Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
no bylo mu 2,5 roku, ale prý se dožívají deseti, tak nevím, proč to zabalil…
mám tři velký a asi čtyři malé (ale může jich být víc, jsou zahrabaní a nemůžu se dopočítat) ve velkém akváriu (80cm), ale mamce jsme je dali do malého akvárka 20×20cm a několikrát měli vajíčka, takže asi nejsou náročný na prostor
taky se jako hrdý majitel šneků směješ těm pověrám, že jsou pomalí? jako ti naši jsou ryclý jak blesk, když chtěj ![]()
Tak ja mam terarko rozdeleny, 25×40 dvakrat. Retka o sebe obcas mlati ulitama.
Oni jsou pomali, kdyz na ne koukam. Delaj to schvalne. ![]()
jak do sebe začnou mlátit ulitama, tak to je jasný - budete mít mladý ![]()
a jak máte velký ty retka?
No nee, to oni se jeste netento, jen kdyz kolem sebe prochazi, tak obcas zadrhnou
Je jim 5 mesicu a maji kolem 11cm.
ty kráso 11cm, tak to jsou obříci, předpokládám, že furt rostou, co? nevím jak máte udělanou tu příčku, ale nešla by posunout k těm immám, že by měli víc prostoru? mimochodem máte přenádherné terárko, úplně mě to nadchlo!
já těm našim dala do terárka igráčky v těch protichemických skafandrech a vždycky pozorujem, jak mimozemští slizouni válcují ubohé statečné igráčky ![]()
suricata píše:
ty kráso 11cm, tak to jsou obříci, předpokládám, že furt rostou, co? nevím jak máte udělanou tu příčku, ale nešla by posunout k těm immám, že by měli víc prostoru? mimochodem máte přenádherné terárko, úplně mě to nadchlo!
já těm našim dala do terárka igráčky v těch protichemických skafandrech a vždycky pozorujem, jak mimozemští slizouni válcují ubohé statečné igráčky
zkovy zraky
Tak to je dobry ![]()
A diky..no popravde jsem ustoupila az potom, co jsem videla, jak se to terarko da zaridit, aby bylo ke koukani.
Do samotnych sneku se mi nechtelo, vedela jsem, jak to skonci. A taky ze jo, mam je na krku ja ![]()
Ta prepazka je tam napevno, ale mozna by se to dalo odriznout ziletkou
Mne ale prijde, ze pro immka je to akorat, takze by to nakonec meli maly vsichni.
Jsem se nechala zblbnout, ze kazdy musi mit svyho sneka…houbeles, ani po nich nevzdechnou ![]()
Nejmladsimu je to sumak
Asi bych se zbavila jen jednoho…no jestli to dokazu sama
No zatim se tam jeste vejdou.
A chci se zeptat…topis jim? Zahrabavaji se? Ty immka se furt zahrabavaji, vylezou jen na zradlo. Retka jsou venku porad.
A jeste k t sepiovce, jak jsi psala, zes ji musela vymenit…to jako uz sezranou, nebo jim nechutnala?
topit jim netopím, nemám nikdy pod 20 stupňů, tak musí vydržet, ale když jsem ještě bydlela sama, tak jsem moc netopila a vždycky se zahrabali a přežili…
jinak se zahrabávají furt, jednou mi viseli dva dny na stropě akvárka, tak jsem si říkala, že je asi někde chyba, no a manžel jim udělal moc vlhký substrát a to se jim nelíbilo, ale jinak když jsou většinu času zahrabaní, příjde mi že jsou aktivnější v noci
ti závidím, že ty retka jsou furt vylezlí, já je snad budu chtít taky, kuš babo ![]()
no a k té sépiovce, mi příjde, že je tam taková skořepina tvrdá, že už to nechcou, že vyžerou jen to „měkké“, jo a ještě mě napadlo, že jim tu sépiovku vlhčím, aby se na ni nepřilepili… taky jsem jim dala mušle a ty nežerou, by mě fakt zajímalo, jak to udělat, aby sežrali ty skořápky od vajec, docela dost peču, měli by se dobře ![]()
Jo no kdyz to vyzerou na skorapku, tak menim, to je jasny. Ted jim kupuju tu velkou a pulim ji, je tam na tom vic matrose.
Jinak ty skorapky nejlip nadrtit, nebo rozemlit na prasek a s necim smichat, ale nemusi se. Na webu jsou recepty.
Nooo…a nechces jednu?
Jsou fakt krasny ![]()
nepokoušej mě, prosím, jinak kývnu ![]()
navíc kterého chudáka bys poslala pryč? Bonifáce, Melichara? Musí zůstat všichni spolu ![]()
teď poraď ty mě, jak máš tu kytku v terárku, máš ji zasazenou v květináči, nebo prostě roste z toho substrátu a vždycky ji přesadíš do nového substrátu?
jak dlouho tam ta kytka vydrží, mám strach, že mi ji hned sežerou? a co je to vlastně za kytku? přijde mi jako aspidistra, ale asi se mýlím, že? ta je docela náchylná…
pak jsem se chtěla zeptat, jestli máš tu větev z obchodu nebo z procházky?
a ten mech nebo co je na těch fotkách to je taky geniální, co to je?
změním scénu a igráčci půjdou bojovat do tajemného pralesa plného zmutovaných slizounů ![]()
suricata píše:
nepokoušej mě, prosím, jinak kývnu
navíc kterého chudáka bys poslala pryč? Bonifáce, Melichara? Musí zůstat všichni spoluteď poraď ty mě, jak máš tu kytku v terárku, máš ji zasazenou v květináči, nebo prostě roste z toho substrátu a vždycky ji přesadíš do nového substrátu?
jak dlouho tam ta kytka vydrží, mám strach, že mi ji hned sežerou? a co je to vlastně za kytku? přijde mi jako aspidistra, ale asi se mýlím, že? ta je docela náchylná…
pak jsem se chtěla zeptat, jestli máš tu větev z obchodu nebo z procházky?
a ten mech nebo co je na těch fotkách to je taky geniální, co to je?
změním scénu a igráčci půjdou bojovat do tajemného pralesa plného zmutovaných slizounů
Ententyky… ![]()
Kytku mam v kvetinaci, v takovym tom plastovym, ve kterym to prodavaji. Vydrzi dlouho, ted tam maji druhou, takze asi dve na pul roku, ale to zalezi, no…oni to ozrali hodne, kdyz jsme byli pryc a nemeli cerstvy zradlo.
A je to lopatkovec. Jeste tam chci soupnout ten scindapsus, ten se popina, takze ho nejak prilepim ke stropu.
Vetev je koren, z OBI, do akvarka, jina ti tam zplesnivi. Ale bacha, taky trochu plesnivi, musela jsem to dat na placaty sutry.
A mech jsem kupovala v pytliku, ale da se neco naskubat v lese.
Prales je super, mit vetsi terarko, nacpu tam toho vic, jeste mam kusy korku a kameny, ale bohuzel… ani ty igracky nemame… ![]()
je třeba napsat Ježíškovi, bez igráčků to nejde ![]()
dík, ještě mi poraď, kde se dají ty kytky koupit, taky v tom OBI? Já už se tak těším, až jim to nazdobím…
jo a vylezli další mrňousci, takže jsem na osmi, snad je to konečné!