Šnek Achatina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
1.10.13 08:50

Tak už jsou dva kousky objednané :mrgreen: Nakonec po delším výběru zvítězil Achatina fulica, paní je dnes bude posílat ;) Tak do čtvrtka zařídím terárko. Už se na ně těšíme. ;) Co dáváte jako podestýlku, lignocel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
1.10.13 10:12
@bartsch píše:
Tak už jsou dva kousky objednané :mrgreen: Nakonec po delším výběru zvítězil Achatina fulica, paní je dnes bude posílat ;) Tak do čtvrtka zařídím terárko. Už se na ně těšíme. ;) Co dáváte jako podestýlku, lignocel?

Jj, Lignocel, je dobry i kousek mechu, nejaky kytky, nutna je sepiovka…ale to urcite vis :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
1.10.13 10:34

@asha Včera odpoledne to byla celkem sranda. Čekala jsem na dceru, když byla na tréninku a byla tam taky maminka dceřiné kamarádky. Známe se už pár let a zavedla jsem jen tak okrajově řeč na to, že budeme mít šneky a ona se smála a říkala, že už pár měsíců dva mají :mrgreen: - Achatina achatina. Tak mi vyprávěla, co všechno žerou, co jim nejede atd. :mrgreen: Mech si vezmu na chalupě v lese, četla jsem, že je dobré ho v terárku mít :think: Zítra vše potřebné nakoupím a s dětmi pak doma upravím ;) My už máme doma malou páskovku. Zatím tedy necelý týden, syn si ji přivezl z chalupy. Zatím se jí daří ;) Ráno jsem šnečkovi dávala čerstvou snídani, spal přilepený na víku, jak jsem to otevřela a položila na stůl, vykouklo na mě jedno oko a chtěl chrnět dál, ale potřebovala jsem víko očistit, tak jsem ho přendala do terárka a tam pak rejdil. :mrgreen: Miluje okurky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
20.10.13 18:59

Ahoj,
chtěla bych se zeptat jaké rostliny jsou pro šneky vhodné k jídlu a mohu je dát do terária? omlouvám se jestli zde už otázka padla ale nepročítala jsem to celý. Jinak se chci zeptat jestli mi řeknete jaký druh šneků mám já? :lol: Ten velký je starý cca 5.měsíců a ten malý má tak 3 měsíce. Prcek nám nechce moc růst.

Děkuji za odpověď :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
20.10.13 20:03
@Agi20 píše:
Ahoj,
chtěla bych se zeptat jaké rostliny jsou pro šneky vhodné k jídlu a mohu je dát do terária? omlouvám se jestli zde už otázka padla ale nepročítala jsem to celý. Jinak se chci zeptat jestli mi řeknete jaký druh šneků mám já? :lol: Ten velký je starý cca 5.měsíců a ten malý má tak 3 měsíce. Prcek nám nechce moc růst.Děkuji za odpověď :mavam:

Ahoj,
snekum davam do terarka lopatkovec. Dalsi zkus najit na netu :)
Jsou to Retka (A. Reticulata), i kdyz to maly muze byt A. Immaculata, to poznas, az to trosku odroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
21.10.13 10:14

Jé děkuji. Právě jsem sledovala, že oba ty šneci jsou dost rozlišný. Ten velkej má tělo o dost tmavší než ten malej. Navíc ten malej je lenoch. :lol: Moc se mu nechce růst, když měl velkej cca 3.měsíce tak byl teda o dost větší. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.13 12:49
@Agi20 píše:
Jé děkuji. Právě jsem sledovala, že oba ty šneci jsou dost rozlišný. Ten velkej má tělo o dost tmavší než ten malej. Navíc ten malej je lenoch. :lol: Moc se mu nechce růst, když měl velkej cca 3.měsíce tak byl teda o dost větší. :nevim:

Hm, tak to bude ta Immaculata :) Jsou taky choulostivejsi, tak pozor na nej. Ja mela tri, ale nevydrzely snad ani rok, stacilo omylem stahnout topeni a bylo… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
21.10.13 16:34

@asha Tak to teda nevím :lol: Já je mám v ložnici a nesnáším když se topí, takže tam mám vypnutý topení pořád. V ostatních místnostech se ale normálně topí tak je mám raději přemístit? Ale nějakou šilenou zimu v pokojí teda nemáme tak normálka. Jinak dívala jsem se na obrázek Immaculaty a máš pravdu je to immka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
21.10.13 18:04

@Agi20 Tak zkusit to muzes, ale nam jak sla teplota na 15, zabalil to i posledni… Bylo to teda omylem, manzel proste pred odjezdem na vikend stahnul topeni a nejak pri tom nemyslel :roll:
Ale jestli je linejsi, muze to byt i tim, ze je mu zima. Oni se pak zahrabavaji a muze se i zavickovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1005
22.10.13 08:47

@asha Je pravda že zahrabanej je pořád a ráno jak jsem vstávala tak sem se dívala, že se ani jeden šnek od nedělního večera nepohnul z místa. :think: Jdu přidat na topení. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.10.13 09:04

Máme Vašíka a Vojtíka, pořád čekám na snůšku a nic 8) V pokoji máme okolo 20 stupňů a zatím se nezahrabali. Nejradši mají salátové okurky a ledový salát.
Kromě šneků máme i tři potkany, Judase, Priesta a Freyu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.10.13 09:28

@laducha Dospeli sneci se uz nezahrabavaji. To uz by muselo byt jo zle :) Jak jsou stary?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
22.10.13 09:32

@asha Aha, mám co studovat ještě :mrgreen:
Dostala jsem je začátkem června, jako úplné prťavce, takže okolo 5 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
22.10.13 09:36

Tak my už máme doma taky šnečky :mrgreen:… už tři týdny. Nakonec jich tedy máme víc - 6 kousků, ale tři poputují ještě do další rodiny :mrgreen: Teď mají velikost ulity 5 - 6 cm, zatím se na spaní zahrabávají, někteří už někdy ne, jak kdy. Ale teplotu v pokoji máme 21 - 23°C :nevim: Nicméně už to vypadá, že se konečně aklimatizovali v novém prostředí a jsou víc „komunikativnější“ a aktivnější. Dva už mají jméno - Karel a SnailBob :mrgreen: Ve žrádle vede samozřejmě okurek a salát. Včera si děti k večeru chvilku hrály s Karlem, dostal na ochutnání list z našich rostlinek chilli papriček, byl z toho úplně u vytržení, takovou rychlostí jsem šneka ještě neviděla něco spořádat :mrgreen: Asi to byla lahůdka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
22.10.13 09:42
@laducha píše:
@asha Aha, mám co studovat ještě :mrgreen:
Dostala jsem je začátkem června, jako úplné prťavce, takže okolo 5 měsíců.

Aha…no tak prvni snusku cekej az tak kolem roku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný