Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak už jsou dva kousky objednané
Nakonec po delším výběru zvítězil Achatina fulica, paní je dnes bude posílat
Tak do čtvrtka zařídím terárko. Už se na ně těšíme.
Co dáváte jako podestýlku, lignocel?
@bartsch píše:
Tak už jsou dva kousky objednanéNakonec po delším výběru zvítězil Achatina fulica, paní je dnes bude posílat
Tak do čtvrtka zařídím terárko. Už se na ně těšíme.
Co dáváte jako podestýlku, lignocel?
Jj, Lignocel, je dobry i kousek mechu, nejaky kytky, nutna je sepiovka…ale to urcite vis ![]()
@asha Včera odpoledne to byla celkem sranda. Čekala jsem na dceru, když byla na tréninku a byla tam taky maminka dceřiné kamarádky. Známe se už pár let a zavedla jsem jen tak okrajově řeč na to, že budeme mít šneky a ona se smála a říkala, že už pár měsíců dva mají
- Achatina achatina. Tak mi vyprávěla, co všechno žerou, co jim nejede atd.
Mech si vezmu na chalupě v lese, četla jsem, že je dobré ho v terárku mít
Zítra vše potřebné nakoupím a s dětmi pak doma upravím
My už máme doma malou páskovku. Zatím tedy necelý týden, syn si ji přivezl z chalupy. Zatím se jí daří
Ráno jsem šnečkovi dávala čerstvou snídani, spal přilepený na víku, jak jsem to otevřela a položila na stůl, vykouklo na mě jedno oko a chtěl chrnět dál, ale potřebovala jsem víko očistit, tak jsem ho přendala do terárka a tam pak rejdil.
Miluje okurky ![]()
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jaké rostliny jsou pro šneky vhodné k jídlu a mohu je dát do terária? omlouvám se jestli zde už otázka padla ale nepročítala jsem to celý. Jinak se chci zeptat jestli mi řeknete jaký druh šneků mám já?
Ten velký je starý cca 5.měsíců a ten malý má tak 3 měsíce. Prcek nám nechce moc růst.
Děkuji za odpověď ![]()
@Agi20 píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jaké rostliny jsou pro šneky vhodné k jídlu a mohu je dát do terária? omlouvám se jestli zde už otázka padla ale nepročítala jsem to celý. Jinak se chci zeptat jestli mi řeknete jaký druh šneků mám já?Ten velký je starý cca 5.měsíců a ten malý má tak 3 měsíce. Prcek nám nechce moc růst.Děkuji za odpověď
Ahoj,
snekum davam do terarka lopatkovec. Dalsi zkus najit na netu ![]()
Jsou to Retka (A. Reticulata), i kdyz to maly muze byt A. Immaculata, to poznas, az to trosku odroste.
Jé děkuji. Právě jsem sledovala, že oba ty šneci jsou dost rozlišný. Ten velkej má tělo o dost tmavší než ten malej. Navíc ten malej je lenoch.
Moc se mu nechce růst, když měl velkej cca 3.měsíce tak byl teda o dost větší. ![]()
@Agi20 píše:
Jé děkuji. Právě jsem sledovala, že oba ty šneci jsou dost rozlišný. Ten velkej má tělo o dost tmavší než ten malej. Navíc ten malej je lenoch.Moc se mu nechce růst, když měl velkej cca 3.měsíce tak byl teda o dost větší.
Hm, tak to bude ta Immaculata
Jsou taky choulostivejsi, tak pozor na nej. Ja mela tri, ale nevydrzely snad ani rok, stacilo omylem stahnout topeni a bylo… ![]()
@asha Tak to teda nevím
Já je mám v ložnici a nesnáším když se topí, takže tam mám vypnutý topení pořád. V ostatních místnostech se ale normálně topí tak je mám raději přemístit? Ale nějakou šilenou zimu v pokojí teda nemáme tak normálka. Jinak dívala jsem se na obrázek Immaculaty a máš pravdu je to immka. ![]()
@Agi20 Tak zkusit to muzes, ale nam jak sla teplota na 15, zabalil to i posledni… Bylo to teda omylem, manzel proste pred odjezdem na vikend stahnul topeni a nejak pri tom nemyslel ![]()
Ale jestli je linejsi, muze to byt i tim, ze je mu zima. Oni se pak zahrabavaji a muze se i zavickovat.
@asha Je pravda že zahrabanej je pořád a ráno jak jsem vstávala tak sem se dívala, že se ani jeden šnek od nedělního večera nepohnul z místa.
Jdu přidat na topení. ![]()
Máme Vašíka a Vojtíka, pořád čekám na snůšku a nic
V pokoji máme okolo 20 stupňů a zatím se nezahrabali. Nejradši mají salátové okurky a ledový salát.
Kromě šneků máme i tři potkany, Judase, Priesta a Freyu.
@laducha Dospeli sneci se uz nezahrabavaji. To uz by muselo byt jo zle
Jak jsou stary?
@asha Aha, mám co studovat ještě ![]()
Dostala jsem je začátkem června, jako úplné prťavce, takže okolo 5 měsíců.
Tak my už máme doma taky šnečky
… už tři týdny. Nakonec jich tedy máme víc - 6 kousků, ale tři poputují ještě do další rodiny
Teď mají velikost ulity 5 - 6 cm, zatím se na spaní zahrabávají, někteří už někdy ne, jak kdy. Ale teplotu v pokoji máme 21 - 23°C
Nicméně už to vypadá, že se konečně aklimatizovali v novém prostředí a jsou víc „komunikativnější“ a aktivnější. Dva už mají jméno - Karel a SnailBob
Ve žrádle vede samozřejmě okurek a salát. Včera si děti k večeru chvilku hrály s Karlem, dostal na ochutnání list z našich rostlinek chilli papriček, byl z toho úplně u vytržení, takovou rychlostí jsem šneka ještě neviděla něco spořádat
Asi to byla lahůdka ![]()
@laducha píše:
@asha Aha, mám co studovat ještě
Dostala jsem je začátkem června, jako úplné prťavce, takže okolo 5 měsíců.
Aha…no tak prvni snusku cekej az tak kolem roku ![]()