Včera jsem poprvé viděla jednoho se koupat v tom jejich plivátku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
22.10.13 11:10

Před chvílí jsem šla dát šnekům a když sem otevřela víko tak sem si všimla, že tam mají dost mušek. V neděli se nám jich ukázalo celkem dost v kuchyni a nemohli jsme přijít na to, kde se vzaly. Včera když sem šla dát šnekům tak dobrý ale dneska už je měli v terárku kam se nejspíš dostali přes otvory na vzduch nebo já nevím. Tak sem jim šla vyměnit podestýlku ale nevím jestli tam nebude za chvilku zase přemuškováno. Nevíte někdo jak se toho zbavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.10.13 11:17

@Agi20
Toho se moc zbavit neda, chce to proste cistit a nenechavat tam dlouho zradlo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
22.10.13 15:25

Každý den dávám čerství. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
23.10.13 14:14

Já ty mušky denně luxuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
31.10.13 19:55

Prosím, nemáte někdo z Prahy či blízkého okolí na prodej / darování dva šnečky - miminka? My máme krásnou velkou retku, známému se včera moc líbila a chtěl by šneky pro své děti, tak bych mu chtěla udělat radost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.10.13 21:51

@aleesha Já rozdávám červencová mláďata Achatin reticulata. Chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
31.10.13 22:01
@klafina123 píše:
@aleesha Já rozdávám červencová mláďata Achatin reticulata. Chceš?

To už ale nejsou miminka… Ten náš je květnový a už je to takový obr :roll:. Chtěla bych, aby si mohli vypiplat ty malinké. Ono na to asi není uplně vhodné roční období :think: :( Takže děkuju, ale asi ne :) kdyžtak se ozvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
31.10.13 22:48

Já je nemám pod lampou, tak rostou pomaleji. mají asi 5 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
17.4.14 17:03

Ahojky,
tak jsem šla včera večer dát šnekům salát a když jsem se chystala nasypat ještě rozdrcený vajíčka tak jsem v akvárku našla převapení ve formě šnečích vajíček. Našla jsem tam vajíčka 3, nevím kolik jich tak bývá. Dneska jsem se šla mrknou znovu a vajíčko tam bylo vidět už jen jedno.Je možný že by šněk nějaký vajíčka třeba sežral nebo si je nějak schoval? Nemám s tím ještě žádné zkušenosti a tak by mě zajímalo jestli mám to vajíčko přemístit třeba zvlášť a nebo nechat v akvárku se šnekama. Máte s tím někdo zkušenosti? V květnu nebo v červnu ten šnek bude mít rok a je teda fakt velikánskej. Sestra má doma toho samého ze stejného odchovu a tak veliký není a vajíčka taky zatím neměl. Ještě by mě zajímalo jak dlouho tak trvá než se šnek vylíhne. Četla jsem na internetu že ne z každého vajíčka něco bude ale o tom jak dlouho to třeba bude trvat jsem se nikde nedočetla. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
17.4.14 21:11

@Agi20 Vetsinou jsou tyhle prvni prazdny, obzvlast, jestli je tam sam. Oni je zahrabavaji, bud najdes nejaky zahrabany a nebo jich bylo jen par, poprvy jich moc nebyva. Lihnou se zhruba po 14 dnech, ale pak jsou snecci jeste nejakou dobu zahrabany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
21.4.14 12:04

@asha Děkuji za odpověď. Já už je stejně nemám protože zmizely a nemohla jsem to najít. Tak jsem rovnou vyměnila podestýlku. Třeba se zadaří příště. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný