Šnek Achatina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6638
27.9.11 12:52

no bylo mu 2,5 roku, ale prý se dožívají deseti, tak nevím, proč to zabalil…
mám tři velký a asi čtyři malé (ale může jich být víc, jsou zahrabaní a nemůžu se dopočítat) ve velkém akváriu (80cm), ale mamce jsme je dali do malého akvárka 20×20cm a několikrát měli vajíčka, takže asi nejsou náročný na prostor

taky se jako hrdý majitel šneků směješ těm pověrám, že jsou pomalí? jako ti naši jsou ryclý jak blesk, když chtěj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 13:32

Tak ja mam terarko rozdeleny, 25×40 dvakrat. Retka o sebe obcas mlati ulitama.
Oni jsou pomali, kdyz na ne koukam. Delaj to schvalne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 13:44

jak do sebe začnou mlátit ulitama, tak to je jasný - budete mít mladý :mrgreen:

a jak máte velký ty retka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 14:02

No nee, to oni se jeste netento, jen kdyz kolem sebe prochazi, tak obcas zadrhnou :mrgreen: Je jim 5 mesicu a maji kolem 11cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 14:15

ty kráso 11cm, tak to jsou obříci, předpokládám, že furt rostou, co? nevím jak máte udělanou tu příčku, ale nešla by posunout k těm immám, že by měli víc prostoru? mimochodem máte přenádherné terárko, úplně mě to nadchlo!
já těm našim dala do terárka igráčky v těch protichemických skafandrech a vždycky pozorujem, jak mimozemští slizouni válcují ubohé statečné igráčky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 14:40
suricata píše:
ty kráso 11cm, tak to jsou obříci, předpokládám, že furt rostou, co? nevím jak máte udělanou tu příčku, ale nešla by posunout k těm immám, že by měli víc prostoru? mimochodem máte přenádherné terárko, úplně mě to nadchlo!
já těm našim dala do terárka igráčky v těch protichemických skafandrech a vždycky pozorujem, jak mimozemští slizouni válcují ubohé statečné igráčky :mrgreen:

zkovy zraky :mrgreen: Tak to je dobry :lol:
A diky..no popravde jsem ustoupila az potom, co jsem videla, jak se to terarko da zaridit, aby bylo ke koukani. :mrgreen: Do samotnych sneku se mi nechtelo, vedela jsem, jak to skonci. A taky ze jo, mam je na krku ja :zed:
Ta prepazka je tam napevno, ale mozna by se to dalo odriznout ziletkou :think: Mne ale prijde, ze pro immka je to akorat, takze by to nakonec meli maly vsichni.
Jsem se nechala zblbnout, ze kazdy musi mit svyho sneka…houbeles, ani po nich nevzdechnou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 14:55

no jo, ale běda, jak je dáš pryč, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 15:02

Nejmladsimu je to sumak :mrgreen: Asi bych se zbavila jen jednoho…no jestli to dokazu sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 15:18

pak napiš jak ses rozhodla :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 15:20

No zatim se tam jeste vejdou.
A chci se zeptat…topis jim? Zahrabavaji se? Ty immka se furt zahrabavaji, vylezou jen na zradlo. Retka jsou venku porad.

A jeste k t sepiovce, jak jsi psala, zes ji musela vymenit…to jako uz sezranou, nebo jim nechutnala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 15:33

topit jim netopím, nemám nikdy pod 20 stupňů, tak musí vydržet, ale když jsem ještě bydlela sama, tak jsem moc netopila a vždycky se zahrabali a přežili…

jinak se zahrabávají furt, jednou mi viseli dva dny na stropě akvárka, tak jsem si říkala, že je asi někde chyba, no a manžel jim udělal moc vlhký substrát a to se jim nelíbilo, ale jinak když jsou většinu času zahrabaní, příjde mi že jsou aktivnější v noci

ti závidím, že ty retka jsou furt vylezlí, já je snad budu chtít taky, kuš babo :mrgreen:

no a k té sépiovce, mi příjde, že je tam taková skořepina tvrdá, že už to nechcou, že vyžerou jen to „měkké“, jo a ještě mě napadlo, že jim tu sépiovku vlhčím, aby se na ni nepřilepili… taky jsem jim dala mušle a ty nežerou, by mě fakt zajímalo, jak to udělat, aby sežrali ty skořápky od vajec, docela dost peču, měli by se dobře :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 15:42

Jo no kdyz to vyzerou na skorapku, tak menim, to je jasny. Ted jim kupuju tu velkou a pulim ji, je tam na tom vic matrose.
Jinak ty skorapky nejlip nadrtit, nebo rozemlit na prasek a s necim smichat, ale nemusi se. Na webu jsou recepty.

Nooo…a nechces jednu? :mrgreen: Jsou fakt krasny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 15:53

nepokoušej mě, prosím, jinak kývnu :mrgreen:
navíc kterého chudáka bys poslala pryč? Bonifáce, Melichara? Musí zůstat všichni spolu :mrgreen:

teď poraď ty mě, jak máš tu kytku v terárku, máš ji zasazenou v květináči, nebo prostě roste z toho substrátu a vždycky ji přesadíš do nového substrátu?
jak dlouho tam ta kytka vydrží, mám strach, že mi ji hned sežerou? a co je to vlastně za kytku? přijde mi jako aspidistra, ale asi se mýlím, že? ta je docela náchylná…
pak jsem se chtěla zeptat, jestli máš tu větev z obchodu nebo z procházky?
a ten mech nebo co je na těch fotkách to je taky geniální, co to je?
změním scénu a igráčci půjdou bojovat do tajemného pralesa plného zmutovaných slizounů :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
27.9.11 18:34
suricata píše:
nepokoušej mě, prosím, jinak kývnu :mrgreen:
navíc kterého chudáka bys poslala pryč? Bonifáce, Melichara? Musí zůstat všichni spolu :mrgreen:teď poraď ty mě, jak máš tu kytku v terárku, máš ji zasazenou v květináči, nebo prostě roste z toho substrátu a vždycky ji přesadíš do nového substrátu?
jak dlouho tam ta kytka vydrží, mám strach, že mi ji hned sežerou? a co je to vlastně za kytku? přijde mi jako aspidistra, ale asi se mýlím, že? ta je docela náchylná…
pak jsem se chtěla zeptat, jestli máš tu větev z obchodu nebo z procházky?
a ten mech nebo co je na těch fotkách to je taky geniální, co to je?
změním scénu a igráčci půjdou bojovat do tajemného pralesa plného zmutovaných slizounů :mrgreen:

Ententyky… :mrgreen:
Kytku mam v kvetinaci, v takovym tom plastovym, ve kterym to prodavaji. Vydrzi dlouho, ted tam maji druhou, takze asi dve na pul roku, ale to zalezi, no…oni to ozrali hodne, kdyz jsme byli pryc a nemeli cerstvy zradlo.
A je to lopatkovec. Jeste tam chci soupnout ten scindapsus, ten se popina, takze ho nejak prilepim ke stropu.

Vetev je koren, z OBI, do akvarka, jina ti tam zplesnivi. Ale bacha, taky trochu plesnivi, musela jsem to dat na placaty sutry.

A mech jsem kupovala v pytliku, ale da se neco naskubat v lese.

Prales je super, mit vetsi terarko, nacpu tam toho vic, jeste mam kusy korku a kameny, ale bohuzel… ani ty igracky nemame… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
27.9.11 19:04

je třeba napsat Ježíškovi, bez igráčků to nejde :mrgreen:

dík, ještě mi poraď, kde se dají ty kytky koupit, taky v tom OBI? Já už se tak těším, až jim to nazdobím…

jo a vylezli další mrňousci, takže jsem na osmi, snad je to konečné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný